Dzisiaj przepis, który powinien przypaść do gustu osobom na diecie i dbającym o linię. Jest zdrowy i zawiera wiele witamin. Konsystencja jest bardzo zbliżona do tradycyjnego
PatiGotujeWraz z początkiem sierpnia rozpoczynam sezon przetworów na zimę. W tym roku przygotowania rozpoczęłam od przygotowania sosu z pieczonych warzyw. Można go wykorzystać do przygotowania szybkiego
PatiGotujeJako, że na straganach królują teraz warzywa do przetworów, nie mogłam się powstrzymać przed przygotowaniem ajwaru. Przygotowałam go w wersji pikantnej Ale jeśli nie lubicie pikantnych
PatiGotujePesto to jeden z moich ulubionych dodatków do makaronu. Jako, że jestem uczulona na orzechy i raczej rzadko z nimi eksperymentuję, do mojego pesto używam pestek
PatiGotujeTen sos jest chyba najszybszy i zarazem najbardziej pomidorowy jaki znam. Robi się go poprostu w mgnieniu oka. Jego ogromną zaletą jest także to, że jest
PatiGotujeWielkanoc zbliża się wielkimi krokami… A jak Wielkanoc to oczywiście jajka… A najlepszy dodatkiem do jajek jest … chrzan , no ale na chrzan już przepis Wam podałam
PatiGotujeKolejny przepis z serii przepisów podstawowych. Tym razem jest to sos beszamel. Klasyczny i idealny do zapiekanek. Osobiście po prostu go UWIELBIAM! Używam do praktycznie zawsze
PatiGotujeOgórki perskie - małe fenomalne w smaku ogóreczki są składnikiem dzisiejszej mizerii w arabskim stylu, bo znane są nie tylko w Iranie. Mini ogórki o średnicy nie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka miodu sok z 1/2 cytryny oliwa z oliwek trochę zimnej wody Wszystko razem wymieszać ruzgą
stajnia gołębie od kuchniSkładniki: 2 puszki kukurydzy konserwowej (każda po 285 g - waga netto 1 puszki, po odsączeniu); 1/2 średniej, czerwonej cebuli; 2 łyżki drobno posiekanych marynowanych papryczek jalapeno
Gospodyni MiejskaSos blue cheese to jeden z moich ulubionych sosów do hamburgerów i nie tylko. Blue cheese dressing świetnie pasuje do sałatek. Jest to bardzo łatwy sos
codojedzeniaWszyscy kochamy grillowanie. Jest to świetny sposób na spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu wraz z rodziną czy znajomymi. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, grzanki i wiele innych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Remoulade to sos rodem z kuchni francuskiej. Baza sosu to olej, ocet winny, żółtko i musztarda (tradycyjne składniki na majonez) plus dodatki: zioła jak pietruszka, koperek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ViolaPassion Pikantny i kremowy . Zakochałam się w nim to była "miłość od pierwszego talerza " Raz w miesiącu chodziłam do jednej z ulubionych restauracji na pysznego
Viola cooks with passionPesto Rosso to czerwony sos, którego głównym składnikiem są suszone pomidory. Idealny dodatek do ulubionego makaronu, polecam również jako smarowidło do kanapek i tostów. Składniki: szklanka
wyzwania kuchenne