Chleb pszenny zaparzany z mąki typu 1050 z kminkiem

Chleb pszenny zaparzany z mąki typu 1050 z kminkiem

Chlebek zrobiony w oparciu o recepturę na rosyjski chleb starodubski.  Znajdziecie ją tutaj:  https://przepisynadomowyserichleb.blogspot.com/2017/02/chleb-pszenny-starodubski-rosja.html Nie przepadam za półsłodkim pieczywem, więc trochę w tym przepisie pozmieniałem. Pominąłem syrop cukrowy i rodzynki, zastępując je łyżeczką kminku całego i pół mielonego. Do tego dodałem jeszcze od siebie  pomadę na wierzch z mąki żytniej ze szczyptą soli i posypkę z kminku. No i taki chlebek się upiekł. :) Aromatyc...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.