dipy - 3102 przepisów (strona:116/207)

Przekąski-deska serów. 163

Renberler Blue- również  pleśniowy Przygotowując deskę musimy pamiętać, że je się oczami, więc sposób w jaki podamy jest nader ważny! Trochę winogron, suszona żurawina, brzoskwinie,śliwki jakiś dip i gotowe. SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Zawijasy z ciasta francuskiego z serem i jalapeno 191

papierem blachę. Wstawić do piekarnika na ok 30 minut, do czasu aż ciasto będzie miało złoty kolor a boczek będzie ładnie przypieczony. Po upieczeniu lekko przestudzić. Podawać z dowolnym dipem . Smacznego

Stare Gary
Polędwiczki z indyka 161

rożnych postaciach. Polędwiczki z indyka są idealne zarówno na obiad jak i na kolację czy też na spotkanie z przyjaciółmi, wystarczy umieścić je w kubełku, podać z ulubionym dipem i przekąskę mamy gotową. U mnie dziś podane na mieszance sałat z frytkami. Polędwiczki z indyka  SKŁADNIKI: 40 dag indyka - polędwiczki 1 łyżeczka papryki słodkiej 3/4 łyżeczki papryki ostrej sól

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gotowane roladki z sosem curry z ogórkiem i papryką 166

pasował do wszelakich rolad mięsnych. Smak sosu jest delikatny jednak idealnie wyczuwalny przy wykorzystaniu go w potrawach. Konsystencja gładka, kremowa. Przyznać trzeba, że idealnie sprawdził się również w postaci dipu do przekąsek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Manakisz- arabska pizza z za'atarem 147

zrobić miejsce na przyprawy. Manakishe są serwowane na śniadanie, jako jeden z elementów mezze, czyli rodzaju śniadania/przystawki składającej się z wielu elementów.  Jest kilka rodzajów pieczywa, dipy, świeże warzywa, oliwki. Wszystko to serwowane w małych naczyniach, razem z aromatycznymi przyprawami. Do najbardziej popularnych elementów mezze należy hummus, baba ghanoush, muhammara, różne rodzaje oliwek, a także bardziej skomplikowane potrawy

Smakowity Blog Kulinarny
Warsztaty kulinarne z FRoSta „Ryby i owoce morza” 164

spotkania, nauczyłam się filetować doradę, Witek stwierdził, że bardzo zgrabnie mi to poszło i mam do tego dryg. Dorsz w cieście piwnym , podany z puree z zielonego groszku oraz dipem jogurtowo- czosnkowym. Tarta z gruszką, migdałami i lodami waniliowymi , przygotowana została na spodzie z mrożonego ciasta francuskiego FRoSTA, posmarowanego pastą z mączki migdałowej i miodu, z plastrami gruszki, po upieczeniu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wołowina po chińsku 150

czarnego chilli TaoTao- Czarny sos powstał z miłości do chili, wyrazistego ostro-słodkiego smaku i niezapomnianych impresji kulinarnych podczas dalekomorskiej podróży. Idealny do marynowania wołowiny i wieprzowiny, wspaniały jako dip do grillowanej piersi z kurczaka, do kanapek i zapiekanek z serem, także z tym pleśniowym oraz do przekąsek typu nachos. 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao- Sos sojowo-grzybowy TaoTao

ClauditteMissCooking
SAŁATKA SZPINAKOWA Z OLIWKAMI, ANANASEM I OSCYPKIEM. 229

Już pisałyśmy, że jesteśmy sałatkożercami :) Ale. żeby nie być gołosłownym udowadniamy to tymi pysznościami - przy każdym przepisie obowiązuje zasada: "szybko, smacznie, nie drogo, łatwo, bez bałaganu": SAŁATKI / PASTY KANAPKOWE / DIPY: 1. Sałatka śledziowa z ananasem (DB) 2. Sałatka tuńczykowa z ryżem parabolicznym, kapustą pekińską i... (DB) 3. Sałatka/pasta kanapkowa z pora (DB) 4. Kremowa sałatka włoska ze śledziem

Wypisz Wymaluj
Makrela z ciecierzycą 118

kostkę. Zmiksować z jogurtem, chrzanem i ciecierzycą. Paprykę i natkę drobno posiekać, dodać do makreli, przyprawić do smaku cytryną, cukrem, solą i pieprzem.. Lubię takie pasty, świetne jako dip do surowych warzyw

Gaździnka warzy
A'la pizza z ciecierzycą z mąki gryczanej -oszukana pizza 312

Wykładam sos i rozsmarowuję . Układam kolejno dodatki , na wierzchu rozkładam tarty ser. Piekę w nagrzanym do 180 st. C piekarniku 20 – 25 minut. Podaję z ketchupem lub dipem czosnkowym.  Od jutra Tydzień azjatycki w Lidlu , polecam gazetkę , świetne produkty

Takie tam pichcenie
Krakersy. Pochrupiecie? 185

się okrągły, rustykalny kształt krakersów, ale równie dobrze można upiec takie zgrabne prostokąty lub koła wycinając kształty foremkami. Bez względu na kształt świetnie smakują solo lub namaszczone dowolnym dipem (koniecznie domowej roboty!). Nie dajcie się dłużej namawiać, pochrupajcie ze mną!   KRAKERSY Z SOLĄ MORSKĄ I ROZMARYNEM 1 3/4 szklanki mąki 1 łyżka siekanego świeżego rozmarynu 1 łyżeczka proszku

KUCHARNIA
Łowcy Smaków # 1. Dukkah i rzodkiewki z patelni. Wiosenna sałatka 174

mająca w swej ofercie przyprawy w młynkach, tzw. ruby, czekolady, kakao, wanilię i dukkah, czyli aromatyczną północnoafrykańską mieszankę nasion i przypraw.   Tradycyjnie serwuje się ją, jako dip ze świeżo wypieczonym pieczywem i najlepszej jakości oliwą, także dostępną w Gustiqo . Doskonale sprawdza się także w roli dodatku do prawdziwego kuskusu, zmieszana z kawałkami sera lub jako posypka do mojej

KUCHARNIA
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego 186

papierze do pieczenia. Sarujemy białkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 250 stopni do zarumienienia ok 7 min. ( należy pilnować pasztecików, aby się nie przypaliły). Podajemy z dipem koperkowym- przepis tutaj Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Sos czosnkowy 132

czosnkowy, podstawa do wielu dodatków, sałatek, do mięs, albo jako dip. Czytaj więcej

Pasja tworzenia
sos chili 128

warty wiedzy, również świetnie sprawdza się jako dip lub do np. poczciwych placków ziemniaczanych :) Czytaj więcej

Pasja tworzenia