Mamy słoik-mamy pomysł na drugie śniadanie. Najważniejsza część to układanie. Zawsze zaczynamy od sosu, potem wkładamy warzywa-typu, ogórek, cukinia, kalafior...następnie lżejsze -pomidor, brokuł
Kopystką po garachPrawdziwy domowy majonez – bez barwników, konserwantów i sztucznych aromatów Przygotowanie jest szybkie i łatwe – wystarczy zmiksować wszystkie składniki. Przepis ukradłam ze strony Ani
Kulinarne S.O.S.Składniki: 2 dojrzałe awokado sok z 1/2 limonki 2 ząbki czosnku 1/2 małej czerwonej cebuli 1/2 pęczka kolendry sól Sposób wykonania: Awokado myjemy, kroimy na pół
Qchnia po prostuNiepozorna musztarda potrafi zastąpić w kuchni szereg przypraw. Warto o niej pamiętać nie tylko z okazji grillowanej kiełbasy, ani sosu vinaigrette do sałatki. Intensywny aromat musztardy
KucharzycaAwokado to owoc pochodzący z Meksyku, który świetnie rozpowszechnił się w Ameryce, Azji jak i w Europie. Guacamole z awokado Awokado jest doskonałym źródłem witamin, białka
mecooksKremowa, delikatna, wspaniała i zdrowa – tak mogę określić pastę na dzisiejszym śniadaniowym stole. Polecam pastę z tuńczyka, jajek, suszonych pomidorów i czarnego sezamu. Na kanapki
Zasmakuj KuchniHummus przepis Thermomix Składniki: 300 g ugotowanej ciecierzycy 1 ząbek czosnku 40 g pasty tahini 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki wody 1 płaska łyżeczka
Themo przepisyTaki prosty, ale za to jaki pyszny...pierwszy wpis w Nowym Roku :) Idealny na karnawałową przystawkę lub do pochrupania przy filmie. Na ciepło rozpływa się w
ChilliJemyIlu kucharzy tyle nazw. Taki oszukany podobno wege “smalec”. Spotkałam się z nazwą wegański smalec choć prawdziwy smalec każdy chyba dobrze zna.. A
Zasmakuj KuchniDomowy paprykarz do słoików Uwielbiam paprykarz , nawet ten szczeciński z puszki . Mimo że znam jego niechlubny skład to czasami się skuszę Ale jak tylko mam czas
Ogrodnik w podróżyPasta jajeczna, podobnie jak z twarogu to u nas rozwiązanie na szybkie śniadanie lub podwieczorek. Idealne smarowidło na kanapki. Dobra alternatywa dla wędlin i serów na
Zasmakuj KuchniNiebanalne połączenie, w efekcie świetny smak, lekko słodko-pikantny. Jeśli chcecie możecie dorzucić niewielką łyżeczkę ostrego chrzanu, będzie ciekawie:) Kremowa pasta na kanapki się dziś kłania
Zasmakuj KuchniOryginalny pasztet strasburski robi się z patologicznie powiększonych i stłuszczonych wątróbek kaczek i gęsi, które przetrzymuje się w ciasnych klatkach i na siłę karmi… Ale dość
Lamarida.plW sobotę robiłam fasolkę po bretońsku i ugotowałam za dużo fasoli (jeżeli oczywiście można uznać, że fasolki może być zbyt dużo ;) ). Stwierdziłam, że wykorzystam jej
ChilliJemy