dipy - 3102 przepisów (strona:141/207)

Majonez z awokado 131

Dzisiaj przepis, który powinien przypaść do gustu osobom na diecie i dbającym o linię. Jest zdrowy i zawiera wiele witamin. Konsystencja jest bardzo zbliżona do tradycyjnego

PatiGotuje
Sos z pieczonych warzyw 108

Wraz z początkiem sierpnia rozpoczynam sezon przetworów na zimę. W tym roku przygotowania rozpoczęłam od przygotowania sosu z pieczonych warzyw. Można go wykorzystać do przygotowania szybkiego

PatiGotuje
Ajwar 140

Jako, że na straganach królują teraz warzywa do przetworów, nie mogłam się powstrzymać przed przygotowaniem ajwaru. Przygotowałam go w wersji pikantnej Ale jeśli nie lubicie pikantnych

PatiGotuje
Klasyczne zielone pesto z bazylii 131

Pesto to jeden z moich ulubionych dodatków do makaronu. Jako, że jestem uczulona na orzechy i raczej rzadko z nimi eksperymentuję, do mojego pesto używam pestek

PatiGotuje
Szybki sos pomidorowy 138

Ten sos jest chyba najszybszy i zarazem najbardziej pomidorowy jaki znam. Robi się go poprostu w mgnieniu oka. Jego ogromną zaletą jest także to, że jest

PatiGotuje
Majonez 139

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami… A jak Wielkanoc to oczywiście jajka… A najlepszy dodatkiem do jajek jest … chrzan , no ale na chrzan już przepis Wam podałam

PatiGotuje
Sos beszamel 158

Kolejny przepis z serii przepisów podstawowych. Tym razem jest to sos beszamel. Klasyczny i idealny do zapiekanek. Osobiście po prostu go UWIELBIAM! Używam do praktycznie zawsze

PatiGotuje
Perska mizeria - dietetyczna 390

Ogórki perskie - małe fenomalne w smaku ogóreczki są składnikiem dzisiejszej mizerii w arabskim stylu, bo znane są nie tylko w Iranie. Mini ogórki o średnicy nie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
vinaigrette II 247

Składniki: 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka miodu sok z 1/2 cytryny oliwa z oliwek trochę zimnej wody Wszystko razem wymieszać ruzgą

stajnia gołębie od kuchni
Salsa z kukurydzy z cebulą, jalapeno i kolendrą 186

Składniki: 2 puszki kukurydzy konserwowej (każda po 285 g - waga netto 1 puszki, po odsączeniu); 1/2 średniej, czerwonej cebuli; 2 łyżki drobno posiekanych marynowanych papryczek jalapeno

Gospodyni Miejska
Sos blue cheese do hamburgerów i nie tylko 161

Sos blue cheese to jeden z moich ulubionych sosów do hamburgerów i nie tylko. Blue cheese dressing świetnie pasuje do sałatek. Jest to bardzo łatwy sos

codojedzenia
Popularne sosy do potraw z grilla 198

Wszyscy kochamy grillowanie. Jest to świetny sposób na spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu wraz z rodziną czy znajomymi. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, grzanki i wiele innych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos remoulade - prawie fit 199

Remoulade to sos rodem z kuchni francuskiej. Baza sosu to olej, ocet winny, żółtko i musztarda (tradycyjne składniki na majonez) plus dodatki: zioła jak pietruszka, koperek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Nacho - serowy sos 174

ViolaPassion Pikantny i kremowy . Zakochałam się w nim  to była "miłość od pierwszego talerza " Raz w miesiącu chodziłam do jednej z ulubionych restauracji na pysznego

Viola cooks with passion
Czerwone pesto z suszonych pomidorów (Pesto Rosso) 187

Pesto Rosso to czerwony sos, którego głównym składnikiem są suszone pomidory. Idealny dodatek do ulubionego makaronu, polecam również jako smarowidło do kanapek i tostów. Składniki: szklanka

wyzwania kuchenne

Proponowane wyszukiwania