SAŁATKA CHIŃSKA 1 łagodna zupka chińska 1 ostra zupka chińska 2 podwójne piersi z kurczaka kapusta pekińska puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy słoik papryki konserwowej (600 ml) 3 jajka majonez sól pieprz Zupki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, jedynie zalać je mniejszą ilością wody . Ostudzić. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia dodać przyprawy(...)ostudzić. Kapustę pekińską drobno posiekać (można nie dawać jej całej). Fasolę i kukurydzę osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać majonez, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać
Moje Słodkie Piekiełkosprawia, że jest dość pożywna. Składniki 1,5 szkl ugotowanego na sypko ryżu 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 mała puszka białej fasoli firmy Bonduelle 1 mała puszka czerwonej fasoli firmy … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatychilli) i sos szczypiorkowo-czosnkowy. 'burrito w pełnoziarnistej tortilli' Składniki (na 10-12 porcji): - 300g mięsa mielonego wołowego - 200g mięsa mielonego drobiowego - puszka pomidorów bez skórki - puszka czerwonej fasoli - 1 duża papryczka chilli - 2 czerwone papryki (lub jedna czerwona i jedna żółta) - 1 duża cebula - oregano, bazylia, świeży czosnek, suszona papryka ostra i słodka, kminek mielony
CookYourselffasoli z dodatkiem suszonych śliwek i jabłek zupa-krem z groszku z trawą cytrynową i mlekiem kokosowym pieczone wegetariańskie burgery z fasoli i batatów ciasto czekoladowe z czerwoną fasolą koktajle z kukurydzy z pomarańczą i bananem Hitem dnia była aksamitna zupa krem z gotowanego na parze groszku, z dodatkiem pora, zielonej sałaty, mleczka kokosowego i orientalnych przypraw. Drugim
Kulinarne przygody GatityPrzepis na 2 porcje Składniki: – 100 g ryżu białego – cebula – 2 ząbki czosnku – 2 łyżki oliwy z oliwek – papryka czerwona – puszka pomidorów krojonych – puszka czerwonej fasoli – 5 suszonych pomidorów + przyprawy (sól, pieprz, chilli, majeranek, oregano, kmin rzymski, papryka wędzona) + sok z cytryny do smaku Dodatki: – świeża natka pietruszki, plasterek(...)Sposób przygotowania Na patelni podsmaż na oliwie pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Po chwili przypraw chilli, majerankiem, oregano, kminem rzymskim, papryką wędzoną i dodaj pokrojoną czerwoną paprykę, suszone pomidory, a także przepłukaną fasolę. Wszystko zalej pomidorami, wymieszaj i duś pod przykryciem przez kilka minut. Pod koniec gotowania dodaj do smaku sól, pieprz, skrop sokiem z cytryny i posyp świeżą
Mrs. Endorfinataka miski, oczywiście z każdym dodatkiem po trochu, to pełnia szczęścia. Składniki (na 4 duże porcje): 500g mielonego mięsa z indyka puszka czerwonej fasoli puszka białej fasoli puszka kukurydzy puszka krojonych pomidorów 1 czerwona papryka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka mielonego kuminu płaska łyżeczka słodkiej czerwonej papryki łyżeczka siekanej marynowanej papryki jalapeno – można zastąpić(...)szczypior z dymki 2 łyżki tartego żółtego sera kilka plasterków papryczki jalapeno Przygotowujemy warzywa – cebulę obieramy i drobno siekamy. Paprykę myjemy i kroimy w małą kostkę. Obie puszki fasoli odcedzamy na sito i opłukujemy wodą. Kukurydzę odcedzamy. Czosnek ścieramy na tarce. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Wrzucamy na nią cebulę i smażymy, od czasu do czasu mieszając, przez
Smaczna Stronakukurydzą, pysznie doprawione. Zdecydowanie do powtórki i to nie raz:) Łapcie przepis! Składniki (na 10-12 sztuk): 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (lekko rozgotowanej, nie sypkiej) 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy (dałam Bonduelle) 1 mała czerwona cebula 1 mała czerwona papryka 2 łyżki zmielonych płatków owsianych 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka wędzonej(...)łyżeczki kuminu 0,5 łyżeczki kolendry szczypta chili 3 łyżki oleju czarny pieprz sól 1 jajko (w wersji wegańskiej pominąć) 3 łyżki sezamu Cebulę pokroić w drobną kostkę. Fasolę i kukurydzę odcedzić. 2/3 fasoli zmiksować blenderem na pastę, wymieszać z kaszą jaglaną, cebulą, jajkiem. Dodać płatki owsiane, olej, koncentrat, przyprawy, posolić do smaku. Paprykę pokroić w kostkę. Pozostałą fasolę
Obiad gotowyburger, to tylko domowy. ;-) 1 bułka do hamburgera 125g mięsa mielonego 1 liść sałaty 3 plastry pomidora 3 plastry czerwonej cebuli 1 plaster żółtego sera garść czerwonej fasoli z puszki garść kukurydzy konserwowej 1/4 czerwonej papryki 1/2 papryczki chilli ketchup sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, kumin, papryka słodka, papryka ostra olej 1. Mięso mielone doprawiamy szczyptą soli(...)formujemy kształt kotleta. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Bułkę podgrzewamy na suchej patelni, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy ketchupem. Układamy kolejno: sałatę, kotlet, ketchup, ser, kukurydzę, fasolę, paprykę, pomidor, cebulę. Przykrywamy drugą częścią bułki, przebijamy patykiem od szaszłyka by burger zachował formę
Szefowa kuchnigorące. Składniki na chili con carne: - 500g mielonego mięsa wołowego (u mnie 400g wołowiny + 100g wieprzowiny) - 1 puszka krojonych pomidorów (400g) - 1 puszka kukurydzy (ok. 300g) - 1 puszka czerwonej fasoli (240g) - 125ml wody - 3 cebule - 1 czerwona papryka - 1 żółta papryka - 2 papryczki chili - 2 łyżki oleju - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 3 ząbki czosnku - 2 łyżeczki sosu(...)pokrojone warzywa, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i doprawiamy solą, pieprzem. Następnie dorzucamy mielone mięso i dusimy 5-7 minut. Po tym czasie dodajemy wszystkie pozostałe składniki oprócz fasoli i gotujemy pod przykryciem 25-30 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dorzucamy fasolę i gotujemy 10 minut, nie zapominając o mieszaniu. Wyjmujemy liście laurowe. Podajemy posypane serem
Be Fit Be Strongpuszka fasoli czerwonej 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz chilli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Paprykę czerwoną myjemy, usuwamy z niej gniazda nasienne, a następnie kroimy w kosteczkę. Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ser żółty kroimy w kosteczkę. Ananasa odsączamy z syropu i kroimy w kostkę. Kukurydzę oraz fasolę odsączamy z zalewy. Majonez
Przepiski.plpyszne danie :-) Komosa ryżowa z warzywami KOMOSA RYŻOWA Z WARZYWAMI Składniki na ok 4 porcje: 150g komosy ryżowej 100g chorizo 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 2 duże pomidory 1 papryka czerwona pęczek szczypiorku sól himalajska świeżo mielony(...)pieprz bazylia oregano wędzona ostra papryka 2 łyżki oleju 1. Komosę porządnie płuczemy i gotujemy. 2. Fasolę odcedzamy i płuczemy, kukurydzę odcedzamy. Pomidory parzymy. Paprykę i szczypiorek drobno kroimy. 3. Chorizo obieramy ze skórki i drobno kroimy. Wrzucamy na rozgrzany olej i chwilę podsmażamy. 4. Dodajemy pokrojoną paprykę, mieszamy i podsmażamy
peggiwkuchnirozgrzewająca, kolorowa i zapewniam, że uśmiech pojawi się na Waszych twarzach. SKŁADNIKI: 600-700 dag. mielonej wołowiny 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku Bulion Puszka kukurydzy Puszka czerwonej fasoli 1-2 marchewki Papryczka chilli Papryka czerwona lub żółta 2 łyżki majeranku 1 łyżka ziół prowansalskich Papryka ostra Papryka słodka Koncentrat pomidorowy Troszkę oliwy PRZYGOTOWANIE: Do garnka(...)dlatego delikatnie podlewam wodą lub bulionem.Kiedy mięso się podsmaży, dodajmy marchew pokrojoną w kostką. Całość zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu 20 minut.. Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę oraz fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę. Przyprawiamy majerankiem, ziołami, papryką ostrą i słodką. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy (ponad pół słoiczka). Zupę najlepiej ugotować dzień wcześniej, żeby składniki mogły się przegryźć.Można
Kopystką po garachSkładniki (4-6 porcji): 1 czerwona papryka 1 por (tylko biała część) 7 pieczarek fasoli czerwonej konserwowej 1 papryczka chilli 1 cukinia bazylia, sól, pieprz, papryka ostra mielona, czosnek granulowany 250 ml wody 1 duża pierś z kurczaka Fasolę przekładamy wraz z zalewą do garnka w którym będziemy gotować gulasz. Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy
Moje-pitraszeniewszystkie składniki mamy w domu. Smacznego! Składniki : * pół szklanki kaszy kuskus * opakowanie Arla Apetina serek kremowy o smaku pesto i rukola * 2 czerwone papryki * pół szklanki czerwonej fasoli konserwowej * pół szklanki kukurydzy konserwowej * duża czerwona cebula * garść małych zielonych oliwek * 3 łyżki oliwy z oliwek * sól morska * świeżo mielony czarny pieprz * listki świeżego oregano(...)nasienne. Wrzucić na 10-15 minut do rozgrzanego piekarnika bądź zrumienić je na suchej patelni grillowej. Rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i przesmażamy razem z oliwkami. Dodajemy fasolę i kukurydzę oraz wcześniej przygotowaną kaszę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym farszem nadziewamy papryki, posypujemy listkami oregano i ozdabiamy cząstkami cytryny. To danie idealnie
Magiczne Życie Martymąki pszennej tortowej ok. 450 -500 ml. mocno ciepłego mleka 130 gramów masła 1 jajko szczypta soli Farsz 500 gramów mięsa mielonego wołowo - wieprzowego 1 puszka czerwonej fasoli wraz z zalewą 1 duża cebula może być czerwona około pół szklanki passaty pomidorowej sól ok pól łyżeczki kminu rzymskiego 1 płaska łyżeczka tymianku 1 łyżeczka słodkiej(...)papryki pieprz cayenne według uznania Farsz Fasolę wraz z zalewą zmiksować. Na patelni i odrobinie tłuszczu zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę następnie dodać mięso i przyprawy. Całość smażymy od czasu do czasu mieszając około 15 minut. Po tym czasie dodajemy zmiksowaną fasolę i passatę pomidorową. Wszystko mieszamy i gotujemy na małym ogniu jeszcze około 15- 20 minut
Andzia Pichci