Parę dni temu późnym wieczorem oglądałam stary odcinek programu EWA GOTUJE, w którym pani Ewa robiła grzebyki z ciasta kruchego....tak mi smaka narobiła , że na
Moje domowe kucharzenieskładniki na batony wybierać starannie i dobrze, aby były ekologiczne i nie były konserwowane siarką. Smacznego! Print Energetyczne Batony .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Domowe batony energetyczne w ciemnej czekoladzie. Course Przekąski Cuisine Polska Keyword morele, żurawina Prep Time 20 minutes Cook Time 35 minutes Total Time 55 minutes Servings 16 Author Anna Ingredients(...)suszonego ananasa 50 g rodzynek sułtanek 100 g nasion słonecznika - nieprażonego 40 g amarantusa ekspandowanego - popping - można zastąpić płatkami owsianymi 30 g oleju kokosowego 30 - 40 g syropu z agawy 40 g nasion siemnienia 50 g dobrej jakościowo ciemnej czekolady + 1 łyżka oleju kokosowego - opcjonalnie Instructions Migdały posiekać można zrobić to przy pomocy noża lub robota kuchennego. Następnie morele, ananas
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Tłusty czwartek już się zbliża, więc dorzucę Wam przepis na domowe pyszne pączki. Z tego przepisu piekę pączusie od ponad 8 lat
SprawdzonaKuchnia.plziemniaczanej bez konserwantów bez cukru, syropów glukozowo-fruktozowych i polepszaczy smaku. Przepis przygotowałam specjalnie dla grupki znajomych, którzy są na diecie bez jajecznej. Oczywiście przepis jest też dla tych wszystkich, którzy szukają smacznego i zdrowego zamiennika klasycznego majonezu. Głównym składnikiem majonezu są orzechy nerkowca, poza nimi potrzebny będzie olej, musztarda najlepsza byłaby domowa, sól, sok z cytryny i ocet
SprawdzonaKuchnia.plwcale nie jest trudne, a domowe świeże pieczywo jest najlepsze. Oto przepis na pyszny chleb z nasionami konopi , które smacznie chrupią w trakcie jedzenia. Składniki 250 g mąki pszennej 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej 500 ml letniej wody + 3 łyżki 1 szklanka ziaren konopi niełuskanych + 2 łyżki 25 g świeżych drożdży 1 łyżka syropu z agawy lub miodu
My Chcemy Jeśćjest zatrzęsienie, postanowiliśmy postawić na domowe wypieki. Zrobiliśmy cały zestaw muffinów bez mąki: fasolowe, marchewkowe, z cukinii i pieczonego batata. Dzisiaj chcemy podzielić się w Wami przepisem na babeczki z czerwonej fasoli, absolutnie wybitnym, który znaleźliśmy na blogu Ambitiouskitchen.com . W stosunku do oryginału drastycznie ograniczyliśmy ilość słodzika: 2 łyżki miodu zamiast połowy szklanki syropu klonowego. Zrezygnowaliśmy też z czekolady. Tylko
Niedzielny kucharzCzasami płaczę przy obieraniu marchewki, żeby cebula nie pomyślała sobie, że jest brzydka czy coś ;) Pochodzi z Azji, w Europie rozpowszechnili ją Grecy i Rzymianie, a
Marder&Marder Manufactureskładniki: 250 g mrożonego szpinaku ok. 100 g miąższu z awokado 60 ml mleka 50 g zmielonych migdałów 1 łyża soku z cytryny ok. 25 ml
Domowy Smak JedzeniaByło już na blogu kilka przepisów na desery z tapioki. Dziś wersja z musem ze świeżego mango! Tapioka Mleko kokosowe Laska wanilii Sól Syrop klonowy Miód Dwa świeże mango Cytryna Świeże owoce Przygotowanie deseru zaczynamy od zalania tapioki mlekiem kokosowym. Dzięki namaczaniu szybciej uzyskamy lepszy efekt końcowy. Nie podałem gramatury, ponieważ to zależy, ile porcji deseru chcecie przygotować(...)tapioki dodajemy ziarenka z laski wanilii. Na ja jeden litr dodaję jedną laskę. Dodajemy same ziarenka – resztę możemy umieścić w słoiczku i zasypać cukrem – w ten sposób powstanie domowy cukier waniliowy. Gdy tapioka się moczy w mleku, przygotowujemy mus z mango. Owoce obieramy, obkrawamy pozostawiając pestkę. Owoc pokrojony w kostkę przekładamy do rondelka, gdzie dusimy go razem z miodem
MarcinChefCzas czytania: 2 min Chleb na jogurcie naturalnym z dodatkiem siemienia lnianego. Chleb jest oczywiście pyszny jak każde domowe pieczywo ! Środek jest miękki i delikatnie wilgotny
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Sok, tego zabraknąć u mnie nie może! Na zimę zawsze robię zapas soku z truskawek, malin i porzeczek, bo wiadomo, że szklaneczki
SprawdzonaKuchnia.plIdealne na śniadanie lub kolację.. 2 szkl.mąki 2 jajka 1,5 szkl. mleka 75 g masła [ rozpuszczonego] 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3
Moje domowe kucharzeniepojawia także na naszych domowych imprezach, czy na świątecznym stole. Wypróbujcie ten przepis koniecznie! :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szybka i prosta sałatka z selerem konserwowym i szynką: 1 słoik selera konserwowego w wiórkach – 160 g po odsączeniu 100 g szynki konserwowej pół puszki kukurydzy konserwowej – ok. 140 g po odsączeniu pół puszki ananasa w syropie (5 plasterków
Kulinarne Przebojemleko połączy się z syropem. Uwaga: trzeba mieszać naprawdę energicznie, żeby kawałki twardego mleka kokosowego dobrze się rozpuściły. Następnie, kładziemy patelnię z powrotem na ogniu (wysoka temperatura rozpuści ewentualne grudki), dolewamy mleko sojowe i gotujemy jeszcze przez około 1 minutę cały czas mieszając. Przelewamy zawartość patelni do naczynia i odstawiamy do przestudzenia. I domowa masa kajmakowa gotowa Smacznego! Artykuł Domowa
Lamarida.plpołowy porcji. Możecie również pominąć domowy ekstrakt z wanilii . Konfitura w zależności od kwasowości śliwek oraz stopnia dojrzałości bananów wychodzi mniej lub bardziej kwaśna. Nie polecam jednak zwiększać ilości bananów. Banany mają tylko osładzać całość a nie wysuwać się swoim smakiem na pierwszy plan. Poza tym zawsze można swoją porcję dosłodzić odrobiną miodu czy syropu z agawy bezpośrednio przed spożyciem
Moja Delicjatakie ptasie mleczko w warunkach domowych. Ja zrobiłam takie zwykłe, tradycyjne śmietankowe, ale Wy możecie kombinować. Po dodaniu kakao wyjdzie kakaowe, a po dodaniu zmiksowanych owoców - owocowe. Ja jestem zadowolona zarówno z konsystencji jak i ze smaku. Ciasto przygotowuje się krótko, natomiast swoje trzeba odczekać po zrobieniu, żeby pianka stężała. Dodatkowo polałam ptasie mleczko syropem Diamant. Dzięki temu przy każdym
Kuchnia w oparachdziś dla Was propozycję domowej masy makowej do makowca. Taka masa makowa smakuje wybornie, jest bardzo prosta do wykonania i wcale nie taka droga jakby się wydawało. Ja kupuję mielony mak i dzięki temu mam dużo mniej pracy z tą masą. Zapraszam Składniki: 200 g mielonego maku niebieskiego 1 białko jaja 5 łyżek syropu z agawy 1 łyżka suszonej skórki
słodkie i nie tylko historie kulinarnesię w duecie z domową granolą, jest cudowne we wszelakich szejkach… Nada się też do kawy. Składniki 1 szklanka orzechów – migdałów i orzechów brazylijskich (u mnie z nieznaczną przewagą migdałów) 3 i 1/2 szklanki wody 1 mała laska wanilii (można zastąpić łyżeczką naturalnego ekstraktu) 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego stewia w płynie lub syrop z agawy do smaku
Fill The Bowlzwracaj uwagę na skład) czy domowa granola (np. z tego przepisu ). Jeżeli nie masz pod ręką świeżych truskawek, śmiało sięgaj po te mrożone. Wiem, że nazwa przepisu brzmi tak świeżo, że nie powinnam doradzać mrożonych owoców, ale cóż zrobić – jak mus, to mus. Składniki: 250 g truskawek 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka syropu klonowego 150g crunchy/pełnoziarnistych owsianych
Roślinna - blog wegański