Składniki: 1/2 kostki drożdże świeże, 2 sztuki jajka, 1 szklanka mleko letnie, 1/2 szklanki olej rzepakowy, 1/2 szklanki cukier, - szczypta sól, 2,5 szklanki mąka tortowa, 1 sztuka skórka z cytryny, 1/2 kg śliwkidrożdże pokruszyć do miski i dodać cukier, szczyptę soli, roztrzepane jajka, olej, letnie mleko i zostawić przykryte talerzem BEZ MIESZANIA na całą noc na blacie kuchennym do zaczynu wsypać przesiana mąkę i sok z cytryny drewnianą łyżką wyrobić ciasto z 5 minu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...