osób: 1 łyżka oliwy z oliwek 4 kacze nogi 2 cebule, drobno posiekane 2 ząbki czosnku, zgniecione 2 łyżeczki mielonego cynamonu 2 łyżeczki mąki pszennej 250 ml czerwonego wina 2x 400 g puszki pokrojonych pomidorów 1 kostka drobiowa, rozpuszczona w 250ml wody 3 gałązki rozmarynu, posiekane liście 2 liście laurowe 1 łyżeczka cukru 2 łyżki mleka 600 g makaronu paccheri
My Culinary ArtZalałam ją wodą i posypałam ziołami. Posoliłam, dosmaczyłam pieprzem, dodałam oliwy z oliwek. Na to wszystko wsypałam moje mrożonki oraz zieleninę... Przykryłam i...na maleńkim ogniu zaczęłam dusić. Kiedy czerwona fasolka będzie miękka- danie jest gotowe! Łatwe w wykonaniu, kolorowe, dające masę energii, poprawiające kondycję naszego organizmu...i po prostu pyszne! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniBardzo aromatyczny kurczak na maśle, czyli popularne indyjskie kremowe czerwone curry z kurczaka z dodatkiem śmietany oraz masła. Podawane z ugotowanym na sypko ryżem basmati lub chlebkami naan. Składniki: 500 g udek bez skóry i kości lub piersi kurczaka na marynatę: 1/2 szklanki jogurtu greckiego 1 cm korzenia imbiru 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki chilli łyżeczka garam masali łyżeczka kurkumy
wyzwania kuchennesmakowite danie. Makaron z Paluszkami Krabowymi (Surimi) - Składniki: 300 g makaronu opakowanie paluszków krabowych (ok. 300g) puszka krojonych pomidorów 3 ząbki czosnku 1/3 papryki czerwonej duża cebula ok. 6 łyżek oliwy (ewentualnie oleju) bazylia suszona lubczyk suszony chilli sól pieprz (można także użyć gotowej mieszanki przypraw: "przyprawa 5 smaków") Makaron z Paluszkami Krabowymi (Surimi
Słodka Stronabłyszczą. Mam nadzieję, że widać to na zdjęciu :) No dobra, pogadałam sobie, a teraz przejdę do konkretów. Aaaa, zapomniałabym. Chętnie porozmawiałabym sobie z Wami w komentarzach pod przepisami ;) Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki na 2 osoby: 2 udka z kurczaka czosnek niedźwiedzi
Blondynka Gotujechleba, bez ziemniaków, bez frytek... Taki obiad u mnie dzisiaj. Składniki -mięsne żeberka -pół kapusty białej małej -pół kapusty czerwonej małej -pieprz ziołowy SKWORCU -przyprawa do wołowiny SKWORCU -oliwa z oliwek u mnie Olitalia INDEX FOOD -marynata w płynie do żeberek Umyj żeberka i je poporcjuj, zalej marynatą w płynie, oliwą z oliwek, dodaj przyprawy do wołowiny
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: żywiecka metka tatarska zielony ogórek natka pietruszki cebula czerwona - żółta - kto woli sól, pieprz majonez Kielecki masło 82% złoty mazur - ser chlebek Przygotowanie: Ładnie wszystko ułożyć na kanapkach, doprawić i zjeść ze smakiem
Gaździnka warzypieczarek. Zatopione w sosie na bazie sosu sojowego. Podane z ryżem, posypane szczypiorkiem. Polecam! Składniki: 500 g filetów z piersi kurczaka; 2 średnie cebule; 2 średnie marchewki; 1 duża czerwona papryka; 250 g pieczarek; 2 ząbki czosnku; Pęczek szczypiorku; 300 g białego ryżu; 2 + 4 łyżki sosu sojowego, jasnego; Sok wycisnięty z 1/2 cytryny; 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
Gospodyni MiejskaMożna je podawać do mięs, drobiu lub ryb zamiast tradycyjnych ziemniaków czy frytek. Danie to można zrobić bardzo szybko a w zasadzie robi się samo. Składniki: ziemniaki sól papryka czerwona w proszku Przygotowanie: Ziemniaki obrać, opłukać i przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą. Całość polać odrobiną oliwy i posypać solą i papryką. Piec przez około 1,5 godziny w temperaturze
Mama GotujeNajlepszy na świecie barszcz czerwony jest to barszcz ugotowany na kości z mięsem na zakwasie. Po spróbowaniu takiego barszczu przestał mi smakować barszcz z torebek czy butelek. Zrobienie zakwasu nie wymaga dużo pracy, a barszcz na swojskim zakwasie jest niepowtarzalny. Również ten zakwas pity na surowo jest nie tylko bardzo dobry ale i zdrowy. Składniki na słoik
Mama GotujeBarszcz czerwony jest doskonały nie tylko na różnego rodzaju przyjęcia czy święta, ale również na codzienny obiad. Doskonale smakuje z uszkami, muffinami faszerowanymi mięsem , krokietami czy chociażby z placuszkami z pieczarkami. Zakwas na barszcz można zrobić wcześniej i gotowy przechowywać w lodówce tydzień lub dwa aż będzie nam potrzebny. Składniki: kawałek dowolnego mięsa lub kość na wywar. Ja wykorzystuję porcję
Mama GotujeMuffiny nadziewane mięsem to rewelacyjny dodatek do czerwonego barszczu i świetna przekąska. To danie urozmaici każde przyjęcie. Mięso w pikantnym sosie zapieczone w kruchym cieście jest pyszne. Można je przygotować wcześniej i wstawić do piekarnika tuż przed podaniem. Te muffiny mogą stać się popisowym daniem każdego kto zechce je wypróbować. W przepisie podano ilości produktów do upieczenia około 24 muffin
Mama GotujeDrożdżowe placuszki z pieczarkami są bardzo łatwe w wykonaniu. Świetnie nadają się do czerwonego barszczu lub jako przekąska np. do piwa czy na przyjęcie. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki 2 jajka 3 łyżki masła 4 dag drożdży 4 łyżki mleka 2 łyżeczki cukru łyżeczka soli Pozostałe składniki: 0,5 kg pieczarek średnia cebula sól pieprz oliwa do smażenia Wykonanie
Mama Gotujekoreczki są idealnym rozwiązaniem. Składniki: wykałaczki ser żółty w kawałku kabanos niewielki kawałek kiełbasy kilka oliwek np. z nadzieniem paprykowym kilka marynowanych pieczarek ogórek konserwowy świeża papryka żółta lub czerwona Wykonanie: Ser pokroić na niewielkie równe kostki. Ogórek pokroić na grube plastry, jeśli są one większe niż kostki sera to przekroić je jeszcze na pół. Kabanosy pokroić na kawałki długością
Mama Gotujewywaru który wykorzystujemy go barszczu czy gotowania. Zamiast to wyrzucać można przygotować naleśniki faszerowane gotowanym mięsem i warzywami. Ja wykorzystuje warzywa i mięso królika na których gotowałam barszcz czerwony. Składniki na około 8 dużych naleśników: 1,5 szklanki mąki 2,5 szklanki mleka 2 łyżki oliwy 2 jajka szczypta solio szczypta cukru Pozostałe składniki: ugotowane warzywa – marchewka, pietruszka, seler, burak
Mama Gotuje