Do zamieszczenia dzisiejszego przepisu na zupę zainspirowała mnie moja cudowna grupa z ostatnich warsztatów foto. Pozdrawiam kochani serdecznie i mam nadzieję, że przepis skradnie Wasze serca
Garniec Magalienie ma to jak domowe wędliny,był już schab pieczony w niskiej temperaturze i okazał się genialny(znajdziecie go tutaj ),a teraz kolej na szynkę
Swojskie jedzonkoKremowa i pyszna zupa krem czosnkowa z dodatkiem ziemniaków i serka mascarpone. Idealna na pierwsze danie. To zupa krem, którą podasz z pysznymi, domowymi grzankami udekorowaną bazylią, natką lub koperkiem. Zapraszam po mój prosty i sprawdzony przepis na krem czosnkowy. Wpis zawiera dokładny opis krok po kroku, dzięki czemu z łatwością ugotujesz pyszną, kremową zupę czosnkową. SKŁADNIKI: 2 główki(...)zeszklić. Po tym czasie dodaj obrane i posiekane w kostkę ziemniaki, liść laurowy oraz 2 kulki ziela angielskiego. Ziemniaki przesmaż przez minutę, po czym wlej aromatyczny bulion warzywny lub mięsny. Ziemniaki w bulionie gotuj przez 20 minut na wolnym ogniu. W tym czasie obierz dwie główki czosnku. Ząbki czosnku przekrój na pół lub pozostaw je w całości. Po 20 minutach
Zasmakuj KuchniCheese and Spinach Dumplings Dziś zapraszam na pyszny obiad bez mięsa . Kluski ziemniaczane z twarogiem i szpinakiem są niesamowicie proste w przygotowaniu i bardzo sycące, sprawdzą się jako samodzielne danie (na przykład w piątek) lub jako dodatek do mięsa. Kluski ziemniaczane z twarogiem i szpinakiem przygotowuje się bardzo szybko. Możecie do nich wykorzystać resztkę ziemniaków, które zostały(...)świetny pomysł na wegetariański obiad nie tylko w piątki. Ja lubię podawać je z podsmażonymi na maśle pieczarkami, posypane parmezanem lub z sosem pieczarkowym. Smaczne są też w wersji mięsnej jako dodatek do gulaszu. Smacznego:) Przepis na kluski ziemniaczane z twarogiem i szpinakiem: 5 małych ziemniaków, jajko, ok. 100 g mrożonego szpinaku, 250 g twarogu, ok. 1 i 1/2 szklanki
Lekcje w kuchnistarożytnego tajskiego słowa Lanna, inni znów uważają, że słowo Laab, jest pierwowzorem nazwy, które oznacza „drobno siekać”. Bez względu skąd pochodzi nazwa tego szybkiego i pysznego dania, zapraszam Cię na kulinarną wycieczkę do. Tajlandii. 👥 – 4 ⏰ – 30 minut 🥩 – 👍 Składniki 450 g mielonej piersi z indyka 125 g ryżu ciemnego tostowanego 5 szalotek(...)minut. Dodaj ryż, olej rybny, sezamowy i sok z dwóch limonek. Często mieszając, gotuj kolejne 10 minut. Rozłóż liście sałaty, nałóż zawartości patelni, posyp świeżą miętą. Gotowe. ทานให้อร่อยนะ 🇹🇭 Artykuł Mięsna sałatka z Tajlandii Larb Moo pochodzi z serwisu Mozesz nie miec nic...ale jesli masz pasje...to tak jakbys mial wszystko
RafalCookziemniaków z dnia poprzedniego, i to ziemniaki w postaci puree. Co z nimi zrobić? Nic prostrzego, kotlety! Jeszcze kilka produktów i mamy znakomite, bardzo smaczne i sycące danie. Danie znakomite do szkolnej śniadaniówki, do roboczego lunch boksu jako obiad w pracy, świetnie smakują w podróży czy na pikniku. Zapraszam do dzieła. KOTLETY Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW I CUKINII Składniki(...)masę, staramy się aby nie było grudek. Jeśli masa jest za rzadka dosypujemy otręby, jeśli będzie za gęsta dodajemy odrobinę zimnej wody (masa ma mieć konsystencję taką, jak masa mięsna na kotlety mielone). Całość starannie doprawiamy solą i pieprzem. Łyżką nabieramy porcję masy ziemniaczanej i rękami zmoczonymi w zimnej wodzie formujemy zgrabne kotleciki. Na patelni rozgrzewamy olej i układamy partiami
Naturalna Kuchniatrzeba zajadać się ociekającymi tłuszczem, zapychającymi żołądek i niezdrowymi daniami, oj nie!!!Jesienne menu zaczynam więc od- aromatycznej, sycącej i rozgrzewającej- zupy grochowej z dodatkiem wędzonego boczku (Wam również polecam).Pamiętajcie tylko, żeby groch namoczyć przez około 12 godzin, bo inaczej- ładnie to nazwę- sensacje żołądkowe nie dadzą żyć i Wam i domownikom! :)))))Zupa:* bulion- 2 litry** groch cały(...)boczek wraz z cebulą do garnka z gotującą się zupą, doprawić chili, majerankiem, cząbrem, solą i pieprzem i zdjąć z palnika.Smacznego! :)* Można użyć gotowego bulionu z kostki- warzywnego lub mięsnego (co w przypadku tej zupy polecam zdecydowanie!) Jeżeli zaś nie macie, to ugotować wywar z około 300 g mięsa (np. golonka, karkówka, żeberka, wędzonka czy boczek wędzony)- wodę z mięsem
Kraina Miodem Płynącaskładniki: 500 g ugotowanych ziemniaków (ugotowanych w posolonej wodzie) 1 jajko *ok. 100 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej wykonanie : Ugotowane ziemniaki odstawiamy do przestudzenia
Domowy Smak JedzeniaZupa krem z batatów. Jest to pyszna zupa z nutą słodyczy. Bataty nadają zupie treściwości, czyniąc zupę luksusowo jedwabistą, bez najmniejszej ilości śmietany, która wywołuje poczucie
Zdrowy Styl Joannypowstały te kotelciki. Jak większość moich dań, powstały z resztek, tzn. dlatego, że ugotowałam zbyt dużo ziemniaków i musiałam jakoś je wykorzystać. I jak każde tego typu danie, kotlety z ziemniaków i ciecierzycy są naprawdę mega smaczne Kotlety z ziemniaków i ciecierzycy Składniki na 6 kotletów : 250 g ziemniaków jajko łyżka mąki ziemniaczanej łyżka mąki ryżowej(...)kotlecika. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, możesz dodać do niej bułkę tartą. Gotowe kotleciki smaż na rozgrzanej oliwie. Kotlety z ziemniaków i ciecierzycy podawaj z ulubionymi dodatkami, np. sosem mięsnym, czy warzywami. Smacznego Szukasz kulinarnych inspiracji w stylu zero waste? Ten ebook jest dla Ciebie Artykuł Kotlety z ziemniaków i ciecierzycy pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniDługo zastanawiałam się czy dodawać ten przepis. Wydawało mi się ,że skoro, odkąd tylko sięgam pamięcią, były jednym z częstych i lubianych dań u mnie w domu to każdy potrafi je przygotować. A jednak kiedyś ktoś mnie zapytał w jaki sposób robię kotlety mielone. Dziś podam Wam podstawowy przepis na kotleciki, które zwykle przygotowuję dla rodziny . Wiadomo(...)mięso, odciśniętą bułkę, jajko, czosnek i cebulkę. Doprawić do smaku. Czasami dodaję tylko sól, pieprz i majeranek a czasami zastępuję majeranek przyprawą gyros- kotleciki nabierają zupełnie innego smaku. Masę mięsną dokładnie mieszam dłonią i dosypuję tyle bułki tartej aby nie była zbyt kleista ale też aby łatwo można z niej formować kotleciki. Zwykle ok 1-2 łyżek. Łyżką nakładamy
Smakołyki AsiDzisiaj chciałyśmy zaproponować Wam przepyszne gotowane roladki drobiowe. Zostały one ugotowane po wcześniejszym zawinięciu w folię spożywczą. Tym samym pozwoliło nam to uniknąć niepotrzebnych tłuszczy w daniu. Do przygotowania ich użyłam Sosu Kieleckiego Curry, który świetnie wkomponował się w całość podkreślając smak mięsa. Sos ten był jednym z produktów, które kilka dni temu otrzymałyśmy w paczce do przetestowania(...)plastry. Wspomnę jeszcze kilka słów o Sosie Kieleckim Curry , który otrzymałyśmy do wypróbowania. Przyznam, że gdy tylko otrzymałam paczkę wiedziałam, że sos ten świetnie będzie pasował do wszelakich rolad mięsnych. Smak sosu jest delikatny jednak idealnie wyczuwalny przy wykorzystaniu go w potrawach. Konsystencja gładka, kremowa. Przyznać trzeba, że idealnie sprawdził się również w postaci dipu do przekąsek
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiTe ziemniaki najpierw się smażą, chwilę potem gotują, później duszą, na koniec znowu się smażą i… rozpływają się w ustach! Ziemniaki fondant ( pommes de terre
Karo in the Kitchenwołowinę, w sam raz by uświetniła swą obecnością maślaną bułkę z sezamem i colesławem z czerwonej kapusty - jednym słowem burger iście doskonały. Oto część pierwsza owego burgera, czyli wkładka mięsna we własnej osobie. Składniki : na 8 porcji Czas przygotowania: ok 4 h 12 szalotek 6 ząbków czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1,5-2 kg mostka wołowego, zwinięty(...)wlewamy pomidory, gotujemy całość ok 10 min aż lekko zgęstnieje, dokładamy mięso, przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na ok 4 h 4. Mięso powinno dać się łatwo rozdzielać za pomocą widelców
Słodki Kompromiswww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Wiadomo, że dania serwowane w barach szybkiej obsługi - nie są sprzymierzeńcami dla naszej figury, ani tym bardziej dla naszego organizmu. Ale co zrobić jak właśnie to one nas kuszą? Doskonałym rozwiązaniem jest przygotowanie domowego fast foodu. Przynajmniej wiemy co zawiera i mamy możliwość zastępowania niezdrowych składników - tymi "lepszymi". Może(...)mięsa. Do wołowiny dodać odrobinę wody (mięso będzie soczyste i delikatniejsze), cebulę oraz kolendrę. Całość doprawić solą z pieprzem i dokładnie wymieszać. Dołożyć musztardę i ponownie wyrobić. Z masy mięsnej uformować (ja to robiłam za pomocą metalowego ringu) okrągłe kotlety i ułożyć je na mocno rozgrzanej patelni (najlepiej grillowej). Smażyć po 4-5 minut z każdej strony. (Mięso powinno
Di gotuje