czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:53/307)

NALEŚNIKOWE ENCHILADAS Z MIĘSEM I WARZYWAMI / TEST CREPES MAKER MARKI ARIETE ZE SKLEPU GARNECZKI.PL 70

wieprzowo-wołowe – 250 g * przyprawy: papryka słodka, chili, papryka wędzona, oregano, sól, pieprz * czosnek – 2 ząbki * pomidory w puszce – 1 op * cebula – 1 szt * czerwona fasola – 100 g * kukurydza – 100 g * ciecierzyca – 100 g * ser cheddar lub inny do zapiekania – ok. 200 g * świeża pietruszka i szczypiorek * oliwa z oliwek SPOSÓB(...)się ładnie odklejać po bokach.   FARSZ: Na oliwie podsmażamy cebulę . Dodajemy mięso mielone, smażymy do momentu, aż straci różowy kolor. Wlewamy pomidory wraz z zalewą, Tabasco oraz czerwoną fasolę, ciecierzycę i kukurydzę ( odsączone ). Dusimy 3-4 minuty. Układamy na naleśnikach. Zwijamy. Przesmażamy z każdej strony posypane tartym serem. Podajemy na gorąco z kleksem śmietany i ziołami. Smacznego

Ostra na Słodko
Meksykańska pikanteria i domowe tortille - najlepsze! 171

kurzu w powietrzu. Poczułam energię tego miejsca i z ochotą zabrałam się do jedzenia.  Ach, chyba zapomniałam, jak bardzo lubię tę kuchnię! I jak bardzo tęskniłam za czerwoną fasolą! Delikatnie pikantne, bardzo pomidorowe , mięciutkie wnętrze wypełnione chrupiącymi, soczystymi kawałkami kukurydzy wręcz rozpływało się w ustach. Zarówno ja, jak i Marcin byliśmy kupieni. No bo taki obiad, to zupełnie(...)delikatnie ją natłuść i smaż tortille chwilę z obu stron.  FARSZ DO TORTILLI: Składniki (4 duże porcje, 8 małych): 400 g mięsa mielonego 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów bez skórki + 1 świeży 2 cebule średnie sól, pieprz, majeranek, pieprz cayenne, papryka ostra, zioła prowansalskie 4 łyżki sera Corregio sałata olej Przygotowanie: Skrój

Gotowanie to kochanie
CHILI CON CARNE 70

męża w czasie przerwy w pracy :) Składniki: * 750 g mięsa mielonego najlepiej wołowego * 1 cebula * 1 czerwona papryka * 1 ząbek czosnku * 1 ostra papryczka chili * 1 puszka pomidorów krojonych ze skórką * 1 puszka kukurydzy konserwowej * 1 puszka czerwonej fasoli (użyłam  Orzech ) * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1/3 szklanki passaty pomidorowej * sól, pieprz czarny do smaku * 1 łyżeczka cukru(...)minut. Papryczkę chili przekroić na pół, usunąć pestki i bardzo drobną ją pokroić. Paprykę czerwoną pokroić w cienkie, nieduże paski. Obie papryki dodać do garnka, wymieszać. Ponownie zakryć garnek, gotować kolejne 5 minut. Na końcu dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i czerwoną fasolę. Całość gotować około 10 minut. Danie nie powinno pływać w sosie, ale też nie może

Zrób to smacznie
Zupa gulaszowa z czerwoną fasolą 247

marzy się coś na rozgrzewkę. Nie jest zbyt tłusta, ale treściwa i na pewno nawet największy głodomór naje się do syta ;) Składniki: około 1/2 kg karkówki , 1 puszka czerwonej fasoli , 2 średnie marchewki , 1 mała cebula , 2 średnie ząbki czosnku , 1/2 papryczki chili , 2-3 łyżeczki mąki pszennej , 2 łyżki oleju , sól , pieprz do smaku, 1 średni liść laurowy(...)chili. Chwilę przesmażyć, dodać słodką mieloną paprykę, wymieszać. Wlać wodę, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić do miękkości. Na koniec dodać odsączoną z zalewy (ale nie płukaną) czerwoną fasolę. Wymieszać i doprawić całość do smaku. Podawać z dobrym makaronem lub kluskami. Macie swoje ulubione wersje zupy gulaszowej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Meksykańska lasagne 66

chilli con carne – 500-600 g mielonej wołowiny – 250 ml passaty pomidorowej – 1 cebula – 2-3 ząbki czosnku – 1 łyżeczka pieprzu cayenne -1 łyżeczka kminu rzymskiego – 1 puszka czerwonej fasoli – 1 puszka czarnej lub białej fasoli – 1 puszka kukurydzy – 1 łyżka płatków chilli (lub więcej) – oliwa do smażenia, sól i pieprz Składniki sos beszamelowy: – 2 łyżki masła(...)dalej gotuj. Możesz całość doprawić jeszcze większą ilością chilli, ja zwykle tak robię. Po około 15 minutach kiedy sos nieco wyparuje dodaj odsączone z nadmiaru płynu puszki z czerwoną fasolą, białą fasolą i kukurydzą. Mięso duś do momentu aż sos się zredukuje, całość powinna być dość gęsta! Beszamel: W garnuszku rozpuść masło i dodaj mąkę. Starannie połącz ją używając

nietylkopasta.pl
Szkockie bułeczki Tattie 56

gram Mąka – 100-150 gram Masło – 60-70 gram Sól – do smaku Proszek do pieczenia lub Soda oczyszczona – 1 łyżeczka Dodatki ⤵️ Sadzone jajko Fasola czerwona – 1 puszka Szczypiorek – biała część Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego – 3-5 łyżek Ocet winny czerwony – 2-3 łyżki Sól(...)rozgrzanej patelni na złoto – brązowy kolor z każdej strony. Oczywiście jak pisałem to śniadaniowe bułeczki, więc idealne będzie sadzone jajko, chyba wiesz jak je zrobić i fasola czerwona, która tak sobie wymyśliłem. Po pierwsze rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę z oliwek oczywiście z Domu Oliwnego 😊 dodaj fasolkę, bez płynów i białą część szczypiorku. Dopraw solą i pieprzem

RafalCook
Sałatka warstwowa z brokułem + film 74

tworzą niepowtarzalny smak. Polecam do wypróbowania przepisu.     składniki na 4-5 porcji 1 brokuł 300 g szynki konserwowej mały słoiczek marynowanych pieczarek kukurydza z puszki czerwona fasola z puszki 300 g sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach 4 jajka ugotowane na twardo i starte na tarce o dużych oczkach sos 4-5 łyżek majonezu(...)Szynkę kroimy w niewielką kostkę. Pokrojonego brokuła wrzucamy na dno szklanej miski. Na warstwie brokuła rozprowadzamy połowę sosu czosnkowego. Kolejną warstwą sałatki jest odsączona z zalewy kukurydza oraz czerwona fasola. Na fasoli rozprowadzamy pozostały sos. Na warstwie sosu umieszczamy ugotowane na twardo i starte na tarce o dużych oczkach jajka, następnie marynowane pieczarki oraz pokrojoną szynkę, wierzch sałatki posypujemy

Smakowite Dania
Sałatka „Król imprezy” 119

drobiowe) 3 łyżki koncentratu pomidorowego 500 g pieczarek 2 czerwone cebule 4 łyżki koncentratu pomidorowego pół główki sałaty lodowej 4 pomidory 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 200 g sera żółtego 400 g gęstego jogurtu naturalnego 6 łyżek majonezu paczka chipsów tortilla/nachos papryka ostra/czosnek granulowany/zioła prowansalskie itp sól, pieprz Pieczarki kroimy na półplasterki. Podsmażamy(...)czerwoną cebulę – sparzone, pozbawione skórki oraz pestek, pokrojone pomidory – przestudzone podsmażone mięso – przestudzone podsmażone pieczarki – osączoną z zalewy kukurydzę – osączoną i przepłukaną czerwoną fasolę – jogurt naturalny zmieszany z majonezem, doprawiony solą i pieprzem – starty na tarce o grubych oczkach ser żółty – ułożoną z chipsów „koronę” oraz warstwę pokruszonych

Smaki Na Talerzu
Thai Green Curry - czyli zielono mi po tajsku :) 177

opowiedzenia. Dzisiaj taka nasza mała wariacja na temat tajskiego zielonego curry. Składniki : 1 duża marchewka 1 brokuł 1/2 opakowania świeżego szpinaku 1 pietruszka 1 średnia cebula 1 puszka czerwonej fasoli 2 kapusty pak choi 1 puszka mleka kokosowego 3 łyżki pasty Thai Green Curry (Blue Dragon) olej kukurydziany lub sezamowy Akcję gotowania zaczynamy od pokrojenia warzyw. Najpierw marchewka, pietruszka(...)ugotowana. Możecie doprawić jeszcze całość pieprzem, chili lub np. dodać oleju kokosowego, aby całość nabrała bardziej kokosowego smaku. To już jest w Waszej gestii. Na sam koniec wrzucamy czerwoną fasolę i gotujemy jeszcze minutę lub dwie. Danie jest gotowe. Podajemy z ryżem kokosowym, jaśminowym lub basmati. Kuchnia tajska jest ostra, wiec nie przesadźcie z chili :) Chyba, że lubicie ostrą

vegetanie
Kukurydziane arepy z awokado, masłem orzechowym i kozim serem. 165

czerwonej fasoli, od razu skradły moje serce. Tradycyjne arepy przygotowuje się z białej mąki kukurydzianej (masarepa), ale możecie także przygotować ze zwykłej. KUKURYDZIANE AREPY Z AWOKADO, MASŁEM ORZECHOWYM I KOZIM SEREM. Składniki: Arepy 230g mąki kukurydzianej 310ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki oleju (olej kokosowy lub masło ghee) Farsz 1/2 szklanki fasoli czerwonej z puszki(...)czerwonej cebuli 1 duże (i dojrzałe) awokado masło orzechowe 4 małe plastry koziego sera* (lub 2 duże przedzielone w pół) 1/3 limonki 4 pomidorki koktajlowe wędzona papryka (słodka) parę listków kolędry (można pominąć) sól *można zastąpić innym serem, także wegańskim Sposób przygotowania AREPA Mąkę łączymy z solą i wodą. Powstała masa powinna dać się formować. Dzielimy masę

Fill The Bowl
Klasyczna zupa jarzynowa z czerwoną fasolą 136

jarzynową ?   Jarzynowa zdrowia doda :) (4-5 osób) Składniki: 4 średniej wielkości ziemniaki 1/2 brokuła 1/2 kalafiora 1 duża marchewka 1 pietruszka 1 zielona część pora 1/2 puszki czerwonej fasoli 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 1/2 bulwy selera 1/2 opakowania makaronu speztle 1 kostka warzywnego bulionu (dobrego ! bez utwardzonych tłuszczy) oliwa z oliwek majeranek, pieprz, ostra papryka(...)ziemniakami wrzucamy resztę warzyw. Dodajemy dużo majeranku, pierz, ostrą paprykę, kostkę warzywną oraz odrobinę sosu sojowego. Gotujemy do miękkości. W połowie gotowania wrzucamy makaron. Na koniec dodajemy czerwoną fasolę i zaprawiamy zupę jogurtem lekko zmieszanym z łyżką mąki i gorącym wywarem. Wlewamy do zupy, mieszamy, aby rozprowadzić jogurt i zagotowujemy. Wyłączamy i kiedy przestanie się gotować dodajemy 2 łyżki

vegetanie
sałatka meksykańska król imprezy 411

składniki: 500 g mięsa mielonego 500 g pieczarek 1 opakowanie chipsów nachos 1/2 główki sałaty np. rzymskiej lub lodowej 3 cebule 4 pomidory 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 200 g sera żółtego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 6 łyżek majonezu 500 ml gęstego jogurtu naturalnego tłuszcz do smażenia sproszkowana ostra papryka sól, pieprz wykonanie: Cebule obieramy, jedną kroimy(...)dnie salaterki układamy warstwowo: porwaną sałatę, na niej układamy pomidory (możemy delikatnie posolić i popieprzyć). Na pomidory rozkładamy wystudzone mięso i pieczarki. Następnie wykładamy kukurydzę i przepłukaną czerwoną fasolę. Całość polewamy sosem jogurtowo majonezowym. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i wykładamy na sos. Nachosy układamy przy krawędzi salaterki tworząc „koronę”, pozostałe kruszymy i posypujemy wierzch

Domowy Smak Jedzenia
Makaron po meksykańsku 115

Makaron po meksykańsku: 400 g makaronu 300 g wieprzowego mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1/2 papryczki chili (lub mniej) 1 średniej wielkości cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory malinowe 3 łyżki ketchupu 20 g startego żółtego sera 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka czerwonej fasoli sól, pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki(...)łyżki. Do podsmażonego mięsa dodać pokrojoną paprykę, papryczkę chili i pomidory pokrojone w kostkę. Wymieszać, dodać 3 łyżki ketchupu i 3-4 łyżki wody od gotującego się makaronu. Czerwoną fasolę i kukurydzę odsączyć na sitku. Przepłukać zimną wodą i przełożyć na patelnię. Doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Wymieszać i dusić na wolnym ogniu przez około 10 minut

Danka Pichci
Policzki wieprzowe na szpinaku 138

zjadliwy. Nie potrzebuje zbyt wielu przypraw. U mnie obowiązkowo musi być czosnek, cebula i pietruszka. Mmm...pycha!  Składniki: makaron Lubella świderki policzki wieprzowe szpinak świeży pomidory malinowe fasola czerwona cebula biała czosnek świeży sos chilli * natka pietruszki sól Przygotowanie: Zaczynamy od mięsa. Myjemy je pod bieżącą wodą i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Smarujemy z obu stron sosem chilli(...)razu wrzucać do garnka.  Doprawiamy odrobiną cukru  (1 łyżeczka) oraz solą do smaku. Zagotowujemy i dodajemy, odcedzoną z zalewy i przepłukaną wodą bieżącą czy wrzątkiem, fasolę czerwoną. Chyba, że nie mamy nic przeciwko takim dodatkom, to śmiało można pominąć krok opłukiwania. Teraz przejdźmy do czynności bardziej czasochłonnej, jeśli używamy świeżego szpinaku, zakupionego w warzywniaku. Jego umycie

Karczma Honorietty
Eintopf warzywny z kurczakiem 140

pomysł. Składniki : 500g piersi z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do obsmażenia 2 marchewki korzeń pietruszki 2 kalarepy 2 garście fasolki szparagowej 1/ puszki kukurydzy ½ puszki czerwonej fasoli 4 pomidory lub puszka pelatti sos sojowy sos słodko-kwaśny czarny pieprz, zioła prowansalskie, tymianek Sposób przygotowania : W dość dużym garnku rozgrzewamy odrobinę oleju i przesmażamy na niej posiekaną(...)końcówki i kroimy na mniejsze kawałki. Warzywa dodajemy do mięsa i doprawiamy sosem sojowym oraz słodko-kwaśnym. Całość dusimy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy odsączoną kukurydzę i czerwoną fasolę. Doprawiamy do smaku sosem sojowym i słodko-kwaśnym oraz używanymi wcześniej przyprawami. Serwujemy z brązowym ryżem lub kaszą

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania