Najprostsza wersja kremowego i bogatego w smaku sosu kurkowego, przygotowanego na bazie białego wina, ale koniecznie słodkiego- dzięki czemu sos nabiera nie tylko subtelnej słodyczy, ale
Kraina Miodem PłynącaWakacje w Polsce zakończone, choć ja pracuję teraz z domu to i tak czuję się jakbym była na urlopie. Nie mówiąc już o letnich przepisach, które
codojedzeniaZdrowe śniadanie - kolejna jajeczna odsłona pasty, tym razem z pomidorem. Smaczna o każdej porze, sycąca! Warto przygotować jej więcej - szczególnie bazy z jajek, majonezu i chrzanu
Zasmakuj KuchniPastę jajeczną przygotowuję często jako dodatek do chleba na imprezowo zastawiony stół, przekąskę w ciągu dnia, do pracy. To świetna alternatywa dla wędliny czy sera na
Zasmakuj KuchniPasta z makreli do kanapek. Kremowa konsystencja, aromatyczna, wspaniałe śniadanie, podwieczorek. Podaję do chleba z dodatkami świeżego kopru, pomidorów, ogórków. Pastę z makreli przygotowuję na
Zasmakuj KuchniPasta ze słonecznika i suszonych pomidorów to przepyszne, a w wykonaniu proste smarowidło do pieczywa, bardzo fajna alternatywa dla masła - cena masła oszalała, więc trzeba sobie
Kolorowy PrzepisownikJednogarnkowa propozycja, sycąca i pyszna, która rewelacyjnie komponuje się z wszelkimi kaszami (których, swoją drogą, jemy za mało!)- gulasz wołowy z marchewką w sosie ze świeżych
Kraina Miodem PłynącaW końcu mamy sezon na soczyste, pachnące i co najważniejsze Polskie (a nie wszędobylskie Hiszpańskie) pomidory z których można wyczarować fantastycznie smakujące propozycje, m. in. kapitalny
Kraina Miodem PłynącaW czasie kie dy organizujemy grille, spotkania ze znajomymi na świeżym powietrzu, czy też po dajemy na obia d ryby lub mięsa, możemy po dać intensywnie
ChilliJemySzparagi owinięte nitkami makaronu i lekko zrumienione, położone na pesto z zielonego groszku i rukoli. Całość posypana uprażonymi ziarnami słonecznika i startym parmezanem. Pyszna potrawa, która
Oryginalny smakTofu - już sama nazwa dotąd mnie odstraszała i zupełnie nie wiem dlaczego! Masz tak czasem? Że czegoś nie znasz, nigdy nie nadarzyła się okazja, by choć
Kolorowy PrzepisownikZarówno do idei, jak i samego słowa "aioli" przyznają się również Katalończycy. Jakkolwiek by nie było, ten czosnkowy majonez jest niezaprzeczalnie częścią kuchni prowansalskiej. Jest jej
zadanie-gotowanieSkładniki: 280 g pikantnej kiełbasy chorizo; 1 średnia, biała cebula; 1 średnia, żółta papryka; 1 średnia, zielona papryka; 450 g łatwo topliwego, żółtego sera (najlepiej
Gospodyni MiejskaZapraszam na zieloną sałatkę, witaminową bombę, pyszną, sycącą, a do tego bardzo prostą w przygotowaniu. Zielona sałatka z ziołowym sosem to wspaniałe danie na śniadanie , kolację
codojedzeniaNajlepsza kanapka z kurczakiem…Wiem, wiem dzisiaj jest najlepsza kanapka z kurczakiem, a jutro kanapka z tuńczykiem lub bajgiel z łososiem . Zawsze zachwycam się nowymi
codojedzenia