Miękkie i proste drożdżówki z makiem

Miękkie i proste drożdżówki z makiem

Przepis na : śniadanie

Świeże, pachnące domowe drożdżówki – kto o nich nie marzy? Okazuje się, że przygotowanie pysznych bułeczek nie jest takie trudne. Drożdżowe ciasto co prawda wymaga cierpliwości, ale nawet jeśli to Twój pierwszy raz z domowymi bułeczkami, to na pewno sobie poradzisz! Do przygotowanie masy makowej nie musisz posiadać maszynki, aby zmielić mak. Namoczony mak możesz zblendować blenderem ręcznym – ja właśnie w taki sposób przygotowuję masę makową i gwarantuję, że mak będzie miękki i pyszny Miękkie i pr...

Czytaj dalej na blogu Via Gusto

Autor

Monika JerzakMonika Jerzak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, drożdżówki , drozdzowka, ciasto, drożdżowe, lukier , ciasto drożdżowe, śniadania, bułki, roladki, ciasto z makiem, ciasto z orzechami, ciasto kokosowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Via Gusto

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję