Niebanalne połączenie, w efekcie świetny smak, lekko słodko-pikantny. Jeśli chcecie możecie dorzucić niewielką łyżeczkę ostrego chrzanu, będzie ciekawie:) Kremowa pasta na kanapki się dziś kłania
Zasmakuj KuchniOryginalny pasztet strasburski robi się z patologicznie powiększonych i stłuszczonych wątróbek kaczek i gęsi, które przetrzymuje się w ciasnych klatkach i na siłę karmi… Ale dość
Lamarida.plW sobotę robiłam fasolkę po bretońsku i ugotowałam za dużo fasoli (jeżeli oczywiście można uznać, że fasolki może być zbyt dużo ;) ). Stwierdziłam, że wykorzystam jej
ChilliJemyPrzepis wg. Wincenty Zawadzkiej „Kucharka Litewska” 1938. Składniki: 1 łyżka masła 1 łyzka mąki pszennej sól garść suszonych grzybów 1 szklanka śmietany 3 –
stajnia gołębie od kuchniSosy często bywają niezbędną częścią wielu potraw. Zazwyczaj podajemy je z mięsem ale jest też cały szereg dań wegetariańskich, które bez dodatku sosu nie są nic
mecooksSkładniki: ze trzy dobre łyżki masła 3 łyżki mąki zimne mleko sól pieprz gałka moszkatołowa W rondlu rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić zasmażkę, dość gęstą
stajnia gołębie od kuchniMutabal to pasta z grillowanego bakłażana, to w oryginale. Ja dziś przedstawiam pastę z cukinii zamiast bakłażana rodem z Bahrajnu a przepis na to cudo zaczerpnęłam
Moje Małe CzarowaniePrzepis na sos mięsny do makaronu jest połączeniem tradycyjnych włoskich smaków (parmezanu, dojrzewających w słońcu pomidorów i makaronu spaghetti) z przyrządzoną według pakistańsko - indyjskiej receptury mieloną
Cztery FajeryTen hummus nie mieści się w kanonie zrób szybko, zjedz jeszcze szybciej. To hummus idealny, o aksamitnej gładkiej konsystencji i wyjątkowym smaku. Niedawno trafiła w nasze
Cztery FajeryDomowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów przygotowana ze świeżej i suszonej żurawiny przez Sylwię Chrzanowską, ambasadorkę marki Kohersen Mycook zasmakowała nam do tego
Cztery FajeryGeneralnie – majonez z czosnkiem… 1 żółtko oliwa z oliwek – niewiele, na początek 1/2 ząbka czosnku sól 1/4 kubka mleka Wszystko (oprócz mleka) wrzucić
stajnia gołębie od kuchniBanalne, a pyszne! oliwa z oliwek 1 czubata łyżeczka ostrej, wędzonej papryki 1 czubata łyżeczka słodkiej, wędzonej papryki 1 czubata łyżeczka mąki pszennej 1/2 kubka bulionu
stajnia gołębie od kuchniDziś polecam pyszny i aksamitny sos pieczarkowy! Jest prosty w przygotowaniu i doskonale smakuje :) Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje
Kulinarne przygodyDomowy hummus z ciecierzycy jest przepyszny. Hummus to moja ulubiona warzywna pasta do smarowania. Najlepiej jednak smakuje mi domowy hummus. Przyrządzam go zazwyczaj z suchej ciecierzycy
codojedzenia