Nie ma to jak sprawdzony przepis na ciasto drożdżowe... Kiedyś unikałam tego ciasta jak ognia. Albo jak wody ;) Pływać nie umiem do tej pory, ale za
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSkładniki: Ciasto: 1/2 kostki drożdży 1/2 litra mleka 1/2 kostki masła 2 jajka 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 kg mąki Kruszonka: 1/3 kostki masła 2
A Ty Smakuj MnieSkładniki: 1/2 kostki drożdży 1/2 litra mleka 1/2 kostki masła 2 jajka 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 kg mąki 1/2 litra jagód Sposób przygotowania: 1
A Ty Smakuj MnieDoskonałe bułeczki drożdżowe na słodkie śniadanie jak również na rodzinne spotkanie przy kawie lub herbacie. Łatwe i szybkie w wykonaniu, a uśmiech
kgwjanczewoJuż dawno przymierzałam się do zrobienia tych bułeczek i zawsze jakoś mi było nie po drodze. Dzisiaj ponieważ siedziałam w domu postanowiłam wreszcie je upiec. W
Na słodko lub wytrawnieSkładniki na ciasto: - 200 ml mleka - 50 g drożdży - 150 g cukru - 500 g mąki tortowej - 100 ml oleju rzepakowego - 2 jajka - opakowanie cukru waniliowego
Zdrowie na języku :PTroszkę kuchni hiszpańskiej :) Na pewno nie dietetycznie, ale na pewno bardzo smacznie :) Nie co inne od polskiego ciasta drożdżowego. Stanowczo bardziej tłuściejsze, mniej słodkie, i bardzo
Zdrowie na języku :PMarzyłam, żeby domowe drozdżówki zjeść kiedyś na śniadanie, najlepiej w leniwy sobotni poranek :)Przepis kombinowany z kilku, więc uznaję za własny.Czytaj więcej »
bistro mamaNie było takiej możliwości, żeby w tym roku zabrakło ciasta drożdżowego z jagodami.Obojętnie w jakiej postaci.Postawiłam na bułeczki drożdżowe, w środku jagody, a na
bistro mamaRabarbar w tym roku mnie omijał. A jak już bardzo chciałam go kupić, to przez dwa dni nie mogłam nigdzie go spotkać. Kupiłam w końcu... w
bistro mamaSkładniki: mąka pszenna 30 dag, drożdże suche 1 opakowanie, mleko ciepłe 125 ml, jajka 1 sztuka, masło 5 dag, cukier 10 dag, sól - szczypta, rodzynki 5
W Mojej Kuchni LubięWrzesień. Przyszła jesień. Liście zmieniają kolor a noce chłodzą powietrze. Czasem też pada, co za ulga dla roślin! Próbuję ogarnąć nową rzeczywistość szkolno jesienną. Synciowi przyplątał
Dzieje kuchennej WiewióryEhhh jak ja lubię zawijać drożdżowe ciasto z rożnymi nadzieniami!!! tym razem pomysł z dawno nie przeglądanego segregatora pt."Kuchnia bez tajemnic". Zbieraliście??? to początek mojego
Dzieje kuchennej WiewióryOstatnio mało piekę w niedzielne poranki. Tradycje trafił szlag... niestety... jemy razem ale nie tak jakbym tego chciała i na ogół Małżon nie przejawia zainteresowania słodkimi
Dzieje kuchennej WiewióryMąka pełnoziarnista jest wspaniałym źródłem błonnika,żelaza,magnezu,białka i cynku.Stosujmy ja jak najcześciej w naszej kuchni.Cukier zastąpiłam stewią.Zaznaczam jednak,iż nie jest to stewia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!