Długo szukałam tego najlepszego. I oto jest. Najpyszniejszy krem lemon curd. Wykonałam go bez cukru. Do słodzenia użyłam erytrolu. Jeśli również go użyjecie lub wykorzystacie ksylitol
KucharzycaCzym najchętniej smarujecie chleb? Pomimo, że jestem wielką masła, to wolę bardziej treściwe smarowidła, jeżeli chodzi o kanapki. Najczęściej jest to hummus, ale lubię używać w
FlymetothespoonDziś powrót do dzieciństwa. Twarożek na słodko lub wytrawnie podawany był na śniadanie praktycznie na zmianę z jajkami pod każdą postacią, serkiem czekoladowym lub drożdżówką z
Zasmakuj KuchniHummus z dynią przygotowuje się niemal tak samo, jak klasyczny – najpierw trzeba zmiksować ciecierzycę z tahiną i cytryną, a na koniec dodać dyniowe purée, wtedy uzyskamy
Życie zaczyna się w kuchniDla wielu osób przygotowanie majonezu w domu okazuje się być nie lada wyzwaniem. Zupełnie niepotrzebne, gdyż nie ma chyba łatwiejszego dania do zrobienia w kuchni niż
mecooksPasta z fasoli to zawsze dobry pomysł na dodatek do chleba lub warzyw. Chętnie też dodaję ją do sosów, warzyw i makaronów. Najlepiej jednak smakuje na
KucharzycaDziś chciałam zaproponować Wam przepis na domowy fast-food - hamburger z kurczakiem. Punktem nad "i" przepisu jest dodatek karczoch ó w oraz
La grande e la piccola cuocaSmaczny i naprawdę zdrowy sos pomidorowy z ziołami. Bardzo bogaty w witaminy A, B1, B2, B6, C, K oraz potas, magnez, wapń, żelazo, fosfor, miedź, mangan
Życie zaczyna się w kuchniSos gorgonzola – o intensywnym, serowym smaku, to jeden z naszym ulubionych dodatków do makaronu, ryżu, dań mięsnych oraz ryb. Ten sos z sera pleśniowego pasuje
Kulinarne PrzebojeJak co roku sezon pomidorowy zamykam w słoiku😊 Do Naszej ulubionej pomidorówki czy do spaghetti taki sos w okresie zimowym jest niezastąpiony!👍 Najlepsze na sosy są
Kraina Miodem PłynącaWitajcie! Spieszę do Was z kilkoma ciekawymi przepisami póki jeszcze pomidory dojrzewają na krzakach. Czerwone mięsiste pomidory świetnie sprawdzą się do przygotowania wszelkiego rodzaju
Życie zaczyna się w kuchniPrzepyszny sos słodko-kwaśny z dużą ilością warzyw, idealny do ryżu czy makaronu lub jako baza do kurczaka w sosie słodko-kwaśnym. Wykorzystałam przepis Olgi Smile
Kocham..lubię..gotuję..W ostatnim wpisie przedstawiłam sos słodko-kwaśny z przepisu Olgi Smile. Była to spora porcja, którą pasteryzowałam w słoikach aby mieć zapas sosu na szybki obiad
Kocham..lubię..gotuję..