Składniki: Puszka czerwonej fasoli Pęczek koperku 2 łyżki oliwy z oliwek Sól Pieprz Przygotowanie: Fasole przekładam do miseczki i rozgniatam moździerzem (można użyć blendera- zależy jak bardzo zmieloną pastę chcemy uzyskać). Następnie dodaję posiekany koperek oraz oliwę, doprawiam do smaku i mieszam. Gotową pastę przekładam do słoiczka. Pasta w lodówce może przetrwać około 4 dni. Smacznego
Pause Gotowanie!papryki. Na prawdę polecam :) Składniki na sporą miskę: 3-4 łodygi selera naciowego 2 wędzone udka z kurczaka (można użyć usmażonej w ulubionych przyprawach piersi z kurczaka) puszka czerwonej fasoli (odsączonej i opłukanej na sitku) 1 czerwona papryka 2 garście suszonej żurawiny 2 łyżki majonezu pieprz (dość sporo) (ewentualnie sól jeśli ktoś lubi bardzo słone) Fasolę odcedzamy
Jedzeniomaniaposiekanej świeżej kolendry 2 łyżki soku z cytryny lub limonki Sałatka: pół główki sałaty lodowej plaster czerwonej papryki plaster żółtej papryki garść świeżej kolendry 1 mała puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy pół czerwonej cebuli lub 1 mała 1 pomidor Wykonanie: Składniki na dressing wrzucić do blendera i zmiksować na gładki kremowy sos. Warzywa umyć. Sałatę(...)posiekać. Papryki, pomidora i cebulę pokroić w kostkę. Kolendrę posiekać. Wszystko wrzucić do miski. Dodać puszkę fasoli i puszkę kukurydzy. Wszystko polać przygotowanym dressingiem z awokado i wymieszać
Healthy food explorerdopiero tam pizza stała się tak bardzo popularna. Arepa jada się jak kanapki, a pizza, to technicznie rzecz biorąc, również wielka kanapka :) Składniki: - mąka kukurydziana - olej - woda - cebula - czerwona fasola w puszczce - kukurydza konserwowa - papryka czerwona - koncentrat pomidorowy Do mąki kukurydzianej dodajemy trochę oleju oraz wody i ugniatamy ciasto. Nie będzie się to trzymało kupy tak jak ciasto(...)należy najpierw nalać trochę oleju, a następnie położyć na tym ciasto. Przy przekładaniu będzie trochę gimnastyki, dlatego polecam metodę "na talerz". Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy fasolę bez zalewy, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę oraz trochę wody i dusimy chwilę. Zagęszczamy koncentratem pomidorowym. Całość nakładamy na usmażony placek
Kryzysowa Książka Kucharskafasolą – danie tanie, proste a przy tym pożywne, sycące i rozgrzewające – polecam! Pęczak to całe – oczyszczone, obłuskane i wypolerowane ziarno jęczmienia – najgrubsza z kasz jęczmiennych, popularnych w Polsce. Jest świetnym źródłem błonnika. Buraki są świetnym źródłem kwasu foliowego, żelaza, magnezu, potasu, witaminy C. Fasola to cenne źródło białka roślinnego, świetny zamiennik mięsa dla wegetarian. PRZEPIS NA BARSZCZ CZERWONY(...)FASOLĄ Składniki na barszcz czerwony z pęczakiem i fasolą: 500g buraków 500g ziemniaków 1 marchewka 1 puszka fasoli 2 łyżki suche kaszy pęczak 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku sól pieprz 1 łyżka octu jabłkowego 1 liść laurowy 5szt ziela angielskiego 1 łyżka oleju Jak zrobić barszcz czerwony z pęczakiem i fasolą: W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę
Dorota Smakujeząbki czosnku 450 g fasolki szparagowej (u mnie pół na pół żółta i zielona) 2 puszki krojonych pomidorów 600 ml soku pomidorowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli kidney 400 g pełnoziarnistego makaronu fusilli (u mnie pół na pół pełnoziarnisty i z dodatkiem warzyw) 1 łyżeczka cukru sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie, chili WYKONANIE Cebulę obrać
Passions hobbies lifeWami podzielę :) Ostra zupa z dodatkiem cieciorki rozgrzeje nawet największego zmarzlucha :) Składniki: Dla 8 osób: 2 filety drobiowe 1 opakowanie cieciorki (400g) 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki żółtej 1 papryka biała 2 papryczki pepperoni 2 opakowania mrożonych warzyw meksykańskich 1 cebula biała 3 ząbki czosnku 1 płaska(...)małe paseczki, mięso myjemy i kroimy w kostkę. Składniki podsmażamy osobno na odrobinie oleju. Do papryk dodajemy cebulę drobno posiekaną oraz mrożone warzywa. Smażymy do miękkości. Fasolę białą i czerwoną odcedzamy i płuczemy. Przekładamy do garnka z cieciorką, podobnie jak mięso i warzywa z patelni. Przecier pomidorowy rozrabiamy z odrobiną wywaru z zupy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz
Kuchnia w czekoladziepastą jajeczną ** Tatar z łososia z majonezem ** Koszyczki z ciasta francuskiego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 4 porcje: 4 placki tortilli 400 g mięsa mielonego puszka czerwonej fasoli cebula puszka pomidorów (400 g) 2-3 ząbki czosnku 100 g żółtego sera (np. gouda) przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka mielona 2 łyżki oleju W rondlu rozgrzej
Kulinarny S.O.S.minerałów. Rodem z Meksyku! Soczyście czerwona, aromatyczna, rozgrzewająca... jednym słowem - idealna. Składniki: 1/2 dużej czerwonej papryki 1/2 puszki pomidorów krojonych 4 łyżki kukurydzy 3 łyżki fasoli czerwonej (już ugotowanej/z puszki) 1 łyżka kuminu 2 łyżki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 200g mięsa mielonego 1 łyżeczka oleju kokosowego/masła klarowanego(...)wody Przygotowanie: W garnku podsmażamy na oleju lub maśle pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę i mięso mielone. Dodajemy pokrojone pomidory. Wlewamy wodę, dodajemy fasolę i kukurydzę. Doprawiamy papryką ostrą, wędzoną i słodką oraz kuminem. Gotujemy przez 15-20 min. Podajemy ze startym żółtym serem (ja nie miałam więc użyłam mozzarellę
CzarnawisienkaSmaczna sałatka z czerwoną fasolą - robię ją często na kolację. Sprawdzi się również jako posiłek do pracy
Prosty przepis nawarunkiem że nie przesadzimy z majonezem ). Składniki: ½ kg marchwi 2 pietruszki seler 3-4 jajka 2 jabłka 4 -5 ziemniaków ½ kg ogórków kiszonych ½ puszki groszku zielonego ½ puszki fasoli czerwonej można dodać jeszcze kukurydzę, białą fasolę. Sól, pieprz, odrobina suszonego majeranku, tymianku, inne zioła do smaku 1 – 2 łyżki musztardy w zależności od rodzaju musztardy majonez – też nie podaję
Na słodko lub wytrawnieswój gust Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego 1/2 główki sałaty lodowej 1 cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego 250 g pieczarek 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 100g żółtego sera 1 pomidor 1 czerwona papryka 1/2 opakowania nachos przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, chilli olej do smażenia 1 łyżka masła sos: 3 łyżki majonezu(...)Sałatę rwiemy na kawałki i wykładamy na dno miski. Na sałatę wykładamy pomidora i paprykę *** *** Kolejną warstwę stanowi mięso a później pieczarki. Następnie wykładamy odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę. W miseczce mieszamy składniki sosu *** *** Sos wykładamy na fasolę i całość posypujemy startym (na tarce o dużych oczkach) serem *** *** Wierzch sałatki tuż przed podaniem wysypujemy pokruszonymi nachosami, a wokół miski
Blog z Apetytemzdrowych składników takich jak batat, fasola czy czerwona papryka. Proste danie jednogarnkowe wolno-gotowane . Dzięki długiemu duszeniu na małym ogniu otrzymujemy bardzo delikatne i miękkie mięsko. Z kolei warzywa dodawane są na końcu, dzięki temu się nie rozgotowują. Polecam! Czytaj więcej: Zupa gulaszowa z wołowiną, czerwoną papryką, batatami i fasolą The post Zupa gulaszowa z wołowiną, czerwoną papryką, batatami i fasolą appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjajest pożywna i syci na długo. Polecam ją zwłaszcza osobom, które nie jedzą mięsa. Miseczka takiej sałatki zastąpi porządny kawał mięsa. Składniki: puszka białej fasoli puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy puszka ciecierzycy puszka soczewicy czerwona cebula pęczek zielonej pietruszki 3-4 łyżki octu balsamicznego pieprz Warzywa z puszek odsączyć i przelać zimną wodą. Cebulę drobno pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaskładniki: 4 jaja 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżki keczupu 5 łyżek majonezu wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Do szklanej salaterki wkładamy warstwowo: kukurydzę, keczup, czerwoną fasolkę, połowę majonezu, jajka, drugą połowę majonezu
Domowy Smak Jedzenia