czosnek w ziołach - 2842 przepisów (strona:87/190)

Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków 478

gałązki koperku, posiekane sól Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na drobnej tarce i posolić, po kilku minutach odcisnąć, odlać większość płynu. Obraną cebulę i czosnek również zetrzeć lub zblendować. Dodać do masy razem z ziołami, solą i pieprzem do smaku, wymieszać. Dodać rozkłócone jajka oraz mąkę i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść masę ziemniaczaną, formując

Czerwień i błękit
Placki ziemniaczane z twarogiem chrzanowym 155

użyłam łagodnego z Krakusa) sól Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na drobnej tarce i posolić, po kilku minutach odcisnąć, odlać większość płynu. Obraną cebulę i czosnek również zetrzeć lub zblendować. Dodać do masy razem z ziołami, solą i pieprzem do smaku, wymieszać. Dodać rozkłócone jajka oraz mąkę i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść masę ziemniaczaną

Czerwień i błękit
TYMIANKOWE TARTALETKI Z KARMELIZOWANĄ PAPRYCZKĄ CHILI, CZOSNKIEM I KOZIM SEREM 172

FARSZ: Ząbki czosnku obieramy, wkładamy do rondelka, zalewamy szklanką wody, gotujemy 5 minut, odcedzamy. Do rondelka wlewamy oliwę, dodajemy czosnek, posiekaną papryczkę chili, smażymy 2 minuty, zalewamy octem balsamicznym i 220ml wody i gotujemy ok.10 minut. Wrzucamy posiekane świeże zioła, cukier i szczyptę soli. Gotujemy ok. 10 minut, by płyn zmienił się w gęsty syrop. Sery siekamy,mieszamy(...)czosnkiem i wyciągamy na podpieczony spód tartaletek/ Pieczemy ok. 20 minut /160C. Podajemy posypane świeżym tymiankiem

Ostra na Słodko
Królik w śmietanie 174

marynata: 2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju 4-5 ząbków czosnku 2 łyżeczki tymianku 2 łyżeczki rozmarynu Sposób przygotowania: Królika dzielimy na mniejsze kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Ucieramy z solą. Dodajemy olej i zioła. Dokładnie mieszamy. Mięso smarujemy marynatą. Zalewamy mlekiem. Trzymamy w lodówce pod przykryciem (najlepiej przez noc). Boczek kroimy w kostkę. Masło wkładamy na dno brytfanki

Pobite gary Barbary
Zielone gazpacho z ogórkiem i chilli - oczyszczające organizm z toksyn 105

ogórki na małe kawałki i przełóż do dużej miski. Do ogórków dodaj pozostałe składniki: drobno pokrojonego selera naciowego i paprykę, winogrona pozbawione pestek, posiekany czosnek, posiekaną zieloną chilli (z pestkami lub bez), chleb i zioła. Dolej oliwę i biały ocet winny, szczodrze dopraw sola i pieprzem.  Zmiksuj gazpacho na krem przy pomocy ręcznego blendera. W razie potrzeby dodaj

Chilli Czosnek i Oliwa
Passata pomidorowa 173

Idealna na zimę do zup i sosów Składniki 2 kg pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 marchewka 1/2 selera sól, pieprz, cukier 2 łyżki ziół prowansalskich   Sposób przygotowania … Czytaj dalej Passata pomidorowa

czarrna od kuchni
Aromatyczny boczek pieczony. 103

nasiona kardamonu 1 łyżka lubczyku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka  pieprzu w ziarnach 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czosnku w granulkach(lub dwa rozgniecione ząbki) WYKONANIE: przygotować marynatę: zioła i przyprawy utrzeć w moździerzu, dodać oliwę, wymieszać. mięso nakłuwamy, macerujemy w marynacie, zostawiamy na noc przykryte folią aluminiową, następnego dnia wkładamy do rękawa pieczemy

Kuchnia Beaty
Zapiekanka z makaronem, kurczakiem i serem pod beszamelem 2463

obiad. Polecam! Składniki: 25 dag ugotowanego makaronu 1 podwójny filet z kurczaka 1/2 pora 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku 1 pomidor 15 dag sera żółtego 15 dag dowolnej wędliny 1 krążek sera camembert sól morska do smaku ulubione zioła do smaku- u mnie suszona pietruszka szczypta chili w płatkach do smaku 4 łyżki oliwy Sos beszamelowy(...)sól do smaku szczypta gałki muszkatołowej do smaku Sposób wykonania: Fileta z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy ulubionymi ziołami i solą do smaku. Na patelni rozgrzewamy oliwę wrzucamy mięso, oraz pokrojonego pora i cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę chili, całość przesmażamy 5 minut. Do podduszonego mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę, mieszamy. Sos beszamelowy: W rondelku

Wanilia i Kardamon
MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS 129

razu całą bagietkę ;-) Składniki: Garść świeżego koperku.        - Można zamiast niego dodać np.świeżą pietruszkę,tymianek lub inne zioła. 2-3 łyżki masła 2-3 fileciki anchois ząbek czosnku łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia łyżeczka soku z cytryny świeżo  mielony czarny pieprz sól do smaku (anchois są słone) Miękkie masło przełożyłam

potrawyregionalne
Wegańskie leczo, Praga (3) 165

pomidorów lubczyk 3 kulki ziela angielskiego 3 liście laurowe papryka wędzona, pieprz cayenne sól, czarny pieprz Rozgrzej olej i podsmaż drobno pokrojone cebule i czosnek. Następnie dodaj drobno pokrojone: papryki, cukinie i pomidory, dorzuć zioła i przyprawy i duś do miękkości. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Podawaj z ryżem. Przepis dodaję do akcji:      Fotorelacja

Qlinarnie i Qlinarnie
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka 148

fioletowymi bakłażanami. Aż się proszą, żeby je upiec albo zgrillować. Bakłażany nie należą do szczególnie aromatycznych, dlatego warto je łączyć z innymi warzywami i ziołami. Doskonale smakują usmażone w panierce lub duszone z dodatkiem czosnku i cebuli. Świetnie sprawdzą się na grillu, zarówno jako przystawka, dodatek, jak i danie główne. Francuzi przyrządzają z nich wspaniały gulasz- ratatouille, Grecy zapiekankę

Smakowity Blog Kulinarny
MAKARON Z KURKAMI I KURCZAKIEM, Z ORIENTALNĄ NUTĄ 159

wszak na dworze już tylko 29"C. Wręcz chłodno przy wczorajszych 40"C. Dzisiaj coś szybkiego i baaardzo smacznego. Duuużo grzybów, kurczak, mascarpone, świeże zioła (tymianek i rozmaryn), ulubiony makaron, do tego cebula z czosnkiem i mamy przepyszny, w miarę szybki obiad. Ja dodałam jeszcze trochę mleka kokosowego, które nadało całości lekko orientalnej nuty. Wyszło lekko i przepysznie

Smaczne Zdrowe
Ragout – gulasz kuchni francuskiej 113

goździk; - szczypta gałki muszkatołowej, przyprawy: sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyj, pokój na grube kawałki. Marchewkę i cebulę obierz, umyj i pokrój w plastry. Czosnek obierz i posiekaj. W misce wymieszaj: mięso, warzywa, wszystkie zioła i przyprawy z wyjątkiem soli. Całość zalej winem, przykryj i wstaw do lodówki na ok. 4 godz. Boczek pokrój w kostkę i wytop na patelni

dom-agi.pl
Domowy zakwas na żurek z receptury dziadka-piekarza 184

mąka typu 2000 będzie najlepsza :) Inne dodatki: - piętka chleba na zakwasie. Taki chlebek przyczynia się do walorów smakowych i i przyspieszenia proces fermentacji  - zioła (liście laurowe i ziela angielskie) jedynie dla walorów smakowych - czosnek ( także dla walorów smakowych, bo teoretycznie czosnek ma właściwości bakteriobójcze i dzięki niemu proces fermentacji się nam wydłuży, ale nie wyobrażam sobie zakwasu

Bon Appetit Małgorzaty
Nototenia - czyli domowy obiadek 239

zaserwowana została mizeria.  I na koniec ziemniaczki, ale nie byle jakie ;) Teściówka nauczyła mnie, żeby do wody w której gotują się ziemniaki wrzucać zioła, no to dodajemy garść świeżego lubczyku, bazylię, majeranek, ząbek czosnku, nawet moja mama, która nie lubi zmian nie gotuje już ziemniaków inaczej niż tylko w ten sposób :) nie wiem co zrobimy jak się skończy

Z butelką mleczka w tle
Wyśmienite roladki wieprzowe z suszonymi pomidorami 117

szynki wieprzowej może być schab pasta z suszonych pomidorów 20 dag. sera typu chedder  plastry wędliny ogórek kiszony Na marynatę:   Zioła typu:   majeranek rozmaryn,  2 łyżki sosu sojowego ,  2 ząbki czosnku,  1 łyżeczka słodkiej papryki  WYKONANIE: Mięso pokroić na plastry, rozbić. Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso obtoczyć w marynacie i odstawić

W kuchennym oknie Ewy
Sezon na przetwory 265

chili Suszone grzyby Ajwar Aromatyczne suszone jabka Konfitura z czerwonej cebuli Bakłażany w adżice Pure z pieczonych buraków Suszone pomidory w oliwie z ziołami Salsa chili na zimę Aromatyzowany olej z chili i czosnkiem Domowa warzywna pasta bulionowa Chutney śliwkowy Konserwowe papryczki chili Sos z pieczonych pomidorów Ketchup -pomidorowo-śliwkowy Pieczona dynia Pieczona papryka Sos pomidorowy do makaronu Pieczone

Kulinarne przygody Gatity
Bucatini z pesto z awokado, rukoli i orzechów włoskich 182

przypadnie moje danie do gustu... Składniki: 2 dojrzałe awokado 50 g rukoli 3 łyżki soku z cytryny 60 g orzechów włoskich 3 ząbki czosnku pół szklanki oleju z orzechów włoskich lub oliwy łyżka ziół do pizzy sól do smaku 4 łyżki tartego sera Bursztyn lub parmezanu oraz opakowanie makaronu spaghetti Makaron ugotować w osolonym wrzątku al dente. Awokado obrać

Czerwień i błękit
Letnia zupa z odrobiną pikanterii 158

naciowego, cebulę, fasolkę szparagową (jeśli jest długa to dzielimy ją na mniejsze kawałki), ziemniaki. Dodajemy ziela angielskiego, liście laurowe, nać pietruszki, lubczyk, liście selera, czosnek i pokrojoną bardzo drobno papryczkę chili. Wszystkie warzywa z ziołami gotujemy do miękkości, ale żeby pozostały lekko al. dente. Kilka minut przed końcem dodajemy groszek, bób i sos Worcestershire. Doprawiamy solą i pieprzem

Moniki Smakołyki
Pesto bazyliowe 164

Odrobina włoskich smaków w naszym domu? Nic trudnego, zwłaszcza jeśli mamy wyhodowane domowe zioła. Nawet jeśli nie mamy to wędrujemy do sklepu spożywczego i kupujemy krzaczek albo dwa bazylii. Dorzucamy nieco czosnku, oliwy, przypraw, gotujemy makaron i wyśmienite danie obiadowe gotowe. Mało że pyszne i proste, to bardzo szybkie w przygotowaniu. Czego chcieć więcej? :) Ilość porcji: 4 Czas przygotowania

Kolizje Smaków
C - Propozycje grillowe - cz. II 158

aromatycznej oliwie z oliwek.   Najpierw podzielę się pomysłem na przygotowanie tejże oliwy. Poprostu do zakupionej buteleczki  wrzucam 2 ząbki czosnku i dwie gałązki świeżej bazylii, oczywiście można wykorzystać dowolne zioła, wedle upodobań. Tak wzbogacona oliwa jest idealna zarówno do sałatek jak i marynat do mięs. A samo mięsko? Filet z kurczaka dzielę

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Gniazdka ziemniaczane z masą serową 149

jajka sól pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich 200 g białego sera twarogowego 150 g sera typu feta ok. 5 suszonych pomidorów z zalewy 1 mały ząbek czosnku olej do smażenia Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno posiekać. W misce wymieszać ziemniaki, cebulę, jajka, szczyptę soli, szczyptę pieprzu oraz zioła prowansalskie. Silikonową formę do muffinek(...)Brzegi każdego gniazdka oddzielić od foremki nożem. Wyjmować przy pomocy dużej łyżki. Gniazdka są dość delikatne. Ser twarogowy ugnieść widelcem z fetą. Dodać drobno pokrojone suszone pomidory i wyciśnięty czosnek. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Masę serową nakładać łyżką do każdego gniazdka ziemniaczanego

Bullio
Paella z kurczakiem i włoskim salami 252

papryki 2 garści rukoli 2 ząbki czosnku ½   pęczka cebuli dymki sok z 1 limonki oliwa z oliwek około 10-12 oliwek 1 łyżeczka kurkumy lub ½ łyżeczki szafranu 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżka sosu sojowego ½ łyżeczki papryki słodkiej pieprz Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy sosem sojowym, papryką, pieprzem i ziołami. Odstawiamy do lodówki na 20 minut(...)Salami i paprykę kroimy w kosteczkę. Papryczkę ostrą i dymkę i czosnek drobno siekamy. Oliwki kroimy na 2 części lub połówki. Ryż przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kurczaka smażymy na oliwie do momentu aż się zarumieni. Do przesmażonego kurczaka dodaje my salami, ostrą papryczkę, czosnek, paprykę i cebulę. Smażymy około 5 minut, mieszając wszystko co jakiś czas. Na koniec

Mania Gotowania
Pieczarki w ziołowej kruszonce, czyli sposób na czerstwy chleb 153

bardzo powszechnych składników może wydawać się mało warte uwagi. Nic bardziej mylnego! Kiedy sama przygotowywałam te pieczarki po raz pierwszy byłam nastawiona do nich nieco sceptycznie, jednak cudowny zapach ziół, masła i cytrynowej skórki wydobywający się podczas smażenia, rozwiał moje wątpliwości w cztery strony świata ;) Całość to przepyszne połączenie soczystych, słodkawych pieczarek z chrupiącymi i niesamowicie aromatycznymi chlebowymi kawałeczkami wymieszanymi(...)ziołową kruszonką! ;) Pieczarki pod ziołową kruszonką Potrzebujesz: 50g masła (25g+25g) 4 łyżki oleju rzepakowego 10 dużych pieczarek 1 mała cebula 1 gałązka świeżego rozmarynu 1 duży ząbek czosnku 200g czerstwego pieczywa skórka otarta z 1/2 cytryny 2 łyżki poszatkowanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: 1. Na patelni rozpuść 25g masła i dodaj 2 łyżki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
122. Strączkowa przecieranka czyli: zupa krem z zielonej soczewicy i szpinaku. 288

brzydkie chmury (:  Zapraszamy do przepisu: Składniki:  800ml wywaru mięsno-warzywnego (lub warzywnego) 400g zielonej soczewicy 300g mrożonego(lub świeżego) szpinaku 1 duży ziemniak (ok.90g) 2 ząbki czosnku pół pęczka natki pietruszki 1-2 łyżeczki curry, 1 łyżeczka ziaren kolendry, 1 pełna łyżeczka świeżo startej gałki muszkatolowej zmielona sól i pieprz oliwa z oliwek do smażenia -dodatkowo: śmietana, oliwa(...)jeśli mamy świeży blanszujemy gorącą wodą). Soczewicę przepłukujemy, namaczamy i gotujemy na półtwardo wedle przepisu na opakowaniu(jeśli będziemy ją gotować z dodatkiem ziół tj. liść laurowy lub ziele angielskie obniży to jej właściwości wzdymające). Czosnek obieramy, siekamy na bardzo drobno. Wywar podgrzewamy na średnim ogniu, gdy woda zacznie wrzeć dodajemy półtwardą soczewicę i gotujemy ją do miękkości. Kolejno obieramy

Symfonia Smaków
Placuszki z cukinii 159

wędzonym łososiem. W każdej wersji bedą pyszne :) Składniki na ok 15 placuszków: 1 spora cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 4-5 łyżek mąki pełnoziarnistej lub zmielonych na mąkę płatków owsianych 1-2 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz, zioła prowansalskie Cukinię myjemy i trzemy (razem ze skórką, nie obieramy) na tarce, na dużych oczkach. Posypujemy solą(...)odstawiamy na 10-15 min, aby puściła sok. W tym czasie obieramy i trzemy na dużych oczkach (lub kroimy w drobną kostkę) cebulę. Obieramy czosnek, przeciskamy przez praske i dodajemy do cebuli. Cukinię bardzo dokładnie odsączamy i dodajemy do naczynia z cebulą i czosnkiem. Do warzyw dodajemy mąkę, jaja, olej i przyprawy. Wszystko razem mieszamy. Patelnię z powłoką nieprzywierającą rozgrzewamy

Zawsze głodna!
Szybki kurczak w kremowym sosie 145

fareast-language:EN-US;} Składniki: 30dag piersi z kurczaka 250g serka mascarpone 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2-3 spore pomidory najlepiej malinowe opcjonalnie ; 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego pół łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki wg uznania zioła prowansalskie sól, pieprz do smaku natka pietruszki olej do smażenia Wykonanie; Filet z kurczaka pokroić w niewielką kosteczkę, oprószyć pieprzem(...)podsmażyć cebulkę, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać mięso i obsmażyć. Następnie dodać obranego ze skórki i drobno pokrojonego pomidora chwilkę razem smażyć, dodać koncentrat. Całość dusić około 10 minut, dodać mascarpone i dusić jeszcze przez chwilkę do połączenia składników. W między czasie dodać słodką i ostrą paprykę, zioła, doprawić do smaku . Posypać natką pietruszki podać

W garach u Gosi
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM 147

łyżki bułki tartej łyżka kaszy manny ok. łyżeczki soli i przyprawy do mięsa mielonego mały ząbek czosnku pieprz SOS : 0,5 słoika przecieru pomidorowego 190 g 1-2 kostki rosołowe mąka i śmietana do zagęszczenia papryka ostra i słodka, zioła prowansalskie WYKONANIE : Do garnka wlewamy ok. 1 l wody, gotujemy oraz dajemy kostkę rosołową. Mięso mielone(...)manną oraz z rozgniecionym ząbkiem czosnku i cebulką. Masę porządnie wyrabiamy i formujemy okrągłe pulpety. Wrzucamy do wody, gotujemy ok. 5-10 minut. Odkładamy na bok. ROBIMY SOS : Przecier pomidorowy przesmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu razem ze szczyptą papryki ostrej i słodkiej aż lekko zbrązowieje, dodajemy do mięsnego wywaru. Chwilkę gotujemy i przyprawiamy ziołami prowansalskimi oraz solimy jeśli trzeba

Pani na deser
Kieszonki z piersi z kurczaka 2070

zainspirował mnie przepis z  Laboratorium dobrego smaku .  SMACZNEGO! :) Składniki: podwójna pierś z kurczaka 10 sztuk pieczarek cebula ser mozzarella  zioła prowansalskie pieprz, sól przyprawa do kurczaka po węgiersku (opcjonalnie) olej 3 ząbki czosnku masło do smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka myjemy i wrzucamy do miski razem z przyprawami, pokrojonymi ząbkami czosnku i olejem. Mieszamy i odstawiamy(...)można pominąć, należy natrzeć tylko mięso przyprawami ;) Pieczarki i cebulę siekamy w kostkę i smażymy na maśle. Mozzarelle ścieramy na tarce i dodajemy do farszu. Farsz doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. W każdej z piersi robimy kieszonkę, napychamy farszem i spinamy wykałaczką. Smażymy na odrobinie oleju aż się zarumieni. Następnie układamy na blasze, podlewamy tłuszczem z patelni i pieczemy

Czerwona Porzeczka
Zupa spalająca tłuszcz z brokułami 3247

puszka pomidorów sok z połówki cytryny 1 por natka pietruszki, kolendra 1-2 łyżeczek kminku, tymianku, rozmarynu 2 ząbki czosnku 1/4-1/2 łyżeczki cayenne podudzia kurczaka Najpierw ugotowłam rosół z podudzi kurczaka, dodałam sól do smaku I zioła. Wyciągnełam kurczaka. Skroiłam kapustę, paprykę, marchew I seler. Popłukałam brokuły, pokroiłam por. Wszystkie warzywa dodałam do rosołu. Doprawiłam sokiem z cytryny(...)przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać puszkę pomidorów I natkę pietruszki, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć gaz I pod przykryciem na małym gazie gotować około 20-30 min. Na koniec dodać cayenne. Zupa gotowa :) Smacznego

Smaki Edyty
Spaghetti all'Amatriciana 164

czarnych oliwek 1 papryczka chili 1 łyżka koncentratu pomidorowego oliwa z oliwek ½ cebuli 200 ml przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku 1 łyżka sosu worhestershire 1 łyżka sosu sojowego jasnego 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz zioła prowansalskie około 350 g makaronu bucatini lub spaghetti (ja użyłam spaghetti pełno ziarnistego) 5 łyżek świeżo startego parmezanu(...)Dodajemy pokrojoną w plasterki papryczkę chili i drobno posiekany czosnek. Smażymy przez około 2 minuty. Dodajemy przecier pomidorowy i koncentrat pomidorowy. Sos zagotowujemy, następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez około 15 minut. W międzyczasie od czasu do czasu mieszamy sos. Na koniec doprawiamy go sosem worhestershire , sosem sojowym, ziołami,   pieprzem i ewentualnie solą. Makaron gotujemy

Mania Gotowania
Tortilla z chorizo i fasolą - śniadanie dla Dwojga 155

puszka białej fasoli 1 pęczek cebulek dymek 1 mały por 1 ząbek czosnku, rozgnieciony 100 g kiełbasy chorizo w pętku (u mnie Sarta) 6 jaj pęczek posiekanych świeżych ziół (u mnie była to garść liści oregano i mięty, które trzymam zamrożone oraz 1/2 pęczka natki pietruszki) biały ocet winny sól, pieprz do podania: grzanki z chleba polanego oliwą Przygotowanie(...)smaż przez chwilę. Następnie dodaj pora oraz rozgnieciony czosnek i smaż wszystko przez 5 minut. Dodaj pomidory oraz chorizo pokrojone w półplasterki. Wymieszaj i duś jeszcze przez 5 minut. Na koniec dopraw solą, pieprzem i małym chlustem octu winnego. W tym czasie rozmąć jajka z solą, pieprzem i posiekanymi ziołami. Na drugiej patelni na dużym ogniu rozgrzej pozostałą oliwę

Chilli Czosnek i Oliwa
Karkówka pieczona w jabłkach 183

olejem i pieczone są pod przykryciem są bardzo soczyste i o pięknym aromacie. Składniki: 2 kg karkówki (karczku) 4 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, majeranek, oregano, lubczyk, słodka i ostra papryka - do smaku (nie żałować ziół i papryki) 4 liście laurowe, 3 ziela angielskie kilka łyżek oleju 3/4 szklanki gorącej wody 3 obrane i wydrylowane

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania