czerwony - 5718 przepisów (strona:132/382)

Halibut niebieski- dzwonko- pieczony z herbatą 161

zieloną herbatą cejlońską YH z dodatkiem słonecznika i mango.  Puszka dolna natomiast, to mieszanka czarnej herbaty cejlońskiej OP1 z zieloną herbatą cejlońską YH z dodatkiem papai, nagietka, płatków czerwonej róży oraz nutą żurawiny. Do zrobienia naszej rybki poza herbatką i rzecz jasna halibutem niebieskim- dzwonko, będziemy potrzebowali -4 łyżki mleka 3.2% -4 łyżki wytrawnego białego wina -natka zielonej pietruszki

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka dietetyczna z szynką 274

typu: grecki, czy włoski, tylko zrobiony samodzielnie na bazie różnych dodatków. Zapraszam SKŁADNIKI pół głowi sałaty lodowej 3 jajka 3 pomidory malinowe 15 dag szynki wiejskiej 1 mała cebula czerwona lub pół dużej 4 truskawki Na sos: 2 łyżki octu winnego jasnego 1 łyżeczka miodu pół łyżeczki musztardy deserowej 1 łyżka jogurtu naturalnego zioła tymianek, bazylia, oregano WYKONANIE Sałatę kroimy

W kuchennym oknie Ewy
Gdy dopadnie Cię grypa 185

Brasileiro ma swoje sposoby. Sposoby nie byle jakie, bo stosowane przez samą Babcię Brasileira, która dochowała się bardzo bardzo licznej gromadki pociech (w liczbie naście). Składniki:  - cytryna - pół czerwonej cebuli - 1 ząbek czosnku - kawałeczek imbiru - szklanka wody - 2 łyżki miodu. Przygotowanie:  Wszystkie składniki za wyjątkiem miodu gotujemy z ok. 10 minut. Dodajemy łyżkę 2 łyżki miodu. Pijemy przed

Smaki Brazylii
Mizeria według mirabelek 103

usunęłam wszystkie pylniki i zanurzyłam płatki w wodzie, żeby wypłukać to co się na nie osypało. Trochę smutno było brutalnie zrywać tulipany i je pożerać, więc wybrałam te najzwyklejsze, czerwone, które wybijają na naszym trawniku, a cebulki zostały się jeszcze z czasów dziadka. MIZERIA Z MŁODĄ POKRZYWĄ I TULIPANAMI 3 tulipany (z naszego ogrodu, bez chemii- czytajcie wyżej) 5 gałązek

les mirabelles
Zupa z pieczonych batatow 119

limonki dodaje lekko słodkiemu kremowi z batatów zaskakujące, orzeźwiające wrażenia smakowe. Pomysł na takie wykorzystanie awokado znalazłam na blogu Kingi Paruzel i gorąco polecam!   Składniki: 2 bataty 1 czerwona papryka 2 małe cebule 1 główka czosnku 1,5 litra bulionu sól, pieprz 1 awokado 1 limonka świeża kolendra 3 łyżki oliwy Przygotowanie: W piekarniku nagrzanym do 190 stopni

Smakowity Blog Kulinarny
Marynowane bakłażany z papryką 221

bakłażana: Bakłażan w sosie jogurtowym , Pasta z bakłażana i pomidorów , Cannelloni – zapiekanka z bakłażana , Bakłażan smażony i inne… Marynowane bakłażany z papryką Składniki: 2 bakłażany 2 czerwone papryki 2-3 ząbki czosnku 1 szklanka oliwy 3-4 łyżki octu balsamicznego kilka gałązek świeżego rozmarynu, tymianku i natki pietruszki /lub można dodać suszonych / olej do smażenia sól, pieprz nasiona

UgotujmyTo.pl
Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym z soczewicą 133

pomidorów w puszce. Wszytko zależy od waszych preferencji. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka (użyłam filetu) 2 cebule 1 marchewka 1,5 szklanki wody (lub więcej) 1/3 szklanka czerwonej soczewicy 1 łyżka suszonej bazylii 2 łyżeczki cukru sól, pieprz 500 ml pasty z pomidorów( można użyć pomidorów z puszki następnie zmiksować, wtedy dolewamy mniej wody bo pasta z pomidorów

Delicious Titbits
Ostro-słodko-kwaśno 197

mnie było 18 sztuk) - opakowanie makaronu ryżowego wstążki - 4-5 łyżek sosu sojowego - sok z połowy limonki - około 2 łyżki miodu - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - dwie garście sezamu - czerwona papryka - 3 średnie marchewki - imbir, czosnek, papryczka chilli - sól, garść natki pietruszki Krewetki, jeśli są mrożone, rozmrażamy w wodzie w lodówce, nigdy w temperaturze pokojowej.  Następnie usuwamy ogonki i jelita

Gotuj z Natką
Kurczak miodowomusztardowy 329

Składniki: 5 sztuk udek kurczaka (ja przedzieliłam na dwie części) kilka sztuk pieczarek 3 łyżki musztardy sarepskiej 3 łyżki miodu 4 łyżki przecieru pomidorowego curry kurkuma imbir 1 cebula czerwona 1 szklanka wody Przygotowanie Cebulę pokroić w niewielka kostkę i wrzucić do miski. Dodać kurczaka do cebuli wraz z musztardą, miodem, koncentratem, wodą i przyprawami. Zakrywamy aluminiową folią i wstawiamy

Panda i jej świat
Sałatka z rukolą kurczakiem i słonecznikiem 230

Wyśmienita sałatka z kurczakiem i rukolą na kolacje. Sałatka z rukolą kurczakiem i słonecznikiem Składniki: piersi z kurczaka - 1 szt podwójna ogórek zielony - 1 szt papryka czerwona - 0,5 szt papryka żółta - 0,5 szt rukola - 3 garście słonecznik - 2 łyżki przyprawa do kurczaka - 1 łyżka tłuszcz do smażenia SOS oliwa z oliwek - 4 łyżki sok z cytryny - 1 łyżka

Kuchnia Danusi
Szparagi z salsą z grillowanych pomidorków koktajlowych 140

Zielone i białe szparagi z salsą z warzyw grillowanych podałam i zapewniam w nich się rozsmakowałam. Składniki : 200 g szparagów zielonych, 200 g szparagów białych, 40 pomidorków koktajlowych, ¼ cebuli czerwonej (pokrojoną w drobną   kostkę), 1 główka czosnku (przekrojoną na dwie części), 1 łyżeczka soku z cytryny, listki świeżego oregano, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżka ketchupu pikantnego

Moniki Smakołyki
Calzone- Włoski Pieróg w smykowym wydaniu! 352

letniej - 50 g masła - 2 żółtka - sół i zioła - 1/5 paczuszki drożdży Robimy rozczyn odstawiamy na 15 minut. Zagniatamy czekamy aż podwoi objętość. FARSZ: - 12 pieczarek - 2 szalotki lub czerwone cebule - 2 ząbki czosnku - masło - 1/2 małej cukinii - odrobiona sera żółtego (jak nie liczysz kalorii dodaj więcej) - sól, chili świeże Wszystko podsmażamy na maśle. Sos pomidorowy: - 1 pomidor świeży

SMYKWKUCHNI
Pasztet z gęsi z żurawiną 126

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Uda gęsi w czerwonej kapuście zastawa

królestwo garów
Lidl na święta 76

Gewurztraminer Grand Cru Marckrain 2011, 34,99 zł. Lub słodkie Château La Rivière Sauternes 2010 , 49,99 zł idealne do świątecznych deserów lub do sączenia pod choinką. Z win czerwonych na   wyróżnienie zasługują w zdecydowanie atrakcyjnych cenach:  Château Le Haut de Miaille Bordeaux Cuvée Vieilles Vignes 2011 za 15,99zł  lub nieco droższe

królestwo garów
Podstawy degustacji wina z Andrzejem Strzelczykiem w Le Reginie 55

pomogła. Jak wspólnie stwierdziliśmy zupełnie inaczej smakuje się wina znając ich etykietę, a zupełnie inaczej, kiedy nie wiemy, co jest w kieliszku. Na koniec zmierzyliśmy się z winami czerwonymi. Cztery kieliszki z winem z tego samego szczepu oraz jeden dodatkowy z zupełnie innym. Domysły były różne, lecz w sumie zadanie okazało nieco łatwiejsze niż w przypadku win białych.  Spotkanie

królestwo garów