dipy - 3102 przepisów (strona:114/207)

Panierowany camembert z żurawiną, Frances Ha 191

glass of cornflakes salt, pepper oli for frying Mix eggs with a fork in one bowl, season with salt and pepper. Put crushed cornflakes in another bowl. Heat oil. Dip the camemberts in the egg mixture, than coat them in cornflakes. Repeat this 2-3 times more. Fry until golden on both sides for a short time. Serve immediately. Frances

Qlinarnie i Qlinarnie
Krokiety, Grawitacja 159

short while. Season with marjoram, salt and pepper. Stuff thin crepes with the filling (1-2 tbs filling for 1 crepe) and fold them like spring rolls. Dip each rolls in egg mixture (eggs beaten with a fork) and coat them in breadcrumbs. Fry on both sides until golden.    Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Qlinarnie i Qlinarnie
Seler w cieście, surówka z chrzanem; big bit 174

this rich version with peanuts .) Ingredients: 1 big celeriac flour, water salt, pepper, fish seasoning, turmeric oil Slice celeriac and cook until soft. Stir flour, water and seasonings, dip celeriac slices in batter (it’s got to be very thick). Fry until golden on both sides

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka z miechunką pomidorową, Bogowie 240

Miechunka pomidorowa jest dobrym źródłem witaminy C (dzięki temu poprawia funkcjonowanie układu krwionośnego i odpornościowego). Pochodzi z Meksyku, gdzie używana jest głównie jako baza do sosów i dipów. W Polsce uprawiana raczej rzadko (dostałam od rodziców, szukajcie na lokalnych targach). Miechunka może być jedzona na surowo lub w przetworach. Smakuje trochę jak kombinacja pomidora z agrestem. Jak dla mnie idealnie

Qlinarnie i Qlinarnie
Ekspresowa napoleonka, polska superżywność - cz. I 161

sprinkle with some powdered sugar. Theoretically, you should wait until the cake has cooled down but in practice – you can already eat it. Before cutting each slice, dip a sharp knife in cold water

Qlinarnie i Qlinarnie
Twarożek tzatziki na kanapki 157

Przede wszystkim muszę pochwalić Skworcu za pyszną mieszankę - cacyki :-) Tzatziki popularnych firm jej nie dorównują. Przedstawiam ją dziś w wersji nietypowej, bo nie jest to wszystkim znany dip a twarożek. Pyszny, pachnący ziołami, na kromce pełnoziarnistego chleba jawi się jako smaczna i zdrowa kolacja. :-) 250g sera twarogowego 1/2 dużego ogórka przyprawa tzatziki, u mnie od Skworcu  mleko (do rozrzedzenia

Szefowa kuchni
PIEROGI LENIWE Z BATATÓW. BEZGLUTENOWE. 153

domową przyprawą warzywną typu vegeta, - ze śmietaną, - ze śmietaną i cukrem, - z samym cukrem (a co!), - z ziarenkami, - same, bez niczego, - z bułką tartą (bg), - z łososiem, brukselką i dipem musztardowo-miodowym, :))) Oczywiście nie ze wszystkim na raz, żeby nie było. Kilka podejść było. Trudno wybrać najlepszy dodatek.  Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj

Wypisz Wymaluj
Sezon na zioła czas zacząć! 227

stwierdził, że to najlepszy dżem jaki jadł ;). W jego skład wchodził też rabarbar i ananas. Postaram się w czerwcu zrobić zdjęcia i dodać przepis. Mięte dodaję też do letnich dipów. Najbardziej znanym działaniem mięty na nasze zdrowie jest pomoc w leczeniu problemów z żołądkiem. Znajdziemy w niej również magnez, żelazo, fosfor, wapno, witaminę A i B3. BAZYLIA

cooklife
Pasta cebulowo - pieczarkowa do kanapek, pizzy i czego tylko zapragniecie. 165

nadmiar płynu odparuje i sos zgęstnieje. W ostatnim etapie dodajemy śmietanę, mieszamy do połączenia i odstawiamy do wystudzenia. Z powodzeniem możemy za pomocą blendera zmiksować i wykorzystać jako dip do krakersów na ten przykład. Właśnie sobie pomyślałem, że zamiast powszechnych pieczarek można by użyć borowików świeżych. Jutro będę szukał...mrożonych

BaRepas
Guacamole 136

rozciera się z dodatkiem limonki i soli. Często modyfikuje się przepis dodając pomidory, paprykę, kolendrę, chilli czy czosnek. Meksykanie serwują je jako dodatek do wielu potraw ale najczęściej jako dip do nachos i chipsów kukurydzianych. Ja przedstawiam dziś podstawowy przepis, który można dostosować do swojego gustu dodając ulubione dodatki.   Składniki dojrzałe awokado 2 ząbki czosnku sok z ½ limonki/cytryny sól

Pyry na Gaz
Falafel z hummusem w picie 202

typowa kuchnia izraelska - pozostająca pod wyraźnymi wpływami arabskimi. Potrawa jest bardzo prosta w przygotowaniu, dodam tylko, iż hummus można wykorzystać również jako dodatek do innych dań, a także jako dip do pieczywa lub przekąsek. Do przygotowania dania użyłem: 3 puszek ciecierzycy (po 240 gram), 6 chlebków pita, 2 cytryn, 4 ząbków czosnku, 1 cebuli, 4 łyżek sezamu ziaren, pęczka natki

Wyprawy kulinarne
Jem zdrowo: sałatka na ciepło z jarmużu 252

dusimy ok 3 minut. Przyprawiamy, dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i smażymy jeszcze ok 1 minuty. Sałatkę zdejmujemy z ognia układamu na talerzu posypujemy serem feta i polewamy malinowym dipem. Jeśli nie mamy gotowego możemy przyrządzić go sami: 1 łyżka soku malinowego, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżka octu balsamicznego, pieprz. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest

CoolinarniePL
Frytki z dyni 144

ogniu, żeby stały się jędrne, po czym zmniejszyc  jego siłę i przypiec frytki na rumiano. Łyżką cedzakową przełozyć frytki na talerz wyłożony papierowym recznikiem.Podawać gorące z ulubionym dipem, u mnie salsa paprykowo-pomidorowa.Smacznego

Gosia gotuje
Sernik chałwowy ( ..i słów kilka o urządzeniu Chop&Blend Aura od Russell Hobbs ) 254

pewne ciekawe urządzenie. Urządzenie owo otrzymałam od firmy Russell Hobbs , a zwie się ono Chop&Blend Aura . Co kryje się pod tą nazwą ? Producent zapewnia, że jeśli kochasz dipy i samodzielnie przygotowywane sosy, to urządzenie jest dla Ciebie urządzeniem obowiązkowym. Ja dodam, że jeśli kochasz koktajle owocowe, wszelkie zupy krem i inne "mikstury" - to urządzenie jest dla Ciebie

kolorowotorcikowo
Chrupiące krakersy 140

cienko (ok. 2 mm) rozwałkowujemy. Przekładamy na blaszkę, posypujemy odrobinę solą i użytą przyprawą. Pieczemy w 180*C, ok. 15 minut, uważając, aby nie przypalić krakersów.  Chrupiemy z dipem lub solo :) Smacznego

Chocolate Muffin Blog