drozdzowka - 3896 przepisów (strona:4/260)

Drożdżówki z jabłkiem i kruszonką 81

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drożdżówki z jabłkiem i kruszonką to kolejny przepis z ciasta drożdżowego, który można znaleźć na stronie. Ciasto drożdżowe jest świetne, bo można je wykorzystać w przepisach na słono jak i na słodko. Uwielbiamy słodkości, drożdżówki, pączki, ciasteczka. Domowe drożdżówki do przepyszny dodatek do kawy czy na drugie śniadanie. Są miękkie, jabłka pięknie pachną cynamonem a kruszonka jest(...)wyjątkowo chrupiąca. Nie można się im oprzeć! Do tego z przepisu wychodzi około 18 drożdżówek, więc spokojnie starczy ich na kilka dni. Koniecznie wypróbuj ten przepis a nie wrócisz już do sklepowych drożdżówek. Drożdżówki z jabłkiem i kruszonką – Składniki Składniki na ciasto drożdżowe 500 gram mąki pszennej 250 ml letniego mleka 50 gram świeżych drożdży 80 gram cukru

To Musisz Wiedzieć
Drożdżówki z boczkiem, serem i cebulą 84

Jeśli myślisz, że drożdżówki to bułki, które zrobić można tylko na słodko to muszę cię wyprowadzić z błędu. Drożdżówki z boczkiem, serem i cebulą Oczywiście te najbardziej znane i popularne drożdżówki z serem czy z jabłkiem są oczywiście na słodko. Coraz częściej jednak w sklepach znaleźć można drożdżówki z serem czy cebulą. Osobiście przepadam bardzo za drożdżówkami w wersji wytrawnej(...)Uwielbiam te słodkie też, absolutnie nie mówię że nie, jednak coraz częściej kupuję czy robię w domu właśnie drożdżówki, które bazują na sosie pomidorowym, wędlinie i serze. Drożdżówki wytrawne możecie wykorzystać na przyjęciach. Wystarczy zrobić kilka okazów o średniej wielkości i wyłożyć na talerzyk. Znikną w mgnieniu oka. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się

mecooks
Drożdżówki z dżemem i serem 73

Czas przygotowania: 60 minut Czas przyrządzania: 20 minut Ilość porcji: 12 drożdżówek Drukuj Drożdżówki z dżemem i serem By Piotr 27 kwietnia 2015 Cookuj.pl zachwyca przepisami na najlepsze domowe drożdżówki. Przygotuj te drożdżówki z dżemem i serem i zachwyć swoich bliskich! Składniki: mleko - 1 szklanka cukier - 100g drożdże świeże - 45g mąka pszenna - 500g jajka - 2 sztuki masło - 100g Dodatkowo: twaróg(...)masę serową i zńów dżem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza do zarumienienia (ok 20 minut). Alergeny Alergeny jajka , mąka , mleko Jeśli szukacie sprawdzonego przepisu na domowe drożdżówki z dżemem i serem to świetnie trafiliście! Poznajcie mój przepis i przyrządźcie drożdżówki niczym z piekarni we własnym domu! Osobiście uwielbiam wszelkiego rodzaju drożdżówki, ale te domowe zdecydowanie najbardziej! Domowa

COOKUJ
Drożdżówki z morelami i kruszonką 139

Czas przygotowania: 60 minut Czas gotowania : 20 minut Ilość porcji: 6 porcji Drukuj Drożdżówki z morelami i kruszonką By Piotr 30 czerwca 2017 Drożdżówki z morelami i kruszonką, czyli kolejny domowy przepis na drożdżówki kupowane zazwyczaj w sklepiku czy pobliskiej piekarni. Pyszne i pachnące drożdżowe ciasto w towarzystwie sezonowych, słodkich moreli i chrupiącej kruszonki. Połączenie doskonałe! Składniki: mąka pszenna - 250g(...)wycinamy kółka aż do skończenia ciasta. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawiamy pod przykryciem na 15 minut. Przy pomocy kokilki lub filiżanki dociskamy na środku drożdżówki tworząc wgłębienie. Morele pozbawiamy pestek i myjemy. Układamy na drożdżówkach. Masło przekładamy na blat, dodajemy cukier i mąkę. Składniki "szczypiemy" do połączenia i utworzenia się sypkiej kruszonki. Gotową kruszonką posypujemy

COOKUJ
Drożdżówki ze Śliwkami – Ciasto Drożdżowe z Olejem 153

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszne i puszyste drożdżówki ze śliwkami. Śliwki możemy zastąpić innymi owocami a ciasto drożdżowe pomimo że z olejem a nie z roztopionym masłem jest bardzo smaczne i puszyste. Polecam wypróbować przepis. Z podanych proporcji wyjdzie około 9 szt drożdżówek na ciasto: 500 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 200 ml letniego mleka(...)łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli około 200 g śliwek na kruszonkę: 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła - dobrze schłodzonego 2 łyżki cukru kryształ 1 roztrzepane białko do pomalowania drożdżówek przed pieczeniem Link do filmu z przygotowania : Drożdżówki ze śliwkami Przygotowanie: Dokładnie umyte śliwki, przekrawam na pół i usuwam pestkę. Przygotowanie ciasta – ciasto możemy przygotować ręcznie lub maszyną: Najpierw przygotuję

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Drożdżówki z budyniem i borówkami 89

wyrabiać ciasto ręką lub mikserem. Wyrobione ciasto przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na około pół godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto ponownie zagnieść i można formować drożdżówki. Na środku drożdżówek zrobić wgłębienie, wypełnić je budyniem i borówkami. Przygotować kruszonkę. Wymieszać składniki, tak aby powstały grudki. Drożdżówki posypać kruszonką i piec około 20 minut w temperaturze 150 stopni

Smakowity Blog Kulinarny
Troszkę jesienne drożdżówki z jeżynami 123

psem grzejącym stopy, z książką, na którą się miało ochotę od dawna, a tylko piękna pogoda powstrzymywała przed rozpoczęciem lektury.  Dzisiaj mam dla Was troszkę specjalne drożdżówki, bo na mące orkiszowej, z dodatkiem mąki z ciecierzycy. Skąd taką mąkę wziąć? Podobno można kupić w sklepach ze zdrową żywnością albo najdroższych supermarketach. Można też kupić zwykłą ciecierzycę (suchą(...)ziarnko - nikt nie chce przecież stracić zęba. Jaka jest ta mąka? Specyficzna. Ma wyrazisty zapach i smak. Tu jednak nie czuć jej mocno, bo i dodatek niewielki.  Moje drożdżówki były w wersji bez laktozy i pszenicznego glutenu. Smakowały pysznie - wszyscy się nimi zajadali z zachwytem, czy mają alergie, czy nie. A o mące z ciecierzycy jeszcze trochę będzie - spodobała

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Drożdżówki z owocowym curdem - niebo w buzi 109

zrobić kilka rzeczy. Mam plany kuchenne i upiększające (jedne z drugimi niezwiązane) - zobaczymy, ile mi się uda z tego zrealizować. W każdym razie dzisiaj mam dla Was najpyszniejsze chyba drożdżówki, jakie kiedykolwiek upiekłam. Ostatnio mam melodię na tego typu wypieki - doskonale sprawdzają się w roli piknikowych przekąsek czy drugiego śniadania do szkoły czy pracy. Mogą też być wspaniałym podwieczorkiem, szczególnie(...)naprawdę pyszny. I kiedy zaglądałam do lodówki, na półce wyżej zauważyłam drożdże. Od razu w mojej głowie pojawił się pełen obraz tego, co przygotuję. Zawsze mam problem, czy wybrać drożdżówkę z budyniem czy z twarogiem. To zdecydowanie moje ulubione. Jeśli lubicie też takie z owocami, te są dla Was wymarzonym rozwiązaniem. Mięciutkie, puchate, pachnące drożdżowe ciasto, nadziane najlepszym owocowym budyniem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Drożdżówki z budyniem i malinami 137

Dobre na śniadanie, dobre na kolacje. Idealne na wakacyjną wycieczkę. Puszyste i pachnące drożdżówki z budyniem i malinami. Ich wykonanie wcale nie jest trudne. Warto podjąć wyzwanie i przygotować je już dziś. Składniki: Ciasto:   3,5 szklanki mąki pszennej   20 g drożdży 3 łyżki cukru około  1 szklanki letniego mleka   100 g masła  1 całe(...)szklankę mleka doprowadzić do wrzenia, dodając 3 łyżki cukru. Na wrzące mleko wlać rozprowadzony budyń - ugotować. Odstawić do ostygnięcia. Zimny budyń zmiksować z łyżką masła - najlepiej tuż przed wypełnianiem drożdżówek. W rondelku rozpuścić 100 g masła, odstawić do ostygnięcia. W 1/2 szklanki letniego mleka rozprowadzić drożdże, dodając  cukier. Zaczyn oprószyć łyżeczką mąki i odstawić do wyrośnięcia.   Wyrośnięty zaczyn

kolorowotorcikowo
Drożdżówki z budyniem 78

Drożdżówki z kremem budyniowym najlepsza przekąska do pracy i do szkoły Drożdżówki z budyniem pojawiają się u nas najczęściej późnym latem wraz z sezonowymi owocami. To kolejne moje comfort food z czasów szkolnych i studenckich. Czasami kilka drożdżówek z budyniem lub serem zastępowało mi posiłki przez cały dzień. Puszyste słodkie bułeczki z budyniem nadal bardzo lubię i piekę(...)najmniej kilka razy w roku, na przemian z naszymi ulubionymi cynamonowymi ślimaczkami, na które przepis znajdziecie w linku Cynamonowe bułeczki cinnamon rolls Drożdżówki z kremem budyniowym można przygotować w nieskończonej ilości wariantów. Najsmaczniejsze są oczywiście z domowym budyniem waniliowym lub śmietankowym czyli creme patissiere, ale jeśli brakuje Wam czasu możecie użyć budyniu z torebki. Gwarantują, że drożdżówki z budyniem znikną

Cztery Fajery
Drożdżówki z morelami i kruszonką 98

Czas przygotowania: 60 minut Czas przyrządzania: 20 minut Ilość porcji: 6 porcji Drukuj Drożdżówki z morelami i kruszonką By Piotr 30 Czerwiec 2017 Drożdżówki z morelami i kruszonką, czyli kolejny domowy przepis na drożdżówki kupowane zazwyczaj w sklepiku czy pobliskiej piekarni. Pyszne i pachnące drożdżowe ciasto w towarzystwie sezonowych, słodkich moreli i chrupiącej kruszonki. Połączenie doskonałe! Składniki: mąka pszenna - 250g(...)wycinamy kółka aż do skończenia ciasta. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawiamy pod przykryciem na 15 minut. Przy pomocy kokilki lub filiżanki dociskamy na środku drożdżówki tworząc wgłębienie. Morele pozbawiamy pestek i myjemy. Układamy na drożdżówkach. Masło przekładamy na blat, dodajemy cukier i mąkę. Składniki "szczypiemy" do połączenia i utworzenia się sypkiej kruszonki. Gotową kruszonką posypujemy

COOKUJ
Drożdżówki z budyniem 112

Czas przygotowania: 60 minut Czas przyrządzania: 20 minut Ilość porcji: 7-8 drożdżówek Drukuj Drożdżówki z budyniem By Piotr 2 Październik 2017 Poznajcie moją recepturę na pyszne domowe drożdżówki z budyniem - zdecydowanie lepsze niż te ze sklepu czy piekarni! Składniki: Ciasto drożdżowe: mąka pszenna - 330g drożdże suszone - 8g cukier - 2 pełne łyżki jajko - 1, duże mleko - 130ml śmietana(...)części. Każdą część ciasta formujemy w kulkę i rozwałkowujemy na grubość około 1 cm. Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę. Przy pomocy kokilki lub filiżanki dociskamy na środku drożdżówki tworząc wgłębienie. Wypełniamy je równomiernie budyniem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza do zarumienienia (ok 20 minut). Alergeny Alergeny jajka , mąka , mleko 5 stars - based on 3 review

COOKUJ
Drożdżówki z morelami i kruszonką 135

Czas przygotowania: 60 minut Czas przyrządzania: 20 minut Ilość porcji: 6 porcji Drukuj Drożdżówki z morelami i kruszonką By Piotr 30 czerwca 2017 Drożdżówki z morelami i kruszonką, czyli kolejny domowy przepis na drożdżówki kupowane zazwyczaj w sklepiku czy pobliskiej piekarni. Pyszne i pachnące drożdżowe ciasto w towarzystwie sezonowych, słodkich moreli i chrupiącej kruszonki. Połączenie doskonałe! Składniki: mąka pszenna - 250g(...)wycinamy kółka aż do skończenia ciasta. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawiamy pod przykryciem na 15 minut. Przy pomocy kokilki lub filiżanki dociskamy na środku drożdżówki tworząc wgłębienie. Morele pozbawiamy pestek i myjemy. Układamy na drożdżówkach. Masło przekładamy na blat, dodajemy cukier i mąkę. Składniki "szczypiemy" do połączenia i utworzenia się sypkiej kruszonki. Gotową kruszonką posypujemy

COOKUJ
Drożdżówki z budyniem 109

Czas przygotowania: 60 minut Czas przyrządzania: 20 minut Ilość porcji: 7-8 drożdżówek Drukuj Drożdżówki z budyniem By Piotr 2 października 2017 Poznajcie moją recepturę na pyszne domowe drożdżówki z budyniem - zdecydowanie lepsze niż te ze sklepu czy piekarni! Składniki: Ciasto drożdżowe: mąka pszenna - 330g drożdże suszone - 8g cukier - 2 pełne łyżki jajko - 1, duże mleko - 130ml śmietana(...)części. Każdą część ciasta formujemy w kulkę i rozwałkowujemy na grubość około 1 cm. Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę. Przy pomocy kokilki lub filiżanki dociskamy na środku drożdżówki tworząc wgłębienie. Wypełniamy je równomiernie budyniem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza do zarumienienia (ok 20 minut). Alergeny Alergeny jajka , mąka , mleko 5 stars - based on 3 review

COOKUJ