1 i 1/3 szklanki mąki pszennej, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 250 g serka ricotta , 2 jajka, 2 łyżki roztopionego masła
Świat Domowej KuchniPyszne pachnące domowe drożdżówki z rozpływającym się w ustach nadzieniem budyniowym z dodatkiem brzoskwini. Idealne do kawusi na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Mniam czego chcieć więcej !!! Przepis na ok. 12/13 sztuk Przepis na ciasto drożdżowe znajdziesz Tutaj➤➤➤ Drożdżówki Nadzienie 1 duży budyń waniliowy na 750 ml mleka 1 łyżeczka mąki(...)pszennej 5 połówek brzoskwiń w syropie Budyń ugotuj według instrukcji na opakowaniu dodając do mieszanki 1 łyżeczkę mąki pszennej. Pozostaw do wystudzenia. W miedzy czasie przygotuj ciasto. Zobacz➥ klik tutaj . Gotowe wyrośnięte ciasto rozwałkuj na grubość ok 1 centymetra. Okrągłym naczyniem np. szklanką wycinaj kółka moje miały ok.10 cm. Następnie naczyniem o mniejszej średnicy zrób po środku dołek
Andzia Pichcizwiązki. Domowa nalewka z truskawek jest najlepsza, żadne sklepowe wyroby alkoholowe jej nie dorównają. Najlepsza tradycyjna nalewka truskawkowa 2 kg słodkich, ciemnych truskawek 500 ml wódki 40% 500 ml spirytusu 96% 300 ml wody sok z dwóch cytryn lub 3 limonek 500-600 g cukru białego lub trzcinowego (300g do przesypania truskawek, a pozostała część do przygotowania syropu cukrowego
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawaniliowej , domowego ekstraktu z wanilii i mąkę. Wszystko delikatnie wymieszałam, aby nie zniszczyć ubitych jaj i przelałam do foremki. Dorzuciłam kilka pokrojonych na kawałki śliwek, które od razy zanurzyły się w cieście i upiekłam. Ponieważ ciasto biszkoptowe lubi bitą śmietanę (a ja chciałam i lekko, i bez roboty), to wymyśliłam, że poleję upieczone ciasto jogurtem wymieszanym z syropem z agawy
Moja Delicjatruskawkowy domowej roboty . Uwielbiam jego smak i kolor. Taki kisiel z truskawek mrożonych szykuję swoim dzieciom w 10 minut zarówno w wakacje, jak i w środku zimy. Truskawki świeże polecam tylko latem, gdy są najlepsze. Poza sezonem lepiej sięgnąć po truskawki mrożone, które zbierane są zawsze w szczycie sezonu. Taki kisiel słodzę naprawdę niewielką ilością cukru, miodu, syropu lub wybranego
AniaGotuje.plprzestudzony syrop sporządzony z cukru i wody. Następnie dodaj rodzynki, goździki, korę cynamonu, wlej spirytus, wymieszaj. Słój szczelnie zamknij i odstaw w ciepłe miejsce na 2 tygodnie. Po tym czasie przefiltruj nalewkę przez gęstą gazę , rozlej do czystych butelek. butelki szczelnie zakorkuj. Odstaw jeszcze na 2-3 tygodnie. Po tym czasie naleweczka jest gotowa. D o wyrobu domowych nalewek
Przepisy i porady kulinarneprodukcji domowej wody gazowanej. Jest bardzo proste w obsłudze, nabój z dwutlenkiem węgla wystarcza na 60 litrów wody. Wystarczy nacisnąć trzy razy przycisk i możemy się cieszyć orzeźwiającą wodą z bąbelkami. Oczywiście stopień jej gazowania zależy od naszego upodobania- im więcej razy naciskamy tym więcej bąbelków będzie mieć woda. Napowietrzamy tylko czystą wodę, którą później możemy wzbogacić syropami smakowymi. Producent
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCześć! Jeden z szybszych obiadów zaraz po powrocie z pracy albo pomysł na śniadanie. Naleśniki tym razem na słodko. Zabrałam się za naleśniki na dwie patelnie
Pieprzyć z FantazjąCzas czytania: 2 min Ciasteczka owsiane, u mnie w kuchni zawsze jakieś awaryjne opakowanie ciasteczek było na wypadek, na przykład ochoty upieczenia sernika. Zazwyczaj używałam kupnych
SprawdzonaKuchnia.plDziś mam dla Was słodycze, i to nie byle jakie! O niebo lepsze (i zdrowsze) niż te ze sklepu, a do tego – bez pieczenia! Przedstawiam
Vegan TasteSkładniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru kryształ 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa brzoskwiniowa: 2 opakowania
Ciastka - domowe słodkościtrunku domowej roboty idealnie rozgrzeje Was w zimowe wieczory. Od razu mówię szczerze, że już w tym roku jej raczej nie zrobicie. Dlaczego? Ano dlatego, że co prawda maliny jeszcze są, ale na kwiaty lipy trzeba poczekać do wiosny. Chyba żeby wykorzystać suszone, ale to mi wpadło do głowy dopiero przed chwilą. W sumie, niegłupi pomysł, bo gorący syrop
Smaczna Pyzabazą domowej nutelli proponuje wykonać samodzielnie, nie sięgać po gotowe ze sklepu. Do produkcji takiego masła wykorzystywane są bowiem orzechy - odrzuty, najgorszej jakości i świeżości. Lepiej kupić całe orzechy (najlepiej organiczne), podprażyć i zblendować w minut trzy na pyszne masełko. Dodać kakao, troszkę słodzidła i rozpustny krem czekoladowo- orzechowy gotowy! Składniki: masło z orzechów laskowych, kakao lub karob, syrop daktylowy
Jeść, by żyć w zdrowiu