zachęcam do wykorzystania przepisu , a gdy zostanie nam ryż z innego obiadu- rewelacyjnie możecie wykorzystać go w dzisiejszym obiedzie. Zaczynamy : Składniki: 8 podudzi z kurczaka 2 marchewki 1 czerwona cebula 1 mała puszka groszku 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 i 1/3 szklanka ryżu długoziarnistego sól, pieprz ,papryka, szczypior
Smaki Edytytłuszczowe (NNKT) - działają przeciwzapalnie, regulują cholesterol kwas mlekowy - poprawia stan skóry, wzmacnia odporność, reguluję przemianę materii witamina A - odżywia i chroni skórę witamina B12 - niezbędna do produkcji czerwonych krwinek Najważniejsze właściwości mleka: zapobiega powstawaniu osteoporozy chroni przed nowotworami pomaga w przemianę materii (białko szybciej się trawi) Co robić, jeśli jest się uczulonym na laktozę? Zastąpić krowie
Truskawkowa Fiestaładnie układam i wtedy dziecko widzi, że się starałam, więc niezręcznie wybrzydzać, a takie połączenie akurat polubił już jakiś czas temu. No więc zabieramy się za naleśniki! Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Naleśniki: 1 jajko 1 szklanka mleka (250 ml) + troszkę
Blondynka Gotujestrony, przewracamy na drugą i smażymy również dwie minuty. Mięso może się trochę podpalić, ale nie jest to tragedia, ważne, co mamy w środku. a w środku mamy czerwone mięsko Podczas smażenia mięsa nie nakłuwamy i nie przewracamy drugi raz do podsmażenia. Steku nie serwujemy od razu po smażeniu. Mięsko musi odpocząć.Na górę kładziemy łyżeczkę masła i przekrywamy
W kuchennym oknie Ewyjako dodatek do pieczywa na kolację. Rolada z żółtego sera z kolorowym farszem SKŁADNIKI: 350 g sera żółtego w kawałku (zapakowanego próżniowo) 300 g serka śmietankowego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1/2 papryki zielonej 2 korniszony 100 g szynki 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka majonezu PRZYGOTOWANIE: W garnku gotujemy wodę, wyłączamy i wkładamy do niej
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidużą ilością świeżych warzyw i dresingiem pomidorowo-ogórkowym. Potrzebujemy: makaron orkiszowy – 1 szklanka suchego ogórek dwa, dobrej jakości pomidory pęczek rzodkiewk awokado puszkę tuńczyka w sosie własnym ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej pęczek koperku pęczek szczypiorku sól, pieprz ząbek czosnku 2 łyżki oleju lnianego łyżeczka musztardy sarepskiej Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą, to zatrzyma proces gotowania
ladykitchenprzepis na szybką i bardzo smaczną sałatkę :) Składniki: -750 g selera w zalewie octowej (masa selera po odsączeniu zalewy) -1 puszka kukurydzy -6 jajek ugotowanych na twardo -1 cebula czerwona -100 g sera żółtego -150 g szynki konserwowej -majonez -sól, pieprz czarny i ziołowy -szczypta cukru Wykonanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę, oprószamy solą, czarnym pieprzem oraz szczyptą cukru
KasiekGotujeŚwieże, ścięte tuż przed kwitnienciem listki bazylii smakosze cenią najbardziej. Dodaje się je do surówek, głównie z pomidorów, a także kompozycji sałatkowych, w których skład wchodzą świeże ogórki i czerwona kapusta. Suszone, rozdrobnione ziele bazylii dodaje charakteu i wyrazistości potrawą z pomidorów lub z dodatkiem pomidorów, sałatką z ryżem, zapiekanką z kasz i makaronów, potrawą z fasoli, ale przede
Klaudynkowa kuchniaprzykładem. Składniki: - 8 szt. portobello - 200g kaszy jaglanej - 1 jajko - 150g sera żółtego Gouda - 4 szalotki - czosnek (ilość według uznania, ja daję dużo) - po ½ papryki żółtej i czerwonej - szczypiorek - świeża kolendra - 2 łyżki wina Marsala - ½ łyżeczki pieprzu ziołowego - oliwa do smażenia - sól himalajska - świeżo mielony pieprz czarny - płatki migdałowe (do ozdoby) Odmierzamy 2,5 raza więcej wody
mojewypiekiinietylkozupa warzywna minestrone, przepis na długowieczność Czas przygotowania: 40 minut Proporcje dla 6-7 osób Składniki: 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łodyżki selera 1 puszka czerwonej fasoli 420 g 1 słoik ugotowanej ciecierzycy 540 g 4 ziemniaki 1 litr bulionu 3 łyżki oliwy z oliwek + do polania zupy przed podaniem 1 łyżka posiekanej natki 1 łyżka
Kulinarne przygody GatityPikantne są tu też krewetki i inne owoce morza. Prawdziwy facet grilluje, ale nie delikatne chude mięso z kwiatami bzu i kurdybankiem, jak my zeszłego lata , tylko duże kawałki czerwonego mięsa. Prawdziwy facet je też desery, słodkieeeee! Prawdziwy facet dużo też podróżuje, kosztując tradycyjnych dań takich, jak Flammkuchen, mussaka czy carbonara – znajdziemy tu nie tylko dania z Europy, jest
GRUBY WAŁEKostrej cebuli. Zatopione w ketchupowo-brzoskwiniowym sosie. Pyszna odmiana tradycyjnej, smażonej ryby. Smacznego ! Składniki: 1 kg filetów z morskiej ryby (u mnie dorsz atlantycki); 4 duże cebule; 2 średnie czerwone papryki; 1 średnia żółta papryka; Puszka brzoskwiń w syropie (waga netto 820 g); 2 czubate łyżeczki musztardy (u mnie kremska); 200 g ketchupu (u mnie pikantny); 2 łyżki sosu sojowego
Gospodyni Miejskawykonania. Zobaczcie jak ślicznie prezentuje się na talerzu. Mamałyga z sosem grzybowym (4-5 osób) Składniki: 2 szklanki kaszy kukurydzianej 4 szklanki wody 1 kostka warzywnego bulionu czerwona czubrica, czosnek niedźwiedzi, pieprz, sos sojowy W rondlu zagotowujemy 4 szklanki wody z bulionem. Dodajemy przyprawy oraz sos sojowy do smaku. Kaszę delikatnie wsypujemy do wody ciągle mieszając do uzyskania jednolitej
vegetanieFajna sprawa, bo taki skarmelizowany cukier stworzył taką fajną cukrową taflę, która cudownie chrupała. czas wykonania? Kilka minut, bo to tak naprawdę zwykła kasza manna gotowana na mleku. Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki dla 1 osoby: 1 szklanka mleka
Blondynka Gotujetrzy solidne obiady dla modelu 2+1): ok 1,5 kg filetu z indyka po 1/3 papryk w różnych kolorach (u mnie z braku asortymentu skończyło się na czerwonej
Kuchnia po mojemu