czerwony - 5718 przepisów (strona:129/382)

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem 217

Brak tuczących dresingów sprawia, że może być traktowana w kategorii FIT. A do tego bardzo ładnie prezentuje się na talerzu :) Składniki /na 2-3 porcje/: 6 młodych ziemniaków 1/2 czerwonej cebuli puszka tuńczyka w sosie własnym 2 garście rukoli 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżeczki oliwy  sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować na parze. Odstawić do ostudzenia

Pasja Smaku
Sałatka z pieczonym indykiem 135

mięsa z piersi indyka 2 łyżeczki gotowej przyprawy do gyrosa 1 łyżka oliwy około 120 g mieszanki ulubionych sałat 10 pomidorów koktajlowych 1/2 ogórka 150 g sera feta 1/2 czerwonej cebuli Sos: 150 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki Mięso oczyścić, pokroić na cienkie filety i natrzeć oliwą oraz przyprawą do gyrosa

Bullio
Mięsna mielona potrawka 138

oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Pieczarki natomiast w plasterki. W głębszym garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone warzywa i lekko dusimy. Następnie dokładamy mielone mięso wieprzowe. Doprawiamy przyprawami: czosnkiem, ostrą czerwoną papryką, solą i pieprzem. Na końcu dodajemy keczup. Dokładnie mieszamy i podsmażamy do miękkości warzyw i mięsa

VioletoweKucharzenie
Zupa jota – kapuśniak z pogranicza 214

nadmorskich tawernach i górskich trattoriach, aby nabrać sił, rozgrzać się i zachować zdrowie, sporządza się jedno danie… Zupa Jota Zagotować w dużym garnku wodę. Dodać kapustę kiszoną, czerwoną fasolę (moczoną całą noc), ziemniaki i mięso. Gotować aż warzywa staną się miękkie. Następnie dodać posiekane kilka ząbków czosnku. Dla smaku doprawić solą i pieprzem. Jednocześnie na patelni należy rozpuścić tłuszcz

Bon Ton Italia
Sałatka meksykańska 381

składniki * 500 g fileta z kurczaka * 1 słoik marchewki marynowanej (lub 2 marchewki ugotowane i pokrojone w kostkę) * 1 puszka kukurydzy konserwowej * 1 puszka czerwonej fasolki konserwowej * 1 mały słoik papryki konserwowej * 1/2 puszki groszku konserwowego * 1/2 szklanki majonezu * 4-5 łyżek ostrego ketchupu * sól, pieprz, pieprz cayenne Sposób przygotowania Filety z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, posypać przyprawę

Mix smaku
Sałatka ze świeżym szpinakiem 156

smaku sałaty a więc całość nabiera smaku dodatków i przede wszystkim aromatu użytego dressingu.  (składniki na 2 porcje) 10 dużych liści świeżego szpinaku 2 jajka 1 mała czerwona cebula 1 pomidor 1 ogórek gruntowy Dressing: 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki wody 2 gałązki świeżego koperku 1 ząbek czosnku po szczypcie: soli, pieprzu, papryki słodkiej, estragonu, kurkumy

Szefowa kuchni
lekka i chrupiąca sałatka wiosenna 189

składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 1 świeży ogórek gruntowy 1 mała papryka czerwona 1 duży pomidor 100 g zielonych oliwek sól, pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny 1/4 pęczka szczypiorku wykonanie: Sałatę myjemy osuszamy i rozdrabniamy na małe kawałki. Ogórek myjemy, obieramy i kroimy w półplasterki. Paprykę myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Pomidora

Domowy Smak Jedzenia
WOŁOWINA w 5 SMAKACH Z BROKUŁAMI I PAPRYKĄ 158

wołowa – ok. 250 g * czosnek – 2 ząbki * imbir, przyprawa 5 smaków, chili, curry- do smaku * sos sojowy ciemny – 2 łyżki * brokuły ( różyczki ) – 150 g * papryka czerwona – 0,5 szt * bulion wołowy – ok. 200 ml * mąka kukurydziana – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczone mięso kroimy na kawałki. W miseczce mieszamy posiekany czosnek, 1 łyżkę oleju

Ostra na Słodko
Deser Piankowy (Deser z Piankami Marshmallow) 266

solo lub połączyć z galaretką i owocami - całość stworzy efektowny, wyśmienity deser, który zachwyci rodzinę i przyjaciół. Deser Piankowy (Deser z Piankami Marshmallow) - Składniki (na ok. 4 duże desery): czerwona galaretka (np. truskawkowa, malinowa, z owoców leśnych) ok. 100 g dowolnych owoców (np. jeżyny, maliny, borówki, truskawki) 200 ml mleka ok. 180 g pianek marshmallow 350 ml mocno schłodzonej śmietanki

Słodka Strona
Tajski makaron z ziołowym pesto i krewetkami - inspiracje Apetyt 153

smażenia,   sól i pieprz do smaku. Pesto:   1/2 pęczka tajskiej bazylii,   1/2 pęczka zwykłej bazylii, 1 doniczka kolendry,  100 g orzeszków ziemnych niesolonych,   3 czerwone papryczki  chili,   3 łyżki wody,  2 łyżki oleju sezamowego , 1 łyżka sosu rybnego,   sok i skórka z  limonki ,   1 łyżka oliwy.   Do podania

SzczyptaSmaQ
Muffiny na słono 166

lubimy, albo to co akurat w tym momencie znajduje się w naszej lodówce. Ja do moich dodałam: 6 plasterków szynki  kawałek żółtego sera kawałek papryki żółtej, zielonej, czerwonej cebula Przygotowanie: Przygotowujemy dwie miski. W jednej łączymy wszystkie suche składniki, w drugiej wszystkie mokre.  Następnie  miskę z wymieszanymi mokrymi składnikami łączymy do miski z wymieszanymi składnikami suchymi. Mieszamy

Taste Therapy
Sałatka z kaszką kuskus 208

Ekspresowa w przygotowaniu i równie szybko znika z talerzy ;) Składniki: szklanka  kuskusa 2 szklanki wody 2 kostki rosołowe wołowo-drobiowe 2 łyżeczki masła cytryna pół zielonego ogórka pół czerwonej papryki 15 oliwek czarnych 15 oliwek zielonych nadziewanych papryką 10 pomidorków kokajlowych pieprz oliwa cytrynowa Przygotowanie: Kostki rosołowe kruszymy w misce i zalewamy je wrzącą wodą. Mieszamy energicznie

Taste Therapy
Sushi Futomaki 178

ryżu do sushi 7 łyżek octu ryżowego 3 łyżki cukru szczypta soli  płaty nori wasabi serek Philadelphia łosoś wędzony w kawałku paluszki surimi awokado ogórek   czerwona papryka Przygotowanie: Najważniejszą sprawą w wypadku sushi jest odpowiednie przygotowanie ryżu.  Na samym początku płuczemy go na sitku pod bieżącą wodą. Początkowo woda ma kolor mleczny, więc płuczemy go do momentu

Taste Therapy
Ciasto Leśne Runo 212

okrągłe :) W związku z tą  scenerią  stwierdziłam, że zamiast tradycyjnego urodzinowego tortu zaproponuję ciasto, które swoim wyglądem niezmiernie kojarzy się z lasem.  Zielone jak mech, przystrojone czerwonymi owocami granatu kojarzącymi się z leśnymi borówkami. Mamo, Tato - jeszcze raz: Wszystkiego Najwspanialszego ! <3  Składniki:  Ciasto: 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 3 jajka 1 i 1/3 szklanki

Taste Therapy
Kotleciki z otrębami, kaszą gryczaną i tuńczykiem 134

zmodyfikowałam i też wyszło pysznie :) Składniki: 100 g kaszy gryczanej ugotowanej ( 1 torebka) 1 puszka odsączona tuńczyka w sosie własnym 2 duże łyżki otrębów owsianych 2 jajka 1 czerwona cebula sól i pieprz do smaku wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: W misce połącz kaszę, odsączonego tuńczyka w kawałkach, otręby, jajka, cebulę posiekaną na bardzo drobna kostkę. Wszystko dobrze wymieszaj

Niezły Młynek