dipy - 3102 przepisów (strona:122/207)

Hummus 147

zbyt gęsty, rozcieńczamy go wodą. Jeśli mamy ochotę na nieco pikanterii, można dodać chilli. Podajemy z pitą lub dowolnym pieczywem i ulubionymi dodatkami, może też z powodzeniem posłużyć za dip do warzyw. Smacznego

Kulinarne zapędy Kokosa
Wytrawne gofry z szynką parmeńską, grillowaną gruszką, jajkiem poszetowym i świeżą szałwią! 172

jajko "w koszulce". 6. Na sam wierzch plaster szynki parmeńskiej 7. Całość posyp dodatkowo listkami bazylii.. 8. Serek możesz dodatkowo przełożyć do miseczki, rozmieszać łyżeczką i podać jako dip do gofrów ;-) A tak danie prezentuje się w pełnej krasie! ;-) Tadammmm! Pięknie i smacznie, tak lubię najbardziej!!! Przepis zgłaszam do konkursu, 3majcie kciuki Kochani! Pięknego Dnia!!! Cmoook

SMYKWKUCHNI
bób podsmażany po prowansalsku... 155

tymianek, cząber, lawenda - zastosowanie: do zup, sosów i zapiekanek, do potraw gotowanych, pieczonych, duszonych, do różnych sałatek i surówek, sól idealna do różnego rodzaju serów i twarogów, jaj i dipów - opakowanie szklane: 200 gram

W Mojej Kuchni Lubię
dip i sosy sałatkowe... 132

otrzymałam od Doradca Smaku i Prymat-u dipy i sosy sałatkowe z zaproszeniem do ich wypróbowania i wzięcia udziału w II etapie konkursu od 2 -16 września 2013 roku jury wyłoni 14 najciekawszych przepisów do wygrania są 3 nagrody: 1- jedna nagroda Bosch robot kuchenny Styline MUM56Z4o 2- 3 nagrody Bosch blender MSM66150 3- dziesięć nagród patelnia ceramiczna

W Mojej Kuchni Lubię
Hummus 95

oliwek szczypta soli sok z połowy dużej cytryny 80 ml zimnej wody mielona papryka do posypania przed podaniem Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładki krem. Podajemy jako dip do warzyw lub jako dodatek do pieczywa. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp

Mienta blog
Ślimaki z ciasta filo z dynią i szpinakiem 220

Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 30 min, aż staną się rumiane, a ciasto chrupiące. Upieczone ślimaki chwilę przestudź i podawaj. Dobrze komponują się z sosem pomidorowym lub dipem z pieczonych pomidorów . Przepis dodaję do Festiwalu Dyni zorganizowanym na blogu Bei: *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być

Chilli Czosnek i Oliwa
Kolejna pasta do chleba! Htipiti, pasta z pieczonej papryki i fety. 246

różne pasty zamiast klasycznych dodatków do chleba. Na moim blogu znajdziecie kilka przepisów na różne chlebowe smarowidła . Szczególnie polecam Wam hummus z południowych Włoch , turecką pastę z bakłażana i dip z buraków za'atarem . Uwielbiam pasty robić, uwielbiam je jeść, ale niestety nie lubię ich fotografować, bo z punktu widzenia fotografa to po prostu bezkształtna masa o często bliżej nieokreślonym

Chilli Czosnek i Oliwa
Barbari 122

małe płaskie chlebki pochodzą z Iranu. Mogą mieć różną wielkość. Można na przykład upiec dwa duże krążki, połamać je na kawałki i podać do dipów. Składniki na 6 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli 15 g świeżych drożdży 2/3 szklanki ciepłej wody olej do posmarowania Sezam lub kminek do posypania wierzchu, jeśli lubimy :) Piękne marmurowe i granitowe patery

Apetyczna babeczka
Tempura - Kalmary, ośmiornice, krewetki i warzywa w cieście 189

tempury i obtaczamy w cieście. Smażymy na głębokim tłuszczu dokładnie ze wszystkich stron.  3. Przygotowujemy ręczniki papierowe, odsączamy z tłuszczu usmażone owoce morza. Podajemy jako przekąskę z dobrym dipem lub chutneyem, można podawać z ryżem jako danie główne.  źródło ,, Kuchnia Azjatycka

Apetyczna babeczka
Sos imbirowy 130

Jeśli mam na szybko przygotować jakiś sos mój wybór pada zwykle na sos imbirowy. Robi się go ekspresowo, a smakuje rewelacyjnie. Nadaje się do wszystkiego: do potraw grillowanych, jako dip do warzyw, do kanapek, tortilli, często go też robię gdy mnie i mojego T. najdzie ochota na pieczone krewetki panierowane. Poza świetnym smakiem dodatkowym bonusem jest dodatek imbiru, który jest

chwile dla mnie
Gotujemy z Formułą, czyli Sukha Bateta Nu Shaak – curry ziemniaczane z orzechami nerkowca 181

ładna. I ponieważ każdy posiłek zamienia się w ucztę. Zamiast jednego talerza wypełnionego obiadem, na stole cała armia talerzyków, miseczek, czarek, paterek. Na każdej inne danie, aromat sosów i dipów miesza się z parą znad pierożków

Gotuj z Blue Raven
Szkoła Gotowanie 151

idealną książką dla osób zaczynających swoją przygodę z gotowaniem.  Książkę można kupić tutaj .     Książka jest podzielona na 10 działów: poradnik; zupy i potrawy jednogarnkowe; sosy i dipy; sałaty i sałatki; ryby i owoce morze; mięso; potrawy z jaj; warzywa; ziemniaki; ryż i potrawy z mąki; oraz słodkie potrawy i desery.  W każdej części znajdziemy poradnik, składający

Aga w kuchni
Kalafor z czosnkowo-ogórkowym dipem jogurtowym (2 wersje) - porcja ok. 185 kcal 142

mały ząbek czosnku 1 mały obrany ogórek kiszony garstka koperku sól Przygotowanie:  Wersja obiadowa/na ciepło: 1. Gotujemy kalafiora (25-30 min w parowarze) 2. W międzyczasie przygotowujemy dip: do jogurtu dodajemy posiekany drobniutko czosnek i posiekanego ogórka oraz koperek i solimy. 3. Jemy maczając kalafiora w dipie, lub polewamy. Wersja na zimno - jako dodatek, sałatka:  1. Kalafiora

Malowane smakiem
Sałatki i przystawki 229

Sałatka ogrodnika Kasza bulgur ze szczawiem Piyaz, turecka sałatka z fasoli Francuska sałatka z mlecza Tunezyjska pieczona sałatka Tapas z cieciorki i chorizo Kanapeczki z halloumi Empanadas z tuńczykiem Dip czosnkowy z kiszoną cytryną Cygara z filo z fetą i ziołami Dip z pieczonych pomidorów Roladki z pieczonej papryki Kolorowa tortilla na imprezę Sałatka na przeziębienie Turecka pasta z bakłażana

Chilli Czosnek i Oliwa
Ekspresowy sos z tuńczyka i anchois 209

kremowy sos z tuńczyka i anchois , intensywnie smakujący morzem, słony, z nutą natki pietruszki. Doskonały jako sos do makaronu , ale przy drobnej korekcie proporcji może przemienić się w przepyszny dip do maczania krakersów czy też sucharków ( spróbujcie przygotować go na imprezę - przekonacie się, że Wasi znajomi oszaleją na jego punkcie ).   Uwielbiam ten przepis, gdyż wymaga minimum wysiłku(...)garnka i dodaj sos, szybko wymieszaj. Sos po wymieszaniu z gorącą wodą spod makaronu stanie się jedwabisty. Makaron podawaj posypany czarnymi oliwkami.  Alternatywnie możesz podać sos jako dip do grzanek, sucharków lub krakersów

Chilli Czosnek i Oliwa