domowy syrop - 2453 przepisów (strona:71/164)

Tarta z rabarbarem gotowanym w waniliowym syropie cukrowym 263

Zakochacie się po pierwszym kęsie! SKŁADNIKI (podłużna blaszka do tarty) spód 150 g czekoladowych ciasteczek 75 g masła 2 łyżki cukru kryształ Diamant krem 500g serka mascarpone 1 łyżka domowego ekstraktu waniliowego 2 lyżki cukru pudru Diamant rabarbar 5-6 łodyg rabarbaru 500ml wody 1 szklanka cukru kryształ Diamant 1 laska wanilii SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciastka kruszmy w malakserze lub wałkiem(...)wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem i laską wanilii. Rabarbart obieramy ze skórki i korimy na kawałki o szerokości naszej formy. Wrzucamy do wrzącego syropu i gotujemy 4-6 minut w zależności od grubości rabarbaru. Studzimy. Mascarpone ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Na schłodzony spód wykładamy krem, wyrównujemy. Na kremie układamy wystudzone kawałki rabarbaru

DefinicjaSmaku
Orkiszowy chleb z garnka 170

Tekst przeczytasz w 4 min Chleb , bez niego ani rusz! Czy może być coś lepszego od pachnącej kromki świeżego domowego chleba? Kto jeszcze nie zaczął przygody

SprawdzonaKuchnia.pl
TORCIK KAWOWO - WANILIOWY 157

Kawowy torcik waniliowy bardzo delikatny w smaku i w sam raz do ulubionej kawy. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształ 1/4 szklanki kawy rozpuszczalnej

Ciastka - domowe słodkości
Nalewka z kwiatów czarnego bzu – część druga wpisu 131

Nalewka z kwiatów czarnego bzu – część druga wpisu Nalewka z kwiatów czarnego bzu         Nalewkę zaczęłam robić trochę ponad tydzień temu –

Kuchnia na wzgórzu
Lody truskawkowe z aquafaby (bez maszynki) 332

Lekkie jak chmurka i mega proste do wykonania lody na bazie smażonych truskawek i aquafaby. Lody po wyjęciu z zamrażalnika od razu nadają się do jedzenia

Domowa Cookierenka Agi
Zdrowy torcik kokosowy (wegański, bez pieczenia, bezglutenowy) 123

Dopiero się zorientowałam, że w niedzielę mój blog obchodził pierwsze urodziny... wow, to już rok :) Z tej okazji zapraszam na torcik kokosowy - zdrowy, banalnie prosty do

Domowa Cookierenka Agi
Brzoskwiniowo- pomarańczowy bourbon jar 127

Jackiem Danielsem w przeróżnych smakowych kombinacjach. Jako, że oboje z mężem jesteśmy miłośnikami tego zacnego trunku więc było to tylko kwestią czasu, kiedy takie wybuchowy słoiczek powstanie w moim domowym barze. Przyznam szczerze, że z efektu jestem bardziej niż zadowolona. Przy okazji znalazłam nowe zastosowanie dżemu- ze wszystkich mi znanych, chyba moje ulubione :))) Składniki na jedną porcję (jeden słoiczek(...)kawałkami owoców) 80 ml bourbona (u mnie Jack Daniels) 120 ml jasnego piwa pszenicznego 40-60 ml mixu słodko- kwaśnego (sweet & sour mix) 40-60 ml syropu brzoskwiniowego (zalewy z brzoskwiń z puszki) plastry pomarańczy ćwiartki brzoskwini z puszki kostki lodu W niewielkim rondelku podgrzać dżem, aby nabrał bardziej płynnej konsystencji. Półpłynny dżem przełożyć do słoika, w którym będziemy

olalacooking
Zdrowa przekąska - domowe batoniki z orzechów i suszonych owoców 144

Dziś przygotowałam dla Was przepis na domowe batoniki, które robi się prosto i bez pieczenia. Takie batoniki to zdrowa przekąska dla małych i dużych bez dodatku cukru czy niezdrowych tłuszczy. Dzięki suszonym owocom (u mnie daktyle i morele) są słodkie i pyszne. Zabierzcie je ze sobą do pracy, szkoły, na wycieczkę czy trening.   Nie przepadam za sklepowymi batonikami(...)musli, które są zazwyczaj bardzo słodkie (i zawdzięczają to dodatkowi cukru czy syropów glukozowo-fruktozowych). Ogólnie staram się unikać kupnych słodyczy, ale robię jeden wyjątek. Całą rodziną bardzo lubimy batoniki Dobra Kaloria złożone z suszonych owoców i orzechów. Postanowiłam przygotować coś na ich wzór, a przy tym fajnie bawiłam się z Tadziem, który mi pomagał - odważał składniki na kuchennej wadze

Chilli Czosnek i Oliwa
PRODUKTY NATURALNE SCHRONISKO SMAKÓW MAGDA GESSLER 211

owoców bzu czarnego, syrop z czarnej porzeczki oraz syrop korzenny z imbirem 6) Konfitury i powidła Produkty jak z babcinej spiżarni. Tylko owoce i cukier, bez konserwantów, i sztucznych dodatków, których jest pełno w sklepowych przetworach. Nie zagęszczane są pektyną - po prostu długo się je gotuje i odparowuje wodę. Prawdziwy smak domowych konfitur. Idealny dodatek do naleśnik, tostów, ciast

Kuchnia MagdaLeny
PRODUKTY NATURALNE SCHRONISKO SMAKÓW MAGDA GESSLER 211

owoców bzu czarnego, syrop z czarnej porzeczki oraz syrop korzenny z imbirem 6) Konfitury i powidła Produkty jak z babcinej spiżarni. Tylko owoce i cukier, bez konserwantów, i sztucznych dodatków, których jest pełno w sklepowych przetworach. Nie zagęszczane są pektyną - po prostu długo się je gotuje i odparowuje wodę. Prawdziwy smak domowych konfitur. Idealny dodatek do naleśnik, tostów, ciast

Kuchnia MagdaLeny
Placki ze zsiadłym mlekiem 169

mleka 1 szklanka mąki 2 jajka 3 łyżeczki domowego cukru waniliowego 1/2 łyżeczki oleju Masło do smażenia Przygotowanie: Zsiadłe mleko, mąkę, jajka, cukier, olej łączymy na gładką masę. Smażymy na maśle na rozgrzanej patelni przez około 1-2 minuty z każdej strony. Placki smakują bardzo dobrze z dodatkiem dżemu, świeżych owoców, syropu klonowego lub klasycznie z samym cukrem pudrem. Artykuł

Taste and Cook
Syrop imbirowo-cytrynowy na miodzie 178

Domowy specyfik na przeziębienie lub środek wspierający odporność. Można go brać profilaktycznie pijąc 1 łyżkę dziennie lub dodając do herbaty. Należy tylko pamiętać, że jeżeli dolewamy go do ciepłych napojów, to temperatura nie może przekroczyć 40*C. Miód wtedy straci swoje właściwości prozdrowotne. Syrop świetnie smakuje także jako dodatek do piwa. 100 g świeżego imbiru 3 szklanki wody 2 cytryny

https:KKuchniaMniam
Domowy deserek Monte 774

szybko jest spalany i znów czujemy się głodni. Domowa wersja ma zaledwie 80 kcal w 100g, w tym mniej niż 10 g węglowodanów :) Brzmi zachęcająco prawda? Jestem pewna, że zakochacie się od pierwszej łyżeczki, bo jogurcik smakuje wyśmienicie :) Warstwa czekoladowa: 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 płaskie łyżeczki kakao niskotłuszczowego 1/2 łyżeczki syropu z agawy/stevii/ksylitolu/miodu itp Warstwa jasna: 3 łyżki jogurtu

Chocolate Muffin Blog
Lody sorbetowe z melona 178

sprawić sobie foremki! To zdecydowanie najszybszy sposób na domową produkcję lodów. Składniki na 8 foremek: 500 g melona cantalupa lub miodowego 250 ml wody 125 g ksylitolu lub cukru sok z 1/2 cytryny 3 łodyżki mięty Wykonanie: cukier, wodę i miętę umieścić w garnuszku i gotować około 10 minut, aż powstanie syrop. Gałązki mięty usunąć, a syrop ostudzić miąższ

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania