Tradycyjnie zaczynamy od zupki Zupa krem grzybowa SKŁADNIKI: miseczka grzybów suszonych 0,5 litra bulionu z jarzyn 1 łyżka oliwy cebula, drobno posiekana 100 g serek topiony 100 ml śmietany sól morska, świeżo zmielony czarny i kolorowy pieprz, bazylia, czerwona czubryca, pietruszka Suszone grzyby opłukać pod bieżącą chłodną wodą i włożyć do rondelka, zalać 1 szklanką zimnej wody i odstawić na noc do namoczenia.Wyłowić namoczone grzyby z wywaru (wywar zachować) i osuszyć na papierowym ręczniku. W garnku z grub... czytaj dalej...
Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D