…inaczej czosnkowy majonez. Bardzo go lubimy i zawsze szykuję go do domowych zimnych i ciepłych przekąsek, typu nuggetsy, sery w panierce, przekąski z ciasta francuskiego
Zasmakuj KuchniKiedy usłyszałam o ketchupie z bananów mina mi zrzedła. Lubię banany na surowo, ale jakoś nie przepadam za ich smakiem w potrawach na gorąco. Ale podjęłam
Smaczna PyzaSos pieczarkowy z cukinią z dodatkiem majeranku i pieprzu w sosie musztardowo-jogurtowym. Do ziemniaków idealny, ale nie tylko. Możecie go wykorzystać do makaronów, ryżu, czy
Zasmakuj KuchniPyszna i aromatyczna pasta z cieciorki z dodatkiem tahini, czyli masła sezamowego. Świetny dodatek do chlebowych grissini, czy innych przekąsek chlebowych. Polecam na śniadanie czy kolację
Zasmakuj KuchniGładki uniwersalny sos, który pasuje zarówno do różnych makaronów, jak i do ryżu. Możecie użyć go samego i zrobić, np. spaghetti lub dodać do niego mięso
Zasmakuj KuchniSos tzatziki kojarzy mi się z przyjemnymi spotkaniami przy grillu w rodzinnym gronie. Właśnie w takich okolicznościach najczęściej gościł w mojej rodzinie. Świetnie komponuję się z
Zielona KuchniaDotychczas taką żurawinową konfiturę jadłam zakupioną w sklepie lub przywiezioną z gór. Prawda jest taka, że do niedawna nie znałam jej smaku w ogóle, nie
Życie zaczyna się w kuchniDomowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów przygotowana ze świeżej i suszonej żurawiny przez Sylwię Chrzanowską, ambasadorkę marki Kohersen Mycook zasmakowała nam do tego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPyszna i aromatyczna pasta na kanapki. Idealne śniadanie. My smarujemy nią świeże bagietki i nakładamy plasterki świeżego zielonego ogórka, na to trochę szczypiorku….. lub
Zasmakuj KuchniSzybka, smaczna i zdrowa pasta z tuńczyka i suszonych pomidorów. Wspaniały początek dnia na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. W ogóle uwielbiam różne pasty, świetnie
Zasmakuj KuchniPuree z dyni to ciekawa baza wielu rozmaitych jesiennych wypieków, deserów a nawet past kanapkowych. Do jego zrobienia nadaje się każdy rodzaj jadalnej dyni. Moja ulubiona
wyzwania kuchennePrzepyszna, kremowa konsystencja pasty sprawia, że idealnie rozsmarowuje się na pieczywie, cudownie smakuje. Świetny pomysł na oryginalne śniadanie lub kolację. Jeśli chcemy jeszcze więcej witamin dodajcie
Zasmakuj KuchniPonoć 13 pażdziernika był dzień ziemniaczanych placków. Nic mi nie było wiadomo na ten temat. Nie wiedziałam nawet, że taki dzień istnieje. Przyrządzam placki ziemniaczane często
codojedzeniaPuree z dyni jako przepis podstawowy to banalna receptura, którą być może zna już każdy (ale być może nie). I nie publikuję
Kolorowy PrzepisownikWegańskie smarowidło z namoczonych pestek słonecznika z dodatkiem suszonych pomidorów i czosnku. Myślę, że w połączeniu ze świeżą pajdą chleba może zasmakować również niejednemu mięsożercy. Jest
wyzwania kuchenne