Guacamole z czerwoną cebulą

Guacamole z czerwoną cebulą

Guacamole z czerwoną cebulą

Składniki: 2 dojrzałe awokado sok z 1/2 limonki 2 ząbki czosnku 1/2 małej czerwonej cebuli 1/2 pęczka kolendry sól Sposób wykonania: Awokado myjemy, kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, a następnie łyżką wydrążamy miąższ. Rozcieramy go widelcem na pastę, dodajemy sok z limonki, zmiażdżony czosnek, poszatkowaną kolendrę oraz pokrojoną drobno cebulę. Doprawiamy do smaku solą. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.