Zasypywane maliny, według przepisu prababci

Zasypywane maliny, według przepisu prababci

Zasypywane maliny, według przepisu prababci

Zasypywane maliny , według przepisu prababci Maliny zasypywane cukrem . Jest to, chyba najstarszy sposób na ich zakonserwowanie , a także na uzyskanie wspaniałego obłędnie smacznego soku z malin do zimowej herbaty . Poza walorami smakowymi , maliny posiadają także, moce pro zdrowotne i to wcale nie takie małe . Ogromną dawkę witaminy C , co skutecznie wspomaga walkę z grypą . Tak więc bardzo wiele , przemawia za tym żeby ten wyrób wykonać , dodatkowo też uradzaj jaki w tym roku nas nawiedził Teraz pomęczę się ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ogrodnik w podróży

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.