domowy syrop - 2453 przepisów (strona:103/164)

Chrupiąca ciecierzyca 64

Czas czytania: < 1 min Chrupiąca ciecierzyca, to bardzo smaczna i zdrowa przekąska, może być alternatywą dla chipsów i innych „zapychaczy” ze sklepu. Świetnie

SprawdzonaKuchnia.pl
Bagietki pełnoziarniste ze słonecznikiem 70

Czas czytania: 2 min Takie bagietki pełnoziarniste ze słonecznikiem to marzenie, pięknie wyglądają, ale co ważniejsze jeszcze lepiej smakują. Bagietka powstała przez przypadek i muszę powiedzieć

SprawdzonaKuchnia.pl
Bułki z ricottą 68

Czas czytania: 2 min Pieczywo z dodatkiem sera bardzo przypadło mi do gustu, piekłam już bułki i chleby z dodatkiem białych serów. Pieczywo takie zawsze jest

SprawdzonaKuchnia.pl
Domowa marmolada 123

Składniki: - 1 kg winogron ciemnych - 1 kg cukru - 1 płaska łyżeczka kwasku cytrynowego Przygotowanie: Z owoców usuwamy pestki. Winogrona przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem, przykrywamy ściereczką

Życie zaczyna się w kuchni
energetyczny baton maratończyka 124

                                               baton Każdy

Miód i pieprz
Sernik z Brzoskwiniami 99

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z brzoskwiniami to bardzo smaczne ciasto, które z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom domowych serników . Kruche ciasto, bezowa piana i przepyszna masa serowa z dodatkiem brzoskwiń to prawdziwy raj dla podniebienia. Sernik z brzoskwiniami od bardzo dawna był pieczony w moim rodzinnym domy, szczególnie w okresie świątecznym. To takie nasze tradycyjne ciasto na święta . Sernik z brzoskwiniami(...)było grudek. Dodatkowo możecie także, zamiast brzoskwiń użyć ananasa lub moreli, co sprawi, że sernik będzie smakował troszkę inaczej. Kruche ciasto można także zastąpić herbatnikami. Macie ochotę na domowy sernik z brzoskwiniami ? Jeśli tak, koniecznie wypróbujcie poniższego przepisu, z pewnością posmakuje Wam, Waszym domownikom, a także gościom. PRZEPIS NA SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Składniki: Ciasto: 450 g mąki

Przepiski.pl
Świąteczne wypieki w szwedzkim stylu 124

się, że nawet są jeszcze lepsze jak dłużej poleżą…Jeśli w ogóle poleżą. Świąteczne wypieki układam w metalowych pojemnikach, które też są swojego rodzaju dekoracją. Poza tym pyszne domowe wypieki to świetny prezent. Korzenne ciastka to również fajne ozdoby na choinkę. Uwielbiam podchodzić do choinki i coś niecoś z niej oberwać. Korzenne ciastka to typowe szwedzkie ciastka na święta(...)Korzenne ciastka przypominają kształtem ciastka szafranowe i ciastka karmelowe . Są bardzo łatwe w wypieku i niesamowicie pyszne! Korzenne ciastka Składniki: 100 g masła 90 g cukru 25 ml golden syropu 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka zmielonego imbiru ½ łyżeczki zmielonych goździków 1 łyżeczka sody oczyszczonej ¼ łyżeczki soli 2 łyżeczki wody 1 jajko 225 g mąki 2 łyżki perłowego cukru Zmiksuj masło

codojedzenia
Sorbet truskawkowy w bloku lodowym 114

Sorbet to chyba najpopularniejsza wśród roślinożerców alternatywa dla mlecznych lodów. I z pewnością domowa wersja jest pod każdym, także zdrowotnym, względem lepsza od tych dostępnych w sklepie. A sorbet truskawkowy nie może istnieć bez truskawek, oczywiście Ale jeśli dodamy do niego puszystą piankę z mleka kokosowego, to nasz “zwykły” sorbet uzyska kolejny niezapomniany smakowo wymiar. Gdy w dodatku podacie(...)będzie mógł się mu oprzeć Polecam! Składniki: 1/2 kg świeżych truskawek (można też mrożone) 50 ml płynnej części z mleka kokosowego schłodzonego w lodówce przez 24 godziny 4 łyżki syropu z agawy (lub do smaku) stała część z 1 puszki mleka kokosowego schłodzonej w lodówce przez 24 godziny 1 łyżka cukru pudru (lub do smaku) świeże truskawki do przybrania Wykonanie

Lamarida.pl
DOMOWE BAJADERKI! 170

Domowe bajaderki, to świetny i bardzo szybki sposób na domowe słodkości, przygotowuje się je w na prawdę prosty sposób, można je przygotować z różnych składników, dodać te dodatki które lubimy najbardziej, takie jak rodzynki, orzechy laskowe, włoskie, pekan, jagody goi, płatki owsiane, jęczmienne, cokolwiek lubicie. Podstawą przygotowania bajaderek są ciastka, ja użyłam pierników, które zostały mi jeszcze ze Świąt, były(...)użyć kruchych ciasteczek, a drugi produkt który nadaje tego charakterystycznego smaku to suszone śliwki namoczone we wrzątku lub w czarnej herbacie. Ja śliwki namaczam we wrzątku do którego dodaje syrop o smaku: Rum. Zresztą sprawdźcie sami! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 2 szklanki pokruszonych pierników gryczanych lub innych ciasteczek - 2 czubate łyżki oleju kokosowego - 1 łyżka masła  - pół szklanki suszonych śliwek kalifornijskich

SMYKWKUCHNI
Sernik snickers 743

piekarnika na dno wstawić szerokie naczynie z wodą, sernik będzie pieczony z parą wodną, ustawić temperaturę około 160 stopni - do miski przełożyć twaróg, masło orzechowe, cukier puder i domowy cukier waniliowy, jajka oraz przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną, składniki krótko zmiksować tylko do uzyskania jednolitej masy - do masy serowej wsypać kawałki orzeszków, wymieszać - masę przełożyć na schłodzony spód z biszkoptów(...)piekarniku do wystygnięcia - ostygnięty sernik schłodzić przez całą noc w lodówce, nabierze wtedy odpowiedniej konsystencji SOS KARMELOWY - do rondelka przełożyć cukier, zalać go równomiernie wodą, podgrzewać do momentu, aż syrop zacznie się gotować, nie mieszać zmniejszyć moc palnika, gotować aż cała woda wyparuje, a cukier przyjmie bursztynowy kolor, uważać, żeby nie spalić karmelu, gdyż będzie miał gorzki smak - zdjąć, dodać

Smakołyki Bereniki
Nalewka malinowa 147

Nalewki to właściwie jedna z najprostszych sztuk przygotowywania domowych alkoholi. Jednak w moim przypadku, najtrudniejszy jest czas oczekiwania... I to nawet nie na sam gotowy napój, a na owoce sezonowe. Dlatego jesień, to pora jest cudowna. :) 500g świeżych malin  ok. 200g cukru 200ml wody 0,5l wódki Maliny w słoju zalewamy wódką i zgniatamy. Miksturę pozostawiamy w ciemnym(...)można na dłużej). Po upływie tego czasu przecedzamy zawartość słoika bardzo dokładnie, mocno odciskając owoce, by jak najwięcej dobroci pozostało w alkoholu, nie śmietniku. Z wody i cukru robimy syrop cukrowy (do zagotowanej wody wsypujemy cukier i mieszamy, aż się rozpuści). Gdy przestygnie łączymy z alkoholem zlanym z owoców i przelewamy do butelki/karafki. Po kilku tygodniach można alkohol sklarować, jeszcze

Kuchenna Kontrrewolucya

Proponowane wyszukiwania