Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne drożdżówki. Ciasto przygotowałam według przepisu znalezionego na blogu Searching for an Amaranth . Składniki na ciasto: 0,5kg mąki 40g świeżych drożdży 250ml mleka 2 żółtka 100-120g cukru 50g margaryny lub masła Składniki na nadzienie: 400g gładkiego twarogu 100-150g rodzynek 3 łyżki cukru do twarogu
Ze smakiem i z pasjąSezon na truskawki powoli się kończy więc trzeba korzystać z nich do ostatniej chwili. Jeśli lubicie słodkie śniadania to może upieczecie pyszne, puszyste drożdżówki z cudownie pachnącą maślaną kruszonką? Składniki na 12-15 bułek w zależności od wielkości: ciasto na bułki: 0,5 kg mąki pszennej typ 450/480 2 łyżki cukru 2 jajka 250-270 ml lekko ciepłego mleka
Ze smakiem i z pasjąPrzepraszam was, że tak rzadko tutaj zaglądam i dodaję przepisy, ale brakuje mi czasu, żeby ze spokojem usiąść przed komputerem i podzielić się z wami właśnie takimi łakociami jak drożdżówki z owocami. W miarę możliwości, postaram się regularnie dodawać coś nowego;) Drożdżóweczki są bardzo pyszne, a połączenie truskawek i rabarbaru, mmmm, genialne! Spróbujcie sami, gorąco polecam!;) Znalezione tutaj . Składniki
Smaczne ZdroweTakiej drugiej drożdżówki to ze świecą szukać. Coś niesamowitego w smaku. Delikatna, słodka, lekka, owocowa. Dopóki są leśne owoce korzystajmy z nich i róbmy takie pyszne cuda, zima za to można wykorzystać do tego ciasta owoce mrożone i mieć namiastkę lata. Przepis od Shopgril . Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSłodkie drożdżówki z pysznym nadzieniem to idealne słodkie śniadanie lub deser do kawy. Taka słodka przekąska szybko podnosi poziom cukru we krwi i dodaje nieco energii. Drożdżówki upieczone wedle mojego autorskiego przepisu są pyszne w smaku, miękkie i pachnące. Możesz nadziać je tak jak lubisz najbardziej: Nutellą, kremem czekoladowym lub ulubionym dżemem bądź marmoladą. Można przygotować i zjeść je nawet(...)nadzienia, polecam zrobić też kilka w takiej wersji. Zazwyczaj przygotowuje się drożdżówki z białej mąki, w poniższym przepisie łączymy mąkę pszenną z żytnią mąką – to mój trik na idealne drożdżówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Drożdżówka z kremem czekoladowym lub dżemem 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość około 20 sztuk Przygotowanie
ProstePesto.plDrożdżówki z masą makową, domowymi powidłami śliwkowymi z czekoladą i kruszonką to propozycja na świąteczny mini wypiek do kawy. To drożdżówki świetne także na imprezę lub karnawał. Ciasto z przepisu wychodzi bardzo puszyste. Drożdżówki są wilgotne w środku dzięki masie makowej z bakaliami. Wszystko dopełnia maślana i pachnąca kruszonka. Ciasto na drożdżówki możesz posmarować dowolnymi powidłami, konfiturą lub marmoladą, przygotować(...)nadzieniem serowym, udekorować kruszonką lub polać lukrem. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na mięciutkie drożdżówki z masą makową i kruszonką. Tu także przepis na pyszny, domowy makowiec . Drożdżówki z makiem i kruszonką SKŁADNIKI: 250 ml mleka 25 g świeżych drożdży 1 łyżka + 50 g cukru 80 g masła + 40 g 500 g mąki pszennej tortowej + 1 łyżka 1 jajko
Zasmakuj Kuchnimojprzepisna.pl | Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem Pyszne sezonowe drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem z nutą imbiru. Trochę z nimi roboty jest, ale nie za dużo. Za to drożdżówki przepyszne, nigdzie takich nie kupicie, więc warto kupić trochę rabarbaru i je przygotować. Myślę że w wersji XXL też byłoby świetne, więc być może zrobię je jeszcze raz jako placek(...)drożdżowy. Oryginalny przepis jest z blogu Moje Wypieki , ja wprowadziłam drobne zmiany. Zwykłą mąkę częściowo zastąpiłam razową orkiszową. Pominęłam kruszonkę. Efekt mięciutkie, puszyste, maślane drożdżówki, wypełnione po brzegi pysznym domowym budyniem i rabarbarowo-imbirowym dżemem (nie rezygnujcie z tej przyprawy, fajnie podkręca smak). Karmelizowany rabarbar i budyń można zrobić wieczór wcześniej. Składniki na 12 dużych drożdżówek: 250 gr mąki pszennej
moj przepis namojprzepisna.pl | Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem Pyszne sezonowe drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem z nutą imbiru. Trochę z nimi roboty jest, ale nie za dużo. Za to drożdżówki przepyszne, nigdzie takich nie kupicie, więc warto kupić trochę rabarbaru i je przygotować. Myślę że w wersji XXL też byłoby świetne, więc być może zrobię je jeszcze raz jako placek(...)drożdżowy. Oryginalny przepis jest z blogu Moje Wypieki , ja wprowadziłam drobne zmiany. Zwykłą mąkę częściowo zastąpiłam razową orkiszową. Pominęłam kruszonkę. Efekt mięciutkie, puszyste, maślane drożdżówki, wypełnione po brzegi pysznym domowym budyniem i rabarbarowo-imbirowym dżemem (nie rezygnujcie z tej przyprawy, fajnie podkręca smak). Karmelizowany rabarbar i budyń można zrobić wieczór wcześniej. Składniki na 12 dużych drożdżówek: 250 gr mąki pszennej
moj przepis naWitam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszne drożdżówki z budyniem, które mało tego że są bardzo smaczne to i pięknie wyglądają. Do przygotowania drożdżówek będziemy potrzebowali: z podanej porcji wyjdzie 10 drożdżówek na budyń: (można użyć budyniu z torebki) 250 ml mleka 2 żółtka 40 g mąki ziemniaczanej (około 2 łyżki z górką) 40 g cukru kryształ (około(...)soli na kruszonkę: około 2 łyżek mąki pszennej około 1 łyżki cukru kryształ około 1 łyżki masła o temperaturze pokojowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Drożdżówki z budyniem Przygotowanie: Najpierw przygotuję budyń: Do miseczki przelewam około połowy mleka, dodaję do niego pozostałe składniki na budyń i dokładnie mieszam. Pozostałe mleko wlewam do rondelka i zagotowuję
Uwaga Babcia Gotujemojprzepisna.pl | Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem Pyszne sezonowe drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem z nutą imbiru. Trochę z nimi roboty jest, ale nie za dużo. Za to drożdżówki przepyszne, nigdzie takich nie kupicie, więc warto kupić trochę rabarbaru i je przygotować. Myślę że w wersji XXL też byłoby świetne, więc być może zrobię je jeszcze raz jako placek(...)drożdżowy. Oryginalny przepis jest z blogu Moje Wypieki , ja wprowadziłam drobne zmiany. Zwykłą mąkę częściowo zastąpiłam razową orkiszową. Pominęłam kruszonkę. Efekt mięciutkie, puszyste, maślane drożdżówki, wypełnione po brzegi pysznym domowym budyniem i rabarbarowo-imbirowym dżemem (nie rezygnujcie z tej przyprawy, fajnie podkręca smak). Karmelizowany rabarbar i budyń można zrobić wieczór wcześniej. Składniki na 12 dużych drożdżówek: 250 gr mąki pszennej
moj przepis naDomowe drożdżowe wypieki to moje ulubione. Zapraszam na drożdżówki z czekoladą! Składniki : 550 g mąki pszennej 250 ml mleka 40 g drożdży 2 łyżki masła 1 jajk o 4 łyżki cukru Dodatkowo: jajko do posmarowania bułeczek krem czekoladowy (typu Nutella, u mnie akurat krem czekoladowo-bananowy) Sposób przygotowania: 1. Do miski wle wamy ciepłe mleko, dodajemy drożdże, 1 łyżkę cukr
Kuchnia domowa AniPodobne drożdżówki pewnie nieraz widywaliście w sklepach czy piekarniach. Zrobiłam ich domową wersję - pyszności! Składniki: Ciasto: 250 g mąki + do podsypania 20g świeżych drożdży 1 jajko 1/2 szklanki mleka 50 g masła sól Budyń: 1 budyń waniliowy 1 i 1/2 szklanki mleka cukier do smaku + marmolada różana (lub powidła śliwkowe wymieszane z dodatkiem konfitury z płatków róży ) + jajko do smarowania
Kuchnia domowa AniCzęściowo mąkę pszenną zastąpiłam mąką orkiszową- żeby było zdrowiej :), ale oczywiście można zrobić bułki z samej mąki pszennej, najlepiej tortowej. Z podanych proporcji wyszło mi 14 dużych drożdżówek więc było czym obdzielić rodzinkę, która akurat przyjechała w odwiedziny :) Bułeczki: * dynia- 1/2 kg * mąka pszenna- 200 g * mąka orkiszowa- 180 g* * drożdże świeże- 35 g * jajka- 2 szt. * cukier
Kraina Miodem PłynącaPyszne,ostatnie już w tym roku drożdżówki z jeżynami.Moje ogrodowe jeżyny sa ogromne i maja w porównaniu z leśnymi dużo mnie pestek.Nie poswięcam się też zbierając je,ponieważ gałązki nie mają kolców.Normalnie do końca października lądują w kompotach,owsiankach i ciastach owocowych.Tego roku fatalna pogoda przerwała ich owocowanie.Drożdżówki sa bardzo łatwe do przygotowania i właściwie dwuskładnikowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!drożdżówka jest na oleju Rapso , który dostałam do testów. Jest to olej rzepakowy, niestety jak dla mnie jest trochę za drogi. A szkoda, bo jest dobry ale niestety będę mogła sobie na niego pozwolić od czasu do czasu. A ciacho jest sezonowe bo z rabarbarem i borówką. Lubię takie ciasta do herbaty, oczywiście dla lubiących super posmakuje z mlekiem
Ewa w kuchni