dania mięsne - 13801 przepisów (strona:727/921)

Klopsiki z indyka w sosie paprykowym 168

Zdrowe, chude i wartościowe mięso z indyka skąpane w pysznym, zawiesistym sosie bez grama mąki i śmietany. Te indycze klopsiki w paprykowym sosie to miła odmiana

Karo in the Kitchen
Klopsiki z indyka w sosie paprykowym 187

Zdrowe, chude i wartościowe mięso z indyka skąpane w pysznym, zawiesistym sosie bez grama mąki i śmietany. Te indycze klopsiki w paprykowym sosie to miła odmiana

Karo in the Kitchen
Duszona karkówka z pieczarkami 149

Składniki: 700 g karkówki wieprzowej 3 cebule 250 g pieczarek 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz 3 łyżeczki posiekanego świeżego majeranku (lub

Qchnia po prostu
O Pasta Mia!!! 176

Dnia dzisiejszego tzn wtorek postanowiliśmy się wybrać do pewnego już od dawna intrygującego mnie lokalu z makaronami na wynos. Kilka tygodni temu zobaczyłam jego ofertę na

sierotka maRysia w kuchni
Pęczotto z kiełbasą, dynią i pomidorami 132

Był plan, wydawało się niezbyt trudny do wykonania.  Ugotowałam bulion, kupiłam chorizo, i niewielka dyńkę, zabrałam się do roboty... ups a gdzie jest pęczak??? Otóż

Dzieje kuchennej Wiewióry
Karp po żydowsku 187

karpia, na dużej ilości cebuli i marchwi, który doprawiamy rodzynkami, migdałami, dużą ilością pieprzu, solą, w razie potrzeby także cukrem. W razie konieczności dodaje się także żelatynę (ale wtedy danie jest już koszerne). Karpia po żydowsku podaje się tradycyjnie z chałką. Składniki: co najmniej 1 karp o wadze ok 1.5 kg (w całości) 3-4 duże cebule(...)przesadźcie :)) cukrem, solą i pieprzem, ta by wywar nabrał już lekko posmaku słodko-słono-pieprznego, ale jeszcze nie ma być super wyraźny. Do takiego wywaru bardzo delikatnie wkładamy „mięsne” kawałki ryby i gotujemy je na jak najmniejszym ogniu do miękkości – wyciągamy je bardzo delikatnie, żeby się nie rozpadły. Jeśli kroiliście rybę na paski, odkładamy je skórą

Pociąg Do Kuchni
Papryki faszerowane - z mięsem i z brokułami 213

imieniu sieci   Intermarche , zostałam zaproszona przez firmę Blomedia do przetestowania przepisów znajdujących się w nowej gazetce sklepu. Moim zadaniem było przyrządzenie dania z papryki.  W Łodzi mamy w tej chwili tylko trzy sklepy tej firmy, tak więc była to też dla  mnie dobra okazja, aby wreszcie jeden z nich odwiedzić.  Zaopatrzenie marketu Intermarche(...)rondlu, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać mięso mielone, przyprawić do smaku: solą, pieprzem, oregano, przesmażyć. Dodać ryż, wymieszać. Papryki umyć, osuszyć. Ściąć wierzchy i usunąć pestki. Strąki wypełnić farszem ryżowo-mięsnym i ułożyć w żaroodpornym naczyniu natłuszczonym pozostałym olejem. Kostkę bulionową rozpuścić w szklance wrzącej wody, podlać papryki. Przykryć, piec 35 min w temperaturze 180’ C. Papryki wyjąć. Do sosu

Stare Gary
Pierogi z serem 201

Pierogi z serem to smak naszego dzieciństwa. Można je podawać z dowolnymi dodatkami – owocami, serkiem waniliowym, śmietaną i cukrem. To danie z pewnością zasmakuje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 174

nadzieje, że i Wam przypadną do gustu. Znajdziecie tu smakowite i proste pomysły na sałatki, na wytrawne tarty, na różnego rodzaje śledzie i inne morskie żyjątka, na dania na ciepło i oczywiście na różne słodkości. A także domowe likiery. Serdecznie zapraszam 😊. Wszystkim moim Czytelnikom życzę dużo pomyślności i samych pyszności na stole(...)Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka mięsno-ziemniaczana 271

napełnić takim farszem naleśniki, a następnie zapiec je w piekarniku, jeszcze kiedy indziej, do takiej patelni z mięsem i sosem dodać surowy makaron i poddusić – otrzymamy wówczas pyszne danie jednogarnkowe. Tym razem chciałabym podzielić się z Wami przepisem na zapiekankę mięsno-ziemniaczaną. Jeśli mamy ugotowane w mundurkach ziemniaki i już zmielone mięso, robi się ją bardzo przyjemnie(...)mięsa mielonego. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Wystudzone ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki. Wykładamy nimi dno wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania. Warstwę ziemniaków posypujemy solą oraz pieprzem. Rozprowadzamy farsz mięsny, wyrównujemy. Przykrywamy kolejną warstwą ziemniaków. Jajka mieszamy ze śmietaną. Dodajemy starty żółty ser. Doprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy zapiekankę. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około

Smaki Na Talerzu
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 281

nadzieje, że i Wam przypadną do gustu. Znajdziecie tu smakowite i proste pomysły na sałatki, na wytrawne tarty, na różnego rodzaje śledzie i inne morskie żyjątka, na dania na ciepło i oczywiście na różne słodkości. A także domowe likiery. Serdecznie zapraszam 😊. Wszystkim moim Czytelnikom życzę dużo pomyślności i samych pyszności na stole(...)Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski

Kulinarne przygody Gatity
buraczki z jabłkiem zasmażane na obiad... 110

Składniki: buraki czerwone podłużne 1 kg, woda 2 litry, smalec domowy ze skwarkami lub taki z kostki 2 łyżki czubate, cebula 1 sztuka większa, cukier 4

W Mojej Kuchni Lubię
PULPETY W SOSIE PIECZARKOWO-CHARZNOWYM 220

PULPETY W SOSIE PIECZARKOWO-CHRZANOWYM Składniki: - 500g mięsa mielonego z indyka - 2 mini bagietki - 1 jajko - pół szklanki bułki tartej - 1 cebula czerwona - 2 ząbki czosnku

Mentor Smaku
Litewskie kartacze 224

nadają się na posiłek w mroźny dzień. Kartacze znane są praktycznie w całej kuchni europejskiej, ich bardziej okrągła wersja w kuchni polskiej to pyzy. Do przygotowania dania użyłem:500 gram ziemniaków, 100 gram mąki ziemniaczanej,2 jajek,500 gram kiełbasy czosnkowanej,1 cebuli,4 łyżeczek świeżego tymianku,,200 ml kwaśnej śmietany 18%,soli,czarnego świeżo zmielonego(...)gładkiej masy. Do przygotowania farszu można użyć również innej kiełbasy, jednak nie powinna być to kiełbasa wędzona, i jeżeli nie jest to kiełbasa czosnkowana, wówczas należy dodać do masy mięsnej dwa ząbki czosnku. Po przygotowaniu farszu z ciasta uformowałem placki o średnicy około dziesięciu centymetrów i grubości jednego centymetra. Na każdy placek dodałem dwie łyżki farszu mięsnego, układając do nieco

Wyprawy kulinarne
Kotlety z suszonymi pomidorami 163

Pomidory suszone idealnie nadają się do dań płynnych, zup, sosów. Jest to niezastąpiony dodatek do pizzy czy zapiekanki. Doskonale pasuje do kanapek zarówno tych z serem jak i tych z mięsem. Świetnie nadaje się do faszerowania mięsa... Ja jednak postanowiłam dodać do mięsa mielonego i zrobić kotlety...i dobrze zrobiłam..kotlety wyszły pyszne..i nie tylko za sprawą dodatku(...)pomidorów suszonych olej Rapso Bułkę i pomidory namoczyć w bulionie.Do mięsa wbić jajka, dodać do smaku przyprawy,drobno pokrojoną cebulę,czosnek,odciśniętą bułkę, i wszystko wymieszać.Z masy mięsnej formować zmoczonymi rękoma niewielkie kulki, następnie lekko spłaszczyć,układać na gorący olej i smażyć z każdej strony

Moje domowe kucharzenie
BALLS & RINGS – GTA IV – kulki z kurczaka i krążki cebulowe 262

KULEK (7 min) Płatki kukurydziane rozgniatamy w drobne kawałki (np. rozkładając je na blacie i wałkując je przez ścierkę), tak aby powstała z nich drobna panierka. Następnie z masy mięsnej formujemy małe kulki o średnicy ok. 3-4cm i dokładnie obtaczamy w panierce. 3. SMAŻENIE KULEK Z KURCZAKA (10 min) Do rondelka wlewamy olej rzepakowy (musi być(...)możliwości znalezienia piór lub kości w posiłku. Sieć nie ponosi też odpowiedzialności za jakikolwiek uszczerbek na zdrowiu po spożyciu. It’s time for Cluckin’ Bell!   * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny są jedynie szacunkowe i mogą odbiegać od rzeczywistości *strona posiada charakter fanartu (twórczości fanów) – nie jest powiązana z żadną marką * ukazanie elementów

Nerds Kitchen
Hummus – pasta z ciecierzycy 165

Hummus to nic innego jak pasata z ciecierzycy, która jest bardzo popularna w kuchni wegańskiej i niestety niedoceniana. Cieciorka może zastępować mięso gdyż bogata jest w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety Mielone Magdy Gessler 58589

Kotlety mielone Magdy Gessler charakteryzują się niewielką ilością składników oraz dodatkiem cebuli którą wcześniej przesmażamy, a nie dodajemy surową jak w większości przepisów. Ponadto kotlety mielone

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania