Babka ziemniaczana Chyba nie muszę opisywać babki ziemniaczanej, bo zapewne każdy ją zna. Ale dla tych, którzy jeszcze jej nie robili - poniżej przedstawiam prostą, podstawową wersję na smaczne danie. Pieczona w multicookerze jest tak samo pyszna - jak klasycznie w piekarniku. 1,5 kg ziemniaków 2-3 jajka 2 duże cebule 150g boczku (można dodać słoninki, kiełbasy(...)przełożyć do misy multicookera wysmarowanej niewielką ilością oleju.Następnie należy zamknąć misę urządzenia i ustawić program BAKE z 2-godzinnym czasem pieczenia. W połowie pieczenia babkę przełożyć na drugą stronę. 2. Jogurt klasyczny Przyznam, że zachwycił mnie smakiem, którego nie potrafię do końca określić. W każdym bądź razie jest pyszny i idealnie nadaje się na smaczną przekąskę
Di gotujeTą sałatkę śledziową najbardziej lubimy jeść jesienią i zimą, do pieczonych ziemniaków. Jest bardzo konkretna i zdecydowana w smaku. Jeśli jest naszykowana ze śledzi po wiejsku
Karo in the Kitchenmiseczce wymieszać sól, paprykę, cebulę, czosnek i przyprawę włoską. Dokładnie oprószyć mieszanką polędwiczki (z obu stron) – mięso powinno być dokładnie przyprawione. Każdą polędwiczkę owinąć plastrem boczku. W drugiej miseczce wymieszać chili z cukrem. Tą mieszanką dokładnie oprószyć polędwiczki owinięte bekonem – przyprawę docisnąć do mięsa, żeby dobrze przylegała. Przygotowane polędwiczki ułożyć na natłuszczonej blasze albo ruszcie. Wstawić(...)minut – aż kurczak będzie upieczony, a bekon chrupiący (na koniec w razie potrzeby można włączyć grill, aby jeszcze bardziej przypiec bekon). Podawać na gorąco, jako główne danie albo przystawkę. Post Pikantne polędwiczki z kurczaka w bekonie pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchnizdjęcie, pokażę Wam recepturę na blogu, a tymczasem podrzucam Wam przepis na zeszłoroczną ekspresową wersję na soku pomidorowym . W upalne dni niewiele chce się jeść, ale myślę, że dzisiejsze danie sprawdzi się w taką pogodę. Po ostatnich kuchennych eksperymentach z botwinką i szczawiem zostało mi w lodówce trochę zielonych liści do wykorzystania. Postanowiłam przerobić(...)mnie pęczek botwinki i ok. 250 g szczawiu, świetnie nada się szpinak 4 cebulki dymki po 1/2 pęczka natki pietruszki i koperku 200-400 g sera, wedle gustu, ja dałam kostkę fety (200 g) i uzupełniłam startym parmezanem ok. 3 łyżki kaszki manny/semoliny sól, pieprz do smaku opakowanie ciasta filo (ok. 10 arkuszy) olej lub oliwa do smarowania dodatkowo: papier
Chilli Czosnek i Oliwakilogramów i obniży się poziom cukru . W książce znajdziemy szereg informacji na temat produktów, w których znajduje się pszenica (czasami nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego, że jedząc dany produkt jemy również pszenicę np. ser pleśniowy roquefort hodowany jest na okruszkach chleba). Książka zawiera 150 przepisów tematycznie podzielonych na poszczególne posiłki (śniadania, obiady, kolacje, desery) co znacznie(...)pszenicy, ale od czasu do czasu przygotuję w domu przepis z tej książki. Najtrudniejsze jest znalezienie zamienników mąki pszennej. Najczęściej stosowaną mąką w przepisach bezpszennych to mąka / mączka migdałowa . Druga w kolejności to mąka kokosowa, a poza tym mielone siemię lniane, mąka z ciecierzycy, mączka z orzechów włoskich/pekanów/orzechów laskowych.z pestek dyni/z ziaren słonecznika
coolinarnastrefa.blogspot.comrzymskim mielonym oraz papryką wędzoną. Żółte marchewki myjemy, obieramy i kroimy w średniej wielkości kawałki. Mięso układamy na folii aluminiowej na pierwszym poziomie parowaru. Marchewki również na folii na drugim poziomie. Włączamy urządzenie na 25 minut. Cebulę kroimy w drobną kostkę i parzymy wrzątkiem. Pomidorki cherry również parzymy i kroimy na pół. Po 12 minutach parowania wyjmujemy pojemnik(...)Pomidorki z cebulą układamy obok i dodajemy do nich listki bazylii i kiełki amarantusa. Po wyłączeniu parowaru nakładamy obok mięso :) Czekam na Wasze komentarze oraz uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam i smacznego. Adam
Parowar Facetabrać. No ma, ma. Więc wziął. Teraz nie było już odwrotu. W końcu. Przepisów na tę pastę jest milion w internecie, na szczęście wszystkie są w sumie prawie identyczne. Dacie wiarę, że do przygotowania tej potrawy potrzebny jest tylko makaron, ser i pieprz? Nawet soli nie dodawałam, bo pecorino było przestrasznie słone. Użyłam więc 3 składników. Biorąc się jednak(...)Gennaro zwrócił na to uwagę, więc przy okazji Wam o tym piszę. A tak w ogóle parmezan i pecorino to dwa różne sery, ten pierwszy jest z mleka krowiego, drugi z owczego. Widziałam również przepisy, w których dodawano masło lub oliwę. Może kiedyś spróbuję tych opcji. Póki co, najbardziej ascetyczna wersja cacio e pepe. Jeżeli chodzi o dzisiejszy tytuł posta
Kardamonovystylu włoskim, ale bliskie naszym polskim smakom. Omlet standardowo z cebulką i kiełbasą, ale wzbogacony o dodatek sera. Jeśli macie ochotę możecie dodać parmezan. Ja użyłam goudy, więc w daniu są wpływy holenderskie ;) Żeby nie było nudno omlet został złożony, pokrojony i utopiony w pomidorowym sosie. To bardzo sycące śniadanie, które spokojnie może również pełnić rolę obiadu.Składniki:omlet(...)Delikatnie podnosimy brzegi i pozwalamy, by jajka spływały na spód. Tym sposobem omlet ścina się, nie przypalając. Kiedy jest już prawie na tyle ścięty, by móc przewrócić go na drugą stronę, posypujemy serem. Przerzucamy na drugą stronę i czekamy, aż spód będzie rumiany. Gdy omlet jest gotowy, zdejmujemy go i składamy na pół.Omlet czeka na talerzu
W kuchni wieczoremSzybkie smażenie pozwala na zachowanie wielu cennych składników odżywczych. To najszybszy sposób na pełnowartościowy i ciekawy posiłek. Wok pozwoli Wam na przygotowanie dań zarówno z mięsa, jak i ryb czy tofu. Warzywa dodane do dania to już Wasz wybór — ja korzystam z tych, które są w sezonie, dodając do nich nierzadko egzotyczne warzywa ze słoika (np. pędy(...)rozgrzewamy w woku olej i zaczynamy smażenie. Najpierw wrzucamy na mocno rozgrzany tłuszcz czosnek i imbir – mieszamy, smażymy około 2 minut żeby zainfuzować ich smakiem olej. W woku w drugiej kolejności ląduje wołowina – wrzucamy wszystko, razem z marynatą. Smażymy mięso w woku z każdej strony, stale mieszając, około 2-4 minut, aż przestanie być widocznie surowe i zmieni kolor
Karo in the Kitchenmięsem prosto z Włoch – znacznie bardziej cenię sobie jakość produktu. Ma być najlepszy! Ta różnica jest zdecydowanie odczuwalna i już nikt mi nie wmówi, ze przecież w „daniu nie będzie czuć różnicy”. Czuć! i na tym właśnie polega m.in. fenomen najlepszych restauracji. Od jakiegoś czasu marzyłam o urządzeniu, które pomoże przygotowywać mi w domu różnego rodzaju(...)PODSUMOWANIA /WRAŻENIA OGÓLNE Przyznaję, że była, trochę sceptycznie nastawiona do tego urządzenia. Po pierwsze – nie sądziłam, że możliwe jest robienia w domu dobrego, prawdziwego oleju / oliwy. Po drugie – nie sądziłam, że tak niepozorne urządzenie poradzi sobie z dokładnym wytłoczeniem oleju. No i zaskoczyłam się! Jestem bardzo, ale to bardzo zachwycona sprzętem. Prasa YODA jest
Ostra na Słodkoodkładamy do miseczki *** *** Do pozostałego kremu dodajemy ciasteczka, mieszamy *** *** Krem oreo wykładamy na banany, wyrównujemy (możemy odłożyć kilka łyżek kremu, aby zrobić dekorację na wierzchu ciasta) *** *** Na krem wykładamy drugi blat ciasta *** *** Całość przykrywamy odłożoną wcześniej częścią kremu śmietankowego *** *** Na górze ciasta możemy wykonać rozetki z kremu Oreo, lub posypać startą czekoladę albo kakao *** *** Ciasto wkładamy do lodówki(...)godziny przed podaniem *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Ciasto Oreo z bananami pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemdrugą stronę. Dzięki temu nie dopuścimy do ich przypalenia. 8. Usmażone oponki odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i odkładamy do wystygnięcia. I to wszystko. Nasze oponki są już gotowe. Teraz wystarczy je tylko posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową – według osobistych preferencji Ja lubię podawać je z sokiem malinowym lub rozpuszczoną czekoladą. Koniecznie dajcie
Okiem Blondynki by McBlondidrugą stronę przy pomocy szerokiej łopatki. Ponownie wstawić do piekarnika i piec dalsze 10 minut. Burgery świetnie smakują podawane z ulubionymi dodatkami w bułce z dobrej jakości majonezem i np. sosem BBQ , z frytkami, np. z batatów czy pikantnymi ziemniaczanymi łódeczkami , ale też jako element klasycznego obiadu. Smacznego! Masa na burgery powinna być na tyle kleista, by dała się
Even Better FoodCoś idealnie na nadchodzące walentynki lub inną specjalną okazję :) Makaron z krewetkami w sosie winno-pomidorowym z suszonymi pomidorami i pietruszką. Smakuje obłędnie, jest mocno pomidorowe
Klasyka Gotowaniau0142adamy owoce. Wylewamy drug\u0105 po\u0142ow\u0119 masy. Pieczemy w temp 180 st. C przez 40 minut."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"S\u0142odko\u015bci"} Maślankowe ciasto ze śliwkami Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 16 Porcje 16 Składniki 600 g maślanka 400 g mąka 300 g śliwki 2 łyżka olej kokosowy 2 szt jajko 250 g erytrol(...)inne słodziwo Sposób przygotowania Wszystkie składniki poza owocami mieszamy na gładką masę. Połowę masy wylewamy do formy (wyłożonej papierem do pieczenia lub nasmarowanej tłuszczem) i układamy owoce. Wylewamy drugą połowę masy. Pieczemy w temp 180 st. C przez 40 minut
Kucharzyca