dania mięsne - 13801 przepisów (strona:718/921)

Zapiekane naleśniki z farszem meksykańskim 71

Zapiekane naleśniki z farszem meksykańskim i sosem pomidorowym to świetny pomysł na smaczny obiad lub kolację. Proste w przygotowaniu sycące danie, idealne dla miłośników mięsa :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5-6 usmażonych naleśników 400 gram mięsa mielonego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka krojonych pomidorów ok 250 gram mozzarelli(...)podsmaży wlewamy pomidory w puszce, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano, gotujemy ok 6-7 min co jakiś czas mieszając, następnie ściągamy z gazu, następnie na naleśnika nakładamy mięsny farsz, posypujemy startym serem, zwijamy w rulon i układamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, najlepiej tak aby się nie stykały, na wierzchu naleśników rozprowadzamy sos pomidorowy

Blog kulinarny S9.PL
KROKIETY Z MIĘSEM Z ROSOŁU 126

zrobić jak zostanie mięso z rosołu? Oczywiście farsz na krokiety ;) To idealne danie, tak naprawdę krokiety można przygotować na wiele sposobów, ale ja najbardziej lubię  krokiety z jajkiem  i te z pozostałym mięsem z rosołu.  Na blogu znajdziecie również przepis na  sałatkę z gotowanym kurczakiem . Składniki na około 18-20 naleśników: * 2 szklanki mąki(...)przez maszynkę do mięsa z marchewką i podsmażoną cebulą. Dodać do smaku pieprz, paprykę słodką i wlać rosołu tyle, by mięso nie było za suche.  Naleśniki smarować farszem mięsnym, zwinąć w rulonik. Ja nie lubię dużych krokietów dlatego też zawsze od zwiniętego naleśnika odcinam brzegi i przekrawam naleśnika na pół (zdjęcie poniżej pokazuje wszystkie etapy). W jednej misce

Zrób to smacznie
Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 200

diety nie oznacza samych wyrzeczeń i ograniczeń. Przeciwnie, stosując wysokiej jakości produkty, jak linia Sokołów Naturrino – można przygotować smaczne, a przy tym zdrowe i dostarczające wszystkich potrzebnych składników odżywczych dania. Wspólnie z Dominikiem Moskalenko, przygotowaliśmy potrawy z dwóch odpowiednio zbilansowanych codziennych jadłospisów. Przy wspólnym posiłku był czas na rozmowy z ekspertami sokołowskiej Akademii Smaku. Po wykładach zabraliśmy się(...)boczku surowo wędzonego Składniki: pasztet Naturrino 250 g pieczarki 100 g cebula 100 g szpinak 250 g mąka 250 g 1 jajko woda 100 ml masło 50 g wywar mięsny lub warzywny 100 ml natka pietruszki 25 g sól, świeżo mielony pieprz Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy z dodatkiem masła, soli i świeżo mielonego pieprzu. Gdy zmiękną

karmelowy
Drobiowe kulki z fetą i suszonymi pomidorami 164

Sposób na urozmaicenie klasycznych mielonych. Mięso drobiowe z dodatkiem suszonych pomidorów, fety i oregano. Najlepiej smażyć je we frytkownicy, ale można również na głębokim tłuszczu na

Bullio
Drobiowe kulki z fetą i suszonymi pomidorami 359

Sposób na urozmaicenie klasycznych mielonych. Mięso drobiowe z dodatkiem suszonych pomidorów, fety i oregano. Najlepiej smażyć je we frytkownicy, ale można również na głębokim tłuszczu na

Bullio
Naan – INDYJSKIE CHLEBKI Z PIECA TANDOOR 243

Naan to chlebki, o których pewnie słyszał każdy. Troszkę przypominają popularne pity, których używa się do przygotowania kebabów. Chleb Naan został sprowadzony do Indii przez Mongołów

Ostra na Słodko
नान – Naan – INDYJSKIE CHLEBKI Z PIECA TANDOOR 256

Naan to chlebki, o których pewnie słyszał każdy. Troszkę przypominają popularne pity, których używa się do przygotowania kebabów. Chleb Naan został sprowadzony do Indii przez Mongołów

Ostra na Słodko
Naleśnikowe roladki z mięsnym farszem i jajkiem 494

Przepis na tę przekąskę znalazłam na blogu Kuchnia Broni. To cieszące oko i smaczne danie z powodzeniem możecie przygotować na Święta Wielkanocne. Smakuje na ciepło, ale jeszcze lepsze jest na zimno. Bardzo dobrze sprawdza się jako dodatek do sałatek. Jedyny minus – jajko po czasie nieestetycznie obsycha. Warto pamiętać o tym, krojąc roladkę na plasterki – najlepiej zrobić(...)ostatnie 5-10 minut zdejmujemy z naczynia folię. Uwagi: Przygotowałam duże naleśniki, o średnicy 28 cm. Myślę, że w tym wypadku można smażyć ciut grubsze naleśniki niż normalnie. Farszu mięsnego wystarczyło mi na przygotowanie 3 dużych roladek. Wykorzystałam szynkę parmeńską. Jajka można przekroić na pół i wykorzystać ich mniejszą ilość. Oryginalny przepis zakłada zapiekanie roladek przez 40 minut

Smaki Na Talerzu
Klopsiki duszone z makaronem i warzywami 329

pyszne klopsiki, makaron i kolorowe warzywa. I to wszystko na jednej patelni. Całe danie zrobione na jednej patelni - duszone klopsiki z makaronem i kolorowymi warzywami Lubię takie jednogarnkowe dania. Wszystkie składniki powoli dusiły w jednym naczyniu. Mało zmywania i dużo smaków przenikających się wzajemnie. Tym razem zrobiłam klopsiki z mielonego mięsa , z drobnym makaronem i mrożonymi, kolorowymi(...)lubię tego robić. Mogłam zarządzić wyjście do restauracji, ale na to wcale nie miałam ochoty... Na szczęście w niecałe pół godziny można zrobić pyszne, mało pracochłonne i porządne danie . Przepis jest na 2-3 porcje, ale jeśli Was jest więcej to weźcie większą patelnię lub rondel i podwójcie ilość składników. Tym razem kupiłam gotowe mięso mielone, chociaż nie lubię

Smaczna Pyza
Pierogi z kaczką 157

jeżeli z takiego rosołu można wykorzystać mięsko do dalszej twórczości kulinarnej to jest idealnie. Po naszym ostatnim niedzielnym gotowaniu, w którym królował rosół z kaczki stwierdziliśmy, że na drugie danie idealnie będą pasować pierożki i tak naszą gotowaną kaczkę wykorzystaliśmy do farszu właśnie na pierogi Składniki na ciasto: - 350 g mąki - 1 jajko - szczypta soli - 140 ml ciepłej wody(...)farszu nie zrobić papki. Z farszu robimy kuleczki po ok. 12 g każda. Teraz wyciągamy ciasto, wałkujemy i wycinamy kółka za pomocą szklanki. Na każdy krążek nakładamy naszą mięsną kulkę i zlepiamy. Gotowe pierogi wrzucamy na gotującą się i osoloną wodę i gdy pierogi wypłyną gotujemy 2-3 minut i wyciągamy. Aby pierogi się nie posklejały hartujemy je w zimnej

Kuchenne Wariacje
Roladki drobiowe z naleśnikiem 319

idealnie dopełniają całość. Dosyć nietypowo jak na tego typu danie - roladki nafaszerowane są plackami naleśnika z mięsem mielonym, pieczarkami z cebulką i żółtym serem. I pomimo tego, że danie jest dosyć pracochłonne - to na prawdę warto wypróbować ten przepis! Filet z kurczaka rozciąć poziomo na płasko, ale nie przeciąć do końca, rozłożyć jak książkę. Delikatnie rozbić, posypać solą(...)pierś z kurczaka położyć zrolowany naleśnik i zwinąć w roladkę  (fot.5) . Przygotować marynatę. Składniki marynaty wlać do miski i wymieszać. Proporcje należy dobrać wg własnego gustu. Zwinięte roladki mięsne obtoczyć w marynacie z każdej strony  (fot.6) . Przygotować 4 kawałki mocnego pergaminu i zawinąć w nie roladki (tak jak cukierki)  (fot.7) . Odstawić do lodówki na minimum 2 godziny

Świat Domowej Kuchni
POMIDOROWA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW 152

Nie bez powodu dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pomidorową ze świeżych pomidorów. Sezon w pełni więc trzeba korzystać, bo kiedy jak nie teraz? Ale

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Roladki wołowe z ogórkiem, papryką i cebulą w sosie pieczarkowym 142

Proste i niestety dość powolne danie, ale czekania warte. Ostatnio mam ciągle ogromną chęć na wołowinę i wymyślam co i rusz obiady z tym właśnie mięsem. Tym razem zupełnie nic to wyszukanego, ale za to smakowitego i uniwersalnego - roladki z dość ciekawym nadzieniem. :) 500g rozbratelu wołowego  1 mała czerwona papryka 3 duże kiszone ogórki 1 średnia biała cebula(...)zalewamy wrzątkiem tak, by zostały przykryte z około dwu centymetrową nadwyżką. Do garnka wrzucamy także ziela angielskie i liście laurowe. Przyprawiamy sos solą oraz pieprzem, można ewentualnie użyć kostek mięsnych lub bulionetki. Roladki w sosie gotujemy przynajmniej 1,5 godziny. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w talarki. Wrzucamy je do garnka z sosem i gotujemy jeszcze około 20 minut

Kuchenna Kontrrewolucya
Sałatka z tortellini i awokado 77

różnego rodzaju przyjęciach, jako alternatywę dla tradycyjnych (i dosyć ciężkich) sałatek z majonezem takich jak jarzynowa lub królewska. Sałatka z tortellini i awokado będzie też świetnym dodatkiem do dań z grilla. U mnie była też przebojem na wielkanocnym stole, jako idealne uzupełnienie tradycyjnych przekąsek świątecznych takich jak faszerowane jajka lub roladki z szynki. var stamp = parseInt(new Date().getTime(...)razem wybrałam pierożki z nadzieniem serowym, które jest bardzo delikatne i nie zdominuje innych składników sałatki. Dobrze sprawdzi się również farsz szpinakowy. Nieszczególnie pasuje mi tu nadzienie grzybowe lub mięsne, jeśli jednak nie znajdziesz innych, możesz je wybrać. Z jakim wyprzedzeniem może zostać zrobiona s ałatka z tortellini i awokado ? To jedna z tych sałatek, których raczej nie powinno się

okolicepalnika.pl
Mielone z musztardą i pietruszką 61

Dziś pomysł na nieco inne mielone, bo z dodatkiem musztardy i posiekanej natki pietruszki. Takie mielone są delikatne, ale zarazem wyraziste w smaku. Są miękkie i

Waniliowe Improwizacje
Trendy kulinarne na 2017 115

mięsnego, warzywnego i rybnego), wody z kaktusa, pestek arbuza, kiszonek, jogurtów warzywnych i złotego mleka z kurkum ą. Jeszcze popularniejsza będzie kuchnia wegetariańska i produkty dla wegetarian typu Bezmięsny Mięsny, oraz bezglutenowe zamienniki i bezalkoholowe koktajle.   Kiszonki i słoiki W 2016 ukazało się całkiem sporo książek o kiszonkach (tutaj zestawienie ), więc wiemy już, że fermentowana żywność jest pyszna(...)się podle, leczyć naszą psychikę i przypominać miłe chwile z dzieciństwa. Nie ma to jak miska czegoś ciepłego i pysznego. Najlepiej z żółtym serem. Zobacz moje przepisy na dania na niepogodę.     Uczymy się gotować Będziemy chcieli dowiadywać się więcej o pochodzeniu i właściwościach produktów wykorzystanych do przygotowania naszych potraw. W dalszym ciągu popularne będą warsztaty

Ugotowane pozamiatane
Potrawka z makaronu w aromatycznym sosie z mięsem wołowym 141

Pięknie wyglądający, kolorowy makaron zainspirował mnie do połączenia go z pachnącym koperkiem, zanurzonym w puszystej śmietanie. Do tego dodałam wyrazisty smak wołowiny i powstało przepyszne danie. Zniknęło z talerzy w mgnieniu oka :) Polecam! Składniki: -200 g makaronu rurki nr 15 LUBELLA -250 g mięsa mielonej wołowiny na tatara -200 g śmietany 30% -3 łyżki śmietany kwaśnej(...)Jeżeli uznamy, że jest odpowiednio gęsty zestawiamy z ognia.  Wyciągamy mięso z lodówki. Mokrymi rękami formujemy małe wrzeciona, które nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Każde mięsne wrzeciono delikatnie oprószamy  mąką i smażymy z obu stron na dobrze  rozgrzanym oleju.  Ugotowany makaron wrzucamy do gorącego sosu. Mieszamy, wykładamy na talerz i układamy

Kulinarne przemyslenia
Ziołowy politechnik warszawski 145

łyżka suszonej ciętej szałwii (np. kotanyi) 1 łyżka rozmarynu suszonego 1 płaska łyżka soli morskiej 1 łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu 3 łyżki oleju rzepakowego 1 szklanka bulionu mięsnego  2 łyżki mąki kukurydzianej Schab myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. W moździerzu rozcieramy rozmaryn tak, by miał postać proszku. Dodajemy do niego szałwię i również razem ucieramy(...)Pieczemy około godziny. W czasie pieczenia należy mięso co jakiś czas polewać powstałym sosem. Około kwadrans przed końcem, z mięsa zdejmujemy folię i pozwalamy mu dopiec się z wierzchu. Danie podajemy na gorąco, polane ciepłym, ziołowym sosem, z sezonową surówką i pieczonymi ziemniakami

Kuchenna Kontrrewolucya

Proponowane wyszukiwania