Idealne na śniadanie lub kolację.. 2 szkl.mąki 2 jajka 1,5 szkl. mleka 75 g masła [ rozpuszczonego] 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3
Moje domowe kucharzeniepojawia także na naszych domowych imprezach, czy na świątecznym stole. Wypróbujcie ten przepis koniecznie! :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szybka i prosta sałatka z selerem konserwowym i szynką: 1 słoik selera konserwowego w wiórkach – 160 g po odsączeniu 100 g szynki konserwowej pół puszki kukurydzy konserwowej – ok. 140 g po odsączeniu pół puszki ananasa w syropie (5 plasterków
Kulinarne Przebojemleko połączy się z syropem. Uwaga: trzeba mieszać naprawdę energicznie, żeby kawałki twardego mleka kokosowego dobrze się rozpuściły. Następnie, kładziemy patelnię z powrotem na ogniu (wysoka temperatura rozpuści ewentualne grudki), dolewamy mleko sojowe i gotujemy jeszcze przez około 1 minutę cały czas mieszając. Przelewamy zawartość patelni do naczynia i odstawiamy do przestudzenia. I domowa masa kajmakowa gotowa Smacznego! Artykuł Domowa
Lamarida.plpołowy porcji. Możecie również pominąć domowy ekstrakt z wanilii . Konfitura w zależności od kwasowości śliwek oraz stopnia dojrzałości bananów wychodzi mniej lub bardziej kwaśna. Nie polecam jednak zwiększać ilości bananów. Banany mają tylko osładzać całość a nie wysuwać się swoim smakiem na pierwszy plan. Poza tym zawsze można swoją porcję dosłodzić odrobiną miodu czy syropu z agawy bezpośrednio przed spożyciem
Moja Delicjatakie ptasie mleczko w warunkach domowych. Ja zrobiłam takie zwykłe, tradycyjne śmietankowe, ale Wy możecie kombinować. Po dodaniu kakao wyjdzie kakaowe, a po dodaniu zmiksowanych owoców - owocowe. Ja jestem zadowolona zarówno z konsystencji jak i ze smaku. Ciasto przygotowuje się krótko, natomiast swoje trzeba odczekać po zrobieniu, żeby pianka stężała. Dodatkowo polałam ptasie mleczko syropem Diamant. Dzięki temu przy każdym
Kuchnia w oparachdziś dla Was propozycję domowej masy makowej do makowca. Taka masa makowa smakuje wybornie, jest bardzo prosta do wykonania i wcale nie taka droga jakby się wydawało. Ja kupuję mielony mak i dzięki temu mam dużo mniej pracy z tą masą. Zapraszam Składniki: 200 g mielonego maku niebieskiego 1 białko jaja 5 łyżek syropu z agawy 1 łyżka suszonej skórki
słodkie i nie tylko historie kulinarnesię w duecie z domową granolą, jest cudowne we wszelakich szejkach… Nada się też do kawy. Składniki 1 szklanka orzechów – migdałów i orzechów brazylijskich (u mnie z nieznaczną przewagą migdałów) 3 i 1/2 szklanki wody 1 mała laska wanilii (można zastąpić łyżeczką naturalnego ekstraktu) 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego stewia w płynie lub syrop z agawy do smaku
Fill The Bowlzwracaj uwagę na skład) czy domowa granola (np. z tego przepisu ). Jeżeli nie masz pod ręką świeżych truskawek, śmiało sięgaj po te mrożone. Wiem, że nazwa przepisu brzmi tak świeżo, że nie powinnam doradzać mrożonych owoców, ale cóż zrobić – jak mus, to mus. Składniki: 250 g truskawek 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka syropu klonowego 150g crunchy/pełnoziarnistych owsianych
Roślinna - blog wegańskitrzecią świeczkę adwentową. Na tą okazję przygotowałam między innymi świąteczne karmelki domowej roboty. Świąteczne słodycze własnoręcznie przyrządzone są bardzo popularne w Szwecji. Muszę przyznać, że sama załapałam bakcyla na domowe słodycze . Co roku przyrządzam między innymi świąteczne karmelki. Na tegoroczne święta proponuję śmietankowe karmelki. Karmelki to również świetny prezent. Jak co roku obdarzam przyjaciół tak zwanymi goodie bags, które napełniam(...)celofanem i wieszam na choinkę. Lubimy “objadać” choinkę, a Wy? Świąteczne karmelki Składniki: 100 g masła 150 ml śmietanki, najmniej 36% 150 ml cukru 150 ml gold syropu sól morska, orzechy lub owocowa posypka do dekoracji Rozpuść masło w małym rondelku. Dodaj śmietankę, syrop i cukier, włóż termometr. Doprowadź mieszankę do wrzenia, mieszając łyżką. Zmniejsz temperaturę, włóż termometr
codojedzeniaSkładniki : 50 dkg kwiatów fiołka wonnego 30 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny 0,5 l alkoholu 70 % 0,5 l wody ( najlepiej źródlanej ) 0,4
Przepisy i porady kulinarneSkładniki: 250 ml spirytusu 250 ml wody 5 dkg cukru 12 ziaren pieprzu czarnego 5 kropli karmelu Sposób wykonania: Pieprz włożyć do butelki, zalać spirytusem, zakręcić
Przepisy kulinarne babci AntoninyLubicie jabłka? Jeśli tak, to mamy dla was dobre wieści: kilka jabłkowych przepisów już za nami, i jeszcze kilka przed nami. Wrzesień, jak się już pewnie
Marder&Marder ManufactureSkładniki na 5 lizaków: 2 plastry ananasa 100 ml zalewy ananasowej łyżeczka miodu 3-4 łyżki płatków ryżowych błyskawicznych 1 cm świeżego imbiru łyżka powideł
Karczma Honoriettyniezwykle aromatyczna, o wspaniałym domowym smaku. Nam bardzo smakowała, zdecydowanie będę sięgała po nią częściej. Szukajcie jej w swoich sklepach, warto. Jak zrobić tosty francuskie? Niezwykle prosta sprawa - jasne pieczywo maczamy w jajku, smażymy na patelni z masłem klarowanym i podajemy w ulubiony sposób. Możemy dodać do nich żółty ser, szynkę, albo owoce i syrop klonowy. Powracając do kanapki bardzo
MamaOskarkagorącego wlać ciepły syrop miętowy i dokładnie wymieszać. Wystudzić i zmiksować z miękkim masłem. Wyłożyć na biszkopt. Na wierzch ułożyć warstwę herbatników. Galaretki rozpuścić w szklance wody. Wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i zmiksować z zimną galaretką. Wylać na herbatniki. Udekorować stopioną czekoladą. Schłodzić i przechowywać w lodówce. Przepis pochodzi z bloga Domowa Cukierenka
Kolorowa kuchnia Elki