dipy - 3102 przepisów (strona:135/207)

Pasta z tuńczyka i powideł 96

Niebanalne połączenie, w efekcie świetny smak, lekko słodko-pikantny. Jeśli chcecie możecie dorzucić niewielką łyżeczkę ostrego chrzanu, będzie ciekawie:) Kremowa pasta na kanapki się dziś kłania

Zasmakuj Kuchni
Pasztet strasburski cruelty free 103

Oryginalny pasztet strasburski robi się z patologicznie powiększonych i stłuszczonych wątróbek kaczek i gęsi, które przetrzymuje się w ciasnych klatkach i na siłę karmi… Ale dość

Lamarida.pl
Pasta z fasoli i suszonych pomidorów 121

  W sobotę robiłam fasolkę po bretońsku i ugotowałam za dużo fasoli (jeżeli oczywiście można uznać, że fasolki może być zbyt dużo ;) ). Stwierdziłam, że wykorzystam jej

ChilliJemy
sos grzybowy 190

Przepis wg. Wincenty Zawadzkiej „Kucharka Litewska” 1938. Składniki: 1 łyżka masła 1 łyzka mąki pszennej sól garść suszonych grzybów 1 szklanka śmietany 3 –

stajnia gołębie od kuchni
Sos pieczarkowy 164

Sosy często bywają niezbędną częścią wielu potraw. Zazwyczaj podajemy je z mięsem ale jest też cały szereg dań wegetariańskich, które bez dodatku sosu nie są nic

mecooks
sos beszamelowy 200

Składniki: ze trzy dobre łyżki masła 3 łyżki mąki zimne mleko sól pieprz gałka moszkatołowa W rondlu rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić zasmażkę, dość gęstą

stajnia gołębie od kuchni
Mutabal z cukinii - pasta z Bahrajnu 122

Mutabal to pasta z grillowanego bakłażana, to w oryginale. Ja dziś przedstawiam pastę z cukinii zamiast bakłażana rodem z Bahrajnu a przepis na to cudo zaczerpnęłam

Moje Małe Czarowanie
Sos mięsny do makaronu 107

Przepis na sos mięsny do makaronu jest połączeniem tradycyjnych włoskich smaków (parmezanu, dojrzewających w słońcu pomidorów i makaronu spaghetti) z przyrządzoną według pakistańsko - indyjskiej receptury mieloną

Cztery Fajery
Idealny arabski hummus (hummus bi tahini) 108

Ten hummus nie mieści się w kanonie zrób szybko, zjedz jeszcze szybciej. To hummus idealny, o aksamitnej gładkiej konsystencji i wyjątkowym smaku. Niedawno trafiła w nasze

Cztery Fajery
Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów 112

Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów przygotowana ze świeżej i suszonej żurawiny przez Sylwię Chrzanowską, ambasadorkę marki Kohersen Mycook zasmakowała nam do tego

Cztery Fajery
aioli 177

Generalnie – majonez z czosnkiem… 1 żółtko oliwa z oliwek – niewiele, na początek 1/2 ząbka czosnku sól 1/4 kubka mleka Wszystko (oprócz mleka) wrzucić

stajnia gołębie od kuchni
salsa brava 170

Banalne, a pyszne! oliwa z oliwek 1 czubata łyżeczka ostrej, wędzonej papryki 1 czubata łyżeczka słodkiej, wędzonej papryki 1 czubata łyżeczka mąki pszennej 1/2 kubka bulionu

stajnia gołębie od kuchni
Sos pieczarkowy - pyszny i szybki w przygotowaniu 153

Dziś polecam pyszny i aksamitny sos pieczarkowy! Jest prosty w przygotowaniu i doskonale smakuje :) Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje

Kulinarne przygody
Domowy hummus z ciecierzycy – jak przygotować i jeść hummus 127

Domowy hummus z ciecierzycy jest przepyszny. Hummus to moja ulubiona warzywna pasta do smarowania. Najlepiej jednak smakuje mi domowy hummus. Przyrządzam go zazwyczaj z suchej ciecierzycy

codojedzenia