smażąc placki o 6 nad ranem ciężko o wszystkim pamiętać xd W końcu pogoda nas rozpieszcza, czasami, aż za bardzo i gdyby nie te wszystkie sprawdziany i prace do szkoły, miałabym wrażenie, że mamy lato, ale jeszcze tylko trochę
More food, love and dreamsmusem" truskawkowo-rabarbarowym* i truskawkami( dużą ilością truskawek) oraz miętą *duszony rabarbar+rozgniecione truskawki (zdjęcia na szybko, bo czas gonił >.<) Dzisiaj znów w drodze, znów do pracy, znów 9godz w polu byłam >.< Noo, ale sama chciałam :P Tak, więc trochę wygnieciona po upychaniu się w autobusie, "lekko" zakurzona od cudownego piachu
More food, love and dreamswięcej mi do szczęścia nie było trzeba. A teraz kończę się pakować, bo o 4 wyruszam. Nie wiem, jak będzie ze mną tutaj, niby tata przyniósł laptopa z pracy( kochany ^.^ ) internet też mam mieć. Jutro nie będzie mnie na pewno, bo śniadanie będzie u cioci (do której obowiązkowo musimy zajechać po drodze oczywiście ^.^) aa, potem to jeszcze nie wiem
More food, love and dreamsKruche, rozpływające się w ustach ciastka, z lekko cytrynową nutą. Dodatkowym ich plusem jest fakt iż wbrew pozorom wymagają mało pracy. Nie musimy używa wałka, ani stolnicy, więc sprzątania po nich jest bardzo mało. Zgniatanie ciasta przy pomocy zwykłego ręcznego miksera - dla mnie bosko! Razem z konfiturami ETERNO wyszedł mi niesamowity smak. Jaka konfitura? Skoro ciasta są lekko cytrynowe postanowiłam
Blondynka GotujePrzepyszna sałatka, zdrowa, dietetyczna i kolorowa. Rewelacyjna na śniadanie, do pracy, na kolację czy też na imprezę. Tak szybko jak się ją robi, tak szybko i znika :) Polecam. Zaczynamy: Składniki: rukola 1 jajko ugotowane na twardo 6 pomidorków koktailowych lub 1 duży 1 ogórek kiszony szczypiorek przyprawy ( szczypta bazylii, suszonego czosnku, pietruszki, pieprzu) 1-2 łyżki oliwy z oliwek
Smaki Edytybardzo się cieszę:). Jest to mój pierwszy wielofunkcyjny robot stojący i pięknie się prezentuje w mojej kuchni. Jest biały, smukły, wygląda nowocześnie i z klasą. Co najważniejsze wspaniale ułatwia pracę, szybko ubija pianę i dobrze wyrabia ciasto. Świetnie robi bitą śmietanę. Do ciasta drożdżowego ma specjalny hak, który jest odpowiednio wyprofilowany (ma kształt- spiralki). Ciasto jest świetnie wyrobione
Mała CukierenkaTydzień ten był pełen zmian i wpis robię dopiero teraz. Zaczęłam chorować i w końcu bez antybiotyku się nie obeszło. Ale będzie dobrze. Zmieniłam też pracę, szybko i bezboleśnie. Chyba tego potrzebowałam, bo czuję spokój i tak jest mi dobrze. Z blogowych spraw to jestem już po Listopadowym Wyzwaniu Blogerek. Było smacznie, ale w grudniu chyba nie ogarnę tematu, dlatego
Magiczne Życie Martyindykcyjnych jak dla mnie ma jedną wadę. Otóż naczyń, które przystosowane są do kuchenek indukcyjnych nie można ich wkładac do piekarnika, jak to można czynic przy innych liniach Ballarini. Praca z produktami Ballarini jak zawsze należy do przyjemności. Prezentowana przez firmę wysoka jakośc daje nam poczucie tak zwanego luzu w kuchni. Nie musimy całej uwagi skupiac na to, czy danie
Blondynka Gotujedołaczoną łyżeczkę do dżemu, idealna miarka na tyle dżemu żeby on nie wypływał. Super sprawa to tez antyposlizgowe nóżki, podczas wałkowania nie slizga się po stole.Po skończonej pracy rogalomania bardzo łatwo sie myje, nie trzeba jej szorować ponieważ ciasto nigdzie nie przywiera.Może ktos stwierdzi ze cena produktu jest za wysoka, ja uwazam jednak ze naprawde produkt jest wart
Z Majeczką w kuchniFarmio, które mogę polecić do takich wypieków. Dal mnie jajeczka Farmio to prawdziwe swojskie jajka. Przygotowanie sękacza jest pracochłonne,trwa do 3 godzin, ale efekt jest naprawdę wart poświęconej pracy. Zapraszam, specjalnie dla Was dziś fotorelacja z pieczenia sękacza w moim domu. WAŻNE!! Do pieczenia sękacza należy użyć świezych i najlepiej swojskich składników, jajka wiejskie, śmietana najlepsza też prawdziwa
Z Majeczką w kuchniślicznych żółtych kwiatuszków, z których tak chętnie w dzieciństwie wyplatało się wianuszki. Z sentymentem o tym myślę zajadając przepyszny miodzik z mniszka lekarskiego. Jego przygotowanie nie wymaga zbyt dużo pracy, mniszek jest dostępny dla każdego, ważne aby nie zbierać go w mieście przy ruchliwych ulicach, gdzie jest napewno zanieczyszczony. Najlepszy jest taki zbierany w czystych rejonach.Mi
Z Majeczką w kuchnirazem sprawia ze mięsko jest bardzo aromatyczne. A mi dodatkowo podoba się ze przyprawy nie są pomielone, tylko gruboziarniste. Karkóweczka palce lizać! A wszystko to bez większego nakładu pracy. Polecam szczerze bo mięsko naprawdę pycha! Składniki: 6 plastrów karkówki 5 łyżek oleju oapkowanie ,,Grill Karkówka" Kamis Wykonanie: Plastry karkówki delikatnie rozbijamy. Przyprawę dobrze mieszamy z olejem, wkładamy do przygotowanej marynaty
Z Majeczką w kuchnijeść, prezentować Wam przepisy i kusić, byście odtwarzali je w domowej kuchni. Mięso pełne witamin, minerałów i doskonałe źródło białka powinno dominować w naszej diecie. Inspiracja dla mojej pracy inżynierskiej i badań, które właśnie trwają - na pewno podzielę się z Wami efektami, gdyż sama jestem ich bardzo ciekawa :) Każdy z Was powinien znaleźć czas, by przyrządzić sobie takie cudowne
Sajkofanka smakuczego bardzo się cieszę:). Jest to mój pierwszy mikser stojący i pięknie się prezentuje w mojej kuchni. Jest biały, smukły, wygląda nowocześnie i z klasą. Co najważniejsze wspaniale ułatwia pracę, szybko ubija pianę i dobrze wyrabia ciasto. Świetnie robi bitą śmietanę. Do ciasta drożdżowego ma specjalny hak, który jest odpowiednio wyprofilowany (ma kształt- spiralki). Ciasto jest świetnie wyrobione
Mała Cukierenkaluteiny, które przeciwdziałają wolnym rodnikom, a tym samym zapobiegają procesom starzenia się oraz powstawania komórek nowotworowych. Oprócz przeciwutleniaczy szpinak dostarcza do naszego organizmu potas, który razem z magnezem reguluje pracę serca i przeciwdziała nadciśnieniu tętniczemu.Kobiety w ciąży powinny wzbogacić swoją dietę w szpinak, ze względu na zawarty w nim kwas foliowy - zapobiega on powstawaniu wad układu nerwowego u płodu
W kuchni Katie