czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:71/307)

Chili con carne z indykiem 91

mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka suszonego oregano 500 g mielonej piersi z indyka 2 duże pomidory lub puszka pomidorów z puszki szczypta cukru 1 papryka czerwona 200 g fasoli czerwonej ugotowanej (np. z puszki) 200 g kukurydzy 100 ml wody sól i pieprz do smaku Do podania: natka pietruszki lub zielona kolendra jogurt naturalny awokado ryż (u mnie(...)drobniejsze cząstki, pokrojoną w kostkę paprykę, dodać szczyptę cukru, wymieszać i poddusić pod przykryciem około 20 minut aż sos się zagęści a pomidory się rozpadną. Na końcu dodać odcedzoną fasolę z puszki oraz kukurydzę, wymieszać i razem jeszcze poddusić około 5 min pod przykryciem. Na końcu zdjąć pokrywę i całość odparować z nadmiaru płynów, tak aby chili con carne się

Kocham..lubię..gotuję..
Sałatka na ciepło z dynią i kuskusem 151

najlepsza na ciepło, ale w temperaturze pokojowej też super. Składniki (na 2-3 porcje): połowa małej dyni piżmowej 100g kuskusu izraelskiego – można użyć też zwykłego pół puszki czerwonej fasoli 1 średnia czerwona cebula 2 garści roszponki 100g sera feta 2 łyżki pestek dynii łyżka oliwy sól i pieprz Dressing: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku(...)Odcedzamy, wsypujemy do miski i trzymamy w cieple.   Upieczoną, gorącą dynię z cebulą dorzucamy do ciepłego kuskusu, razem z oliwą z pieczenia. Dodajemy odcedzoną i opłukaną pod wodą fasolę, pestki dyni oraz rozkruszamy w palcach fetę. Całość polewamy dressingiem i delikatnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy listki roszponki i jeszcze raz delikatnie mieszamy.   Sałatkę od razu podajemy ciepłą

Smaczna Strona
Papryka w sosie 133

Dziś papryka w sosie, która obok kiełbasy i fasoli gra jedną z głównych ról w daniu. Ziołowe, nieco na ostro i warzywne jednogarnkowe danie a la leczo, gulasz powstaje gdy nie ma pomysłu na obiad. Takiego dania produkuję zawsze całą masę, bo to łatwa, w miarę szybka i dość ekonomiczna warzywna potrawka. A ile jest na nią sposobów! Zależy(...)cebule 1 por 4 pomidory 6 suszonych pomidorów 350 g kiełbasy 190 g koncentratu pomidorowego 1000 g passaty, przecieru pomidorowego puszka kukurydzy wraz z sosem puszka czerwonej i białej fasoli, obie z sosem 2 szklanki bulionu 1 ostra papryczka 2 liście laurowe 5 kulek ziela angielskiego sól, pieprz, słodka papryka, suszona natka pietruszki, lubczyk i zioła prowansalskie do smaku

Zasmakuj Kuchni
140. Dynia w środku zimy czyli dyniowe chili con carne. 227

roli głównej! :) Opcja ta jest naprawdę przepyszna - koniecznie spróbujcie, bo warto! Składniki:  dla 4 osób 0,5 kg obranej dyni 400g mięsa wołowego, mielonego  1 puszka czerwonej fasoli 2 małe czerwone cebule  2-3 ząbki czosnku (według uznania :)) 1 duża papryka (kolor - opcja indywidualna:)) 1 dość duża obrana, starta marchew na dużych oczkach pół(...)delikatniejsze), co jakiś czas mieszając aby składniki nie przywarły do dna patelni.  3. Kolejno dodajemy pomidory - w formie przecieru, passaty lub pokrojonej, 1 łyżkę cukru (najlepiej trzcinowego) oraz fasolę (na pół odsączoną z zalewy). Zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy na niewielkim ogniu około 20-30 minut (aż do miękkości warzyw i nie zapominajmy tu o mieszaniu składników co jakiś

Symfonia Smaków
Chili con carne 52

jest mi bliższa.   A co potrzebujemy do chili con carne?   300 g mielonej łopatki wieprzowej 300 g mielonej szynki (z kulki) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 średnia czerwona papryka 1 średnia zielona papryka 1 średnia żółta papryka 1/2 małej papryczki chili 1 mała cukinia 2 ząbki czosnku liście świeżej kolendry 1-2 łyżeczki

Raj dla Podniebienia
Sałatka weekendowa 86

Szybka i smaczna sałatka na weekend lub na imprezę. Znika w oka mgnieniu! Składniki podwójna pierś z kurczaka makaron ryżowy dwie papryki czerwone kukurydza puszka fasoli czerwonej 6 średnich ogórków kiszonych seler konserwowy Przygotowanie Pierś kroisz w kostkę przyprawiasz papryką słodką, ostrą, przyprawą do gyrosa i smażysz na patelni na odrobinie oleju. Makaron gotujesz do miękkości, kukurydzę

Wasze Przepisy
Barszcz czerwony z ziemniakami 81

koniec gotowania wlewamy sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, chwilę znowu gotujemy. Podajemy ze śmietaną. Od czasu do czasu do tego typu zupy dodaję jeszcze puszkę czerwonej fasoli. Artykuł Barszcz czerwony z ziemniakami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Zapiekanka z ziemniakami, jajkami i mięsem 87

bazylię, majeranek, sól, pieprz) – mięso (może to być kiełbaska, mięso z kurczaka ) – 1 cebulę – 4 jajka ugotowane – 1 puszkę groszku – 1 puszkę czerwonej fasoli – 1 paprykę czerwoną surową Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry. Układamy część z nich na spodzie, polewamy ketchupem i przyprawiamy. Na to kładziemy mięso i posypujemy cebulą pokrojoną

Szybko Tanio Smacznie
Fasolowe de volaille 119

kuchni . To danie znajdzie swoich zwolenników , nie tylko wśród osób na diecie bezmięsnej , bo ono jest po prostu smaczne . Składniki : 1 puszka białej fasoli 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula średniej wielkości trochę świeżego tymianku lub suszonego , ilość dowolna 2 jajka 2 łyżki bułki tartej i 1 szklanka bułki tartej do obtaczania kotletów sól , pieprz do smaku farsz

Ogrodnik w podróży
17 przepisów na lunch do pracy 144

tygodniowym wyprzedzeniem. Do pracy zabieram pyszne dania przygotowane w domu, nie jestem głodna, ale najedzona i szczęśliwa!  Sałatka z kuskusem, papryką, ogórkiem i fetą Sałatka z kuskusem, czerwoną fasolą i papryką Gulasz z cukinii z ziemniakami i fasolą Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Kasza gryczana z brukselką

Moja smaczna kuchnia
Chili con carne 117

jest mi bliższa.   A co potrzebujemy do chili con carne?   300 g mielonej łopatki wieprzowej 300 g mielonej szynki (z kulki) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 średnia czerwona papryka 1 średnia zielona papryka 1 średnia żółta papryka 1/2 małej papryczki chili 1 mała cukinia 2 ząbki czosnku liście świeżej kolendry 1-2 łyżeczki

Raj dla Podniebienia
Zupa warzywna z curry 171

łyżeczki ostrej papryki w proszku lub pieprzu kajeńskiego  2 cebule 2 ząbki czosnku 2 nieduże cukinie 2 ziemniaki 3 marchewki 1 puszka białej fasoli 1 puszka czerwonej fasoli 100-150 ml śmietany (18%) sól, pieprz 2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Przygotować warzywa - cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cukinię dokładnie

Codzienne Gotowanie
Orzechy arachidowe - nasiona z potencjałem 112

przygotuj się wcześniej na to spotkanie. Możesz przygotować i zaplanować w ramach swojego zapotrzebowania kalorycznego (np. zamiast kolacji) zdrowe przekąski: pasty (HUMMUS, PASTA Z BIAŁEJ FASOLI, PASTA Z CZERWONEJ FASOLI, PESTO) sałatkę (Z GRUSZKĄ I BAKŁAŻANEM, ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI) warzywa pokrojone w słupki Gdy nie masz czasu wyjściem z sytuacji mogą być orzeszki arachidowe, ale te prażone

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny