Jeżynowa konfitura z goździkami

Jeżynowa konfitura z goździkami

Jeżynowa konfitura z goździkami

Taki słoiczek domowej konfitury to smak lata, to może być Twój popisowy przepis, bo przygotowane w ten sposób owoce są niezwykle smaczne, my uwielbiamy je jako dodatek do gofrów czy deserów, zresztą gromadzenie zapasów leży w naturze człowieka. Smak poezja! Składniki: 3 kg dojrzałych jeżyn 1,5kg cukru 4 goździki 1/2 cytryny 1 szklanka wody 2   żelfixy 2:1 Dr.Oetker Sposób przygotowania: Wodę zagotować z cukrem aż powstanie syrop, włożyć czyte jeżyny doprowadzić do wrzenia, dodać goździki oraz wyciśnięty z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.