nawet marynowaną. Jeśli wolisz nieco lżejszą wersję wymieszaj majonez z jogurtem naturalnym w proporcji 1:1. SKŁADNIKI: 200 g dobrej szynki puszka kukurydzy – 400 g puszka czerwonej fasoli – 400 g słoik selera konserwowego – 290 g 3 jajka ugotowane na twardo 95 g pora – jasna część mały pęczek szczypiorku 3 czubate łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy
Zasmakuj KuchniSkładniki: 0,5 kg mielonej wołowiny (można też zastąpić wieprzowiną lub indykiem) 1 butelka passaty pomidorowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 duża cebula 1/2 łyżeczki płatków chilli 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki cukru oliwa do smażenia sól do smaku Przygotowanie: 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę(...)Doprawiamy całość słodką papryką, chilli, cukrem, solą i pieprzem. 6. Dusimy całość na małym ogniu przez ok. 30 minut. 7. Dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę. 8. Pdgrzewamy przez 2-3 minuty i ewentualnie doprawiamy do smaku solą, cukrem, papryką i chilli. 9. Podajemy z białym ryżem. Danie można na wierzchu udekorować listkiem
Prosto z Kotładużo białka (aż 18 g/ 100g), potas, fosfor, magnez, żelazo, witaminę D, A, E, B1, B2 oraz B6. Pasta z makreli Składniki: 100 g makreli wędzonej; 100 g fasoli czerwonej (z puszki); 1 cebula (mała); Pieprz, świeży tymianek. Zaczynam ! Nie ma nic prostszego ! Wszystkie składniki oprócz przypraw przekładam do blendera i miksuję
Życie na widelcuzawsze piekę dwie formy roślinnego pasztetu: jeden dla nas, drugi dla naszego psa, który po prostu go uwielbia i najwyraźniej nie odróżnia go od mięsa. Składniki: ½ szkl. czerwonej fasoli ½ szkl. ciecierzycy 1 duża cebula 2 małe marchewki ½ średniego selera 4 ząbki czosnku 350 g pieczarek 4 suszone podgrzybki Kilka suszonych śliwek ½ -1 szkl. płatków owsianych 1 łyżka oliwy przyprawy(...)seler. Duś pod przykryciem ok. 7 min, tak, aby warzywa były miękkie. Nie dopuść do przypalenia-w razie konieczności dolej troszkę wody. Gdy będą gotowe, przełóż do miski z fasolą i cieciorką. Pieczarki pokrój w plasterki. Podgrzybki dokładnie opłucz, przełóż do małego naczynia i zalej wrzątkiem. Poczekaj chwilę, aż zmiękną, odcedź, pokrój w paseczki. Wodę pozostałą z moczenia grzybów przelej
Roślinna - blog wegańskipuszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 mała puszka kukurydzy (160 g po odsączeniu) 5-6 ogórków konserwowych 1/2 główki małej czerwonej kapusty 3-4 łyżki ketchupu 1/3 szkl. gazowanej wody mineralnej 1 lekko kopiasta łyżka cukru 1 łyżka octu z białego wina 1 łyżka octu z czerwonego wina 4 łyżki oliwy(...)puder Sos: 3 łyżki majonezu (u mnie 1 łyżka Kieleckiego + 2 łyżki majonezu Babuni) 3 łyżki jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku zioła prowansalskie szczypta cukru pudru sól, pieprz Czerwoną kapustę drobno szatkujemy. Szykujemy zalewę: wodę gazowaną łączymy z 1 kopiastą łyżką cukru, 4 łyżkami oliwy oraz 1 łyżką octu z białego wina. Dokładnie mieszamy (najlepszy efekt da potrząsanie
Smaki Na Talerzuinnego. Przedstawiam wam moją wersję na chili con carne. To pyszne i sycące danie jednogarnkowe. Zrobione jest z mięsa mielonego w towarzystwie papryki, czerwonej fasoli, kukurydzy, cebuli oraz czosnku. Całość uduszona jest w pikantnym sosie pomidorowym. Chili con carne można podać, tak jak ja z ryżem jak również z plackami
Marta Gotujekurczakiem i serem . Jako ciepłe danie możemy wtedy podać chili con carne w wersji light . Meksykańska sałatka z kurczakiem Składniki: 350 g piersi z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1/2 żółtej papryki 10 dag żółtego sera sok z 1/2 cytryny 3 łyżki majonezu 1- 1,5 łyżeczki przyprawy meksykańskiej do chili con carne
Kulinarne przygody Gatitygram mąki pszennej ok 300 ml ciepłej wody szczypta soli 30 ml oleju Składniki na farsz: 300 gram mięsa mielonego 1 mniejsza zielona papryka 2 pomidory 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 cebula 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka oregano olej/oliwa do smażenia sól, pieprz, słodka i ewentualnie ostra papryka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: cebulę, paprykę
Blog kulinarny S9.PLsmaku. Przy tym można je przyrządzić bardzo łatwo w krótkim czasie. Polecamy! Ilość porcji: 2 Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 papryka ½ puszka czerwonej fasoli ½ cytryna Pęczek natki pietruszki olej słonecznikowego 2 tortille pełnoziarniste Przyprawy: świeżo zmielony pieprz, sól, cynamon, papryka chili, ok. 5 goździków, Kurczaka myjemy pod bieżącą włókna i kroimy w kostkę
Kolizje Smakówpodgrzewając potrawę musicie bardzo uważać, aby Wam się nie przypaliła. Chilli con carne – składniki 500 g mięsa mielonego (wołowego/wieprzowego) 2 marchewki 2 czerwone papryki puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 1 cebula 2 ząbki czosnku puszka krojonych pomidorów w puszce 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego olej szczypta oregano łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz szczypta majeranku Chilli con carne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!udek *) 1 grubo posiekana w kostkę cebula 2 posiekane drobno ząbki czosnku 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę ok. 2cm 400g pokrojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1,5 szklanki buliony drobiowego olej do smażenia Sposób przygotowania: Wymieszać razem mąkę, pieprz cayenne, sól i czarny pieprz. Piersi kurczaka przekroić
W kuchni wieczoremproste i niecodzienne danie inspirowane kuchnią meksykańską, to nie mogliście lepiej trafić. ;) * SKŁADNIKI na 8 tacos (dla 4 osób) Tacos: 8 muszelek do tacos 1 puszka czarnej lub czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy (lub 1 kolba świeżej) 1 dojrzałe awokado mała natka kolendry 1 papryczka chilli 1 limonka 200 g kwaśnej śmietany Krewetki w tempurze: 16 dużych krewetek, najlepiej
Food Squarezwykłej wędzonej+ 1/2 łyżeczki chili) 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 puszka pomidorów w kawałkach (400g) 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli sól pieprz 1 płaska łyżeczka ciemnego kakao szczypta cynamonu olej do smażenia 100 g startego sera żółtego nachosy kwaśna śmietana PRZYGOTOWANIE Cebulę, czosnek i papryczkę drobno siekamy
Moje Kuchenne Rewelacjemleka 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soli Pozostałe składniki: 1 cebula ok 250-300 gram mięsa mielonego, u mnie wołowe garść kukurydzy konserwowej większa garśc czerwonej fasoli konserwowej ok 100-150 gram dobrego sera żółtego w kawałku, u mnie gouda kilka łyżek ketchupu olej do smażenia sól, pieprz, słodka i ostra papryka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie
Blog kulinarny S9.PLkaszy pęczak ok 2 szklanek bulionu lub wody ok 500 g piersi z indyka (może być kurczak) 2 średnie cebule 3 łodygi selera naciowego 2 czerwone papryki puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka pomidorów lub passaty pomidorowej sól, pieprz, słodka papryka, chili, oregano, kolendra olej do smażenia Cebulę drobno siekamy, szklimy na oleju, dorzucamy do niej pęczak
Cynamonowe szczęście