Bardzo dobre sznycle, zawsze fajnie zrobić coś innego na obiad. Polecam. Wykonanie -mięso mielone wrzucić do miski, dodać posiekaną cebulkę, majeranek, zioła prowansalskie, bułkę tartą,słodką
Kuchnia PokoleńJesień, jesień a na stole kolejna kartoflanka. Inna od każdej, którą już na blogu znajdziecie. Ta, podobnie jak Cullen skink, sama może być pełnym obiadem. Cudnie
Karo in the KitchenZ serii gołąbki :P niesamowite z każdym farszem. Czasami robić się nie chce, nie wiadomo dlaczego...ale jak się zrobi....MMMM <3 parę chwil nie
R'n'G KitchenPo wczorajszym postnym dniu dziś trzeba zjeść coś sytego i z dodatkiem mięsa ;) Na rybkę przyjdzie czas znowu jutro. Dziś u mnie zapiekanka, czyli obiad z
Z Majeczką w kuchniW tych bułkach jest dużo cukru i dużo drożdży. Ale nie są ani bardzo słodkie, ani bardzo drożdżowe. Pasują i do dżemu, i do wędliny. A
Karo in the KitchenSkładniki mięso mielone, 500g ziemniaki, 500g mieszanka warzyw np."Zupa wiosenna", 1 opak jabłko, 1 średnia szt cebula, 1 duża szt bulin warzywny, 1 szkl
Gotowanie moimi oczami5-6 białych cienkich kiełbasek 1 czerwona papryka 1 cebula 1 por sól pieprz papryka 1 szkl kaszy gryczanej 2 szkl wody suszona papryka suszone ogórki
Gotowanie jest łatweSkładniki: mięso mielone wieprzowe 60 dag, jajka 1 sztuka, bułka tarta 1/2 szklanki, bułka czerstwa 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, oliwki zielone 18 sztuk, żółty ser
W Mojej Kuchni LubięZrobiony na szybko omlet dla córki, z wykorzystaniem resztki oscypka. Pyszny, że hej! Składniki: * 2 jajka * kawałek oscypka startego na grubych oczkach * łyżka
Zdrowa Kuchnia SowyWołowina z warzywami. Ta potrawa często przewija się w waszych komentarzach z prośbą o przepis. Wołowina z warzywami to prawdopodobnie nasze ulubione danie weekendowe. Choć wymaga trochę czasu to jednocześnie jest banalnie proste. Spodoba się każdemu kto nie do końca czuje wołowinę, można wstawić naczynie do zapiekania(...)czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki powideł śliwkowych 1 główka czosnku kilka suszonych grzybów 6 ziarenek ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 łyżeczki soli – jedna do przyprawienia mięsa, drugą dodaj do sosu 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu czarnego 200 ml wody 3 łyżko oleju roślinnego Mięso z obu stron przypraw solą i pieprzem. Następnie
kuron.com.plmaju rabarbaru nigdy dość, podobnie jak szparagów, choć te drugie znikają zanim sięgnę po aparat, już kilkakrotnie czyniłam starania o ich sfotografowanie kiedy unurzane w sosie holenderskim z jajkiem poche lądują w majowym menu śniadaniowym, jednak w konfrontacji z domowymi miłośnikami takiego śniadania zawsze jestem za wolna. Częściej jednak udaje mi się zapisać na SD widok różowawych łodyg(...)wersjami pitnymi, kocham rabarbar miłością absolutną, w maju właściwie wszystkie wypieki kończą się z jego udziałem, a dziś bardzo gęste, kleiste brownie na spodzie, kremowy ser i karmelizowany rabarbar - dadzą radę w ten weekend. Składniki na formę 37/20 Czas przygotowania: 45 min + 1 h pieczenie Spód brownie 300 g gorzkiej czekolady 100 g masła 1 1/4 szklanki
Słodki Kompromisdodaj 3 łyżki octu winnego, doprowadź do wrzenia. Uwaga ! Wody nie solimy ! Rozbij jajko do małej miseczki i ostrożnie przelej do wody – w miejscu najintensywniejszego wrzenia. Podobnie zrób z drugim jajkiem. Jajka gotuj około 2 – 3 minut. Jajka wyjmij ostrożnie za pomocą łyżki cedzakowej. Nierówności można przyciąć nożem, by nadać jajku ładny kształt. Grzanki: Na patelni rozgrzej Fithie(...)gorąco do podjęcia wyzwania Fithia i udziału w KONKURSIE SMAK WYZWOLONY . Zasady: 1. Użyj nie więcej, niż 5 składników i dowolnego produktu Fithia 2. Przygotuj swoje danie w mniej niż 30 minut 3. Zrób zdjęcie i pamiętaj, by znalazł się na nim produkt Fithia, który został wykorzystany do gotowania 4. Wrzuć zdjęcie wraz ze zgłoszeniem
Moja pasja smakuchcemy, aby lody miały kawałki owoców – można po prostu rozgnieść widelcem). Dodajemy jogurt, ekstrakt i mieszamy, aż dokładnie się połączą. Puszkę mleka skondensowanego wyjmujemy z lodówki i w drugiej misce ubijamy (trwa to ok. 10 minut na wysokich obrotach – będzie bardzo puszyste – pamiętajcie, że nieschłodzone mleko się nie ubije). Dodajemy ubite mleczko do masy truskawkowej(...)lody były bardziej kremowe. Jak zapomnicie o miksowaniu, lody także powinny się udać, dzięki ubitemu mleczku. Przed podaniem lody truskawkowe muszą postać 10-15 minut w temperaturze pokojowej, aby dały się nakładać. Z przepisu otrzymamy ponad 2 litry lodów truskawkowych. Post Lody truskawkowe bez maszynki pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuniecodzienne danie, które zadziwia już samym wyglądem, to burger jaglano-buraczany w tofu jest pozycja obowiązkową. Przekonajcie się sami, jak cudownym połączeniem jest to danie :) Burger jaglano-buraczany w tofu Przepis na ok. 6 burgerów Potrzebujemy: 3 kostki tofu naturalnego (z tego wyjdzie nam 6 małych burgerów) 1/3 szklanki nieugotowanej kaszy jaglanej(...)buraka odkrajamy 6 plasterków, a resztę ścieramy na tartce do miski, w której będziemy robić masę na kotlety. Marchew kroimy na pół - jedną część kroimy wzdłuż na plastry, drugą część ścieramy na tartce do miski. Cebulę kroimy w kostkę. Ostudzoną kaszę dodajemy do buraczków i marchewki, dodajemy cebulę i przyprawy oraz mąkę.Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki
Bananowe Polepodawana w tabeli wartości odżywczych. Zbyt dużo sodu w diecie zwiększa ryzyko wystąpienia nadciśnienia tętniczego, udaru mózgu, zawału serca, a nawet raka żołądka. Zalecenia to jedno, smak potraw to drugie. Co zamiast soli? Zioła. Jakie? To zależy. Zależy od potrawy. Wołowina dobrze czuje się w towarzystwie liścia laurowego, majeranki, gałki muszkatołowej, cebuli, szałwii, pieprzu i tymianku. Cielęcina smakować(...)oregano,natką pietruszki i pieprzem. Lubczyk dodany do zupy zastąpi nie tylko sól, ale słoną maggi, którą niektórzy sowicie doprawiają. Bazylia wzbogaca dania z pomidorów, sałatki, mięsa i ryby. Estragon to idealna przyprawa do drobiu oraz dań z jajek. Kolendrę najlepiej dodać do dań rybnych, mięsnych i z roślin strączkowych. Majeranek i tymianek to uzupełniające
Kucharzyca