Zimny sos na bazie majonezu z drobno posiekanymi dodatkami: ziołami, cebulką i marynowanymi warzywami. Opcjonalnie także z odrobiną musztardy, chrzanu i miodu. Jest świetnym
cool and mintyJedna z moich ulubionych past z tuńczykiem i jajkiem, prosta, smaczna, na kanapki, śniadanie, kolację idealna. Podaję ją na pieczywie z ogórkiem, rzodkiewką lub pomidorem, świeżym
Zasmakuj KuchniEkspresowa pasta z fasoli, chrzanu i buraka. Możemy ją nałożyć na kanapkę, zjeść jak taki a'la humus lub nafaszerować nią jajka. Lubię bardzo takie jedzenie
Życie zaczyna się w kuchniNie samym ciastem żyje człowiek. Od czasu do czasu trzeba przekąsić coś warzywnego i zdrowego. Mogą być frytki. I nie mowię tutaj o tłustym fastfoodzie z
dolcevitainmykitchenOliwa czosnkowa, domowa, aromatyczna, idealna do sałatek, pieczonych warzyw, pizz czy innych wytrawnych wypieków typu focaccia czy nadziewane bułeczki. Dla mnie idealna. Na bazie oliwy czosnkowej
Zasmakuj KuchniSos pomidorowy z aromatycznymi pieczarkami, cebulą, czosnkiem i czarnymi oliwkami. Idealny dodatek do wszelakich makaronów, kasz czy ryżu. Aromatyczny, ziołowy, podany na gorąco z parmezanem i
Zasmakuj KuchniOd dawna wiadomo, że jajka to główny symbol Wielkanocy, najczęściej poszukujemy do nich nowych farszów aby "w tym roku" pojawiły się na stole świątecznym w nowej
Życie zaczyna się w kuchniWitam w Wielkim Tygodniu i zapraszam po przepis na sos chrzanowy. Szybki w wykonaniu, smaczny, doskonały do jajek, białej kiełbasy czy duszonych mięs. Polecam :) Składniki
Kuchnia z widokiem na ogródJajka w sosie tatarskim – to propozycja nie tylko na wielkanocne śniadanie, ale także np. na imprezową przekąskę. Idealnie ugotowane na twardo jajka w sosie o
Kulinarne PrzebojeSałatka z chrupiącym boczkiem to propozycja na lekką i sycącą kolację. Niech Was nie przerazi w niej odrobina boczku… cały tłuszcz wytopimy na patelni podczas
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Taki sos na bazie jogurtu z dodatkiem majonezu, świeżym koprem i przyprawą curry sprawdzi się idealnie do kanapek z wędliną, domowych zapiekanek, białych mięs (szczególnie kurczaka
Zasmakuj KuchniSos tatarski – to popularny sos na zimno, na bazie majonezu z dodatkiem drobno posiekanych warzyw i ziół. Jest dość intensywny w smaku i głównie kojarzy
Kulinarne PrzebojeDobry sos do sałatki potrafi zdziałać cuda i nawet z nudnej sałatki uczynić niezwykle smaczny posiłek. Sos do sałatki powinien być wyraźnie kwaskowy, ale też
Życie zaczyna się w kuchni