Przepis na : deser
Składniki ¾ szklanki soku z cytryny 1 ½ szklanki pociętych na kawałeczki brzoskwiń 2 łyżki miodu,lub syrop klonowego ¼ szklanki żelatyny Wykonanie Brzoskwinie i sok z cytryny zmiksować w blenderze,przez około 30-40 sekund ,aż pojawi się gęstą ciecz. Wlać płyn do rondlu i dodać miód i żelatynę .Trzepaczką ubijać wszystko razem ,na małym ogniu około 5 minut do rozpuszczenia żelatyny. Łyżką usunąć pianę z wierzchu. Zdjąć garnek z ognia i wlać mieszaninę do formy na kostki lodu.Pozostawić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..