czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:80/307)

Surówka z białej kapusty i czerwonej fasoli 151

Odmieniona surówka z białej kapusty. Polecam! Składniki: 1/2 główki białej kapusty 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona cebula 2 marchewki 1 mały słoiczek marynowanych pieczatek 1-2 ząbki czosnku majonez + jogurt naturalny sól, pieprz odrobina cukru Sposób wykonania: 1. Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach. 2. Marchewkę zetrzeć

Kuchnia domowa Ani
Ciasto fasolowe z truskawkami 173

Truskawki po raz kolejny, ale tym razem w cieście z wykorzystaniem fasoli! Składniki: 240g (1 puszka) opłukanej czerwonej fasoli 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 3 łyżki mąki gryczanej 2 łyżki karobu lub kakao 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego szczypta proszku do pieczenia aromat truskawki Sposób przygotowania: Wszystkie składniki (oprócz truskawek) umieszczamy w misce. Całość dokładnie miksujemy na gładką konsystencję

Truskawkowa Fiesta
Pierożki drożdżowe z farszem meksykańskim 227

łyżeczka soli - łyżeczka cukru Składniki na farsz: - 600g mięsa wołowego mielonego (np. udziec, łopatka) - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - papryka czerwona - pół puszki kukurydzy - pół puszki fasoli czerwonej - lampka czerwonego wytrawnego wina - pół szklanki przecieru pomidorowego - tłuszcz do smażenia (np. masło klarowane, oliwa z oliwek) - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, przyprawa do kuchni meksykańskiej (Kamis) Przygotowanie: Zaczynamy

Zgrabne Gotowanie
Sałatka z tuńczykiem 150

Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 woreczek ugotowanego ryżu 3/4 małego słoiczka ogórków korniszonków (u mnie te z Lidla) 1 puszka kukurydzy, np. Develey 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka groszku 2-3 łyżki majonezu 1/4 posiekanej czerwonej cebuli 1 mały jogurt naturalny sól pieprz Wykonanie: Tuńczyka przecedzić, wrzucić do miski. Dodać ostudzony ryż, czerwoną cebulę, przecedzoną kukurydzę, groszek i fasolę. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać jogurt i majonez. Doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać i oprószyć koperkiem. Smacznego

Trufelkowo
Barszcz ukraiński 201

marchewki 2-3 cebule 2 puszki po 400 g białej fasoli, co tak naprawdę daje 500 g ugotowanej fasoli (waga po ugotowaniu) 1 puszka czerwonej fasoli czyli 250 g ugotowanej- waga po ugotowaniu 3 gałązki selera naciowego lub kawałek korzeniowego 2 jabłka 2 ziemniaki 4 listki laurowe łyżeczka ziaren ziela angielskiego łyżeczka pieprzu sól 2 łyżki oleju roślinnego

greenscarf
Sałatka kebabowa przepis 317

Sałatka kebabowa składniki: dwie piersi z kurczaka, kukurydza, 2 czerwone papryki, kapusta pekińska, czerwona fasola z puszki, pęczek koperku, 2 czerwone cebule, 5 ogórków konserwowych, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu, przyprawa do kebabu. Sos czosnkowy: jeden mały jogurt naturalny, 2 łyżki majonezu, pęczek kopru 2 ząbki czosnku. Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy

Pani domowa
Zapiekanka makaronowa w meksykańskim stylu 202

makaron 250 g, pomidory z puszki 1 opakowanie, pieczarki 300 g, cebula 1 szt, mięso mielone wieprzowe lub wołowe 350 g, papryka czerwona pół szt, kukurydza pół puszki, fasola czerwona pół puszki, czosnek 1 łyżeczka, sos sojowy 2 łyżki, majeranek 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1,5 łyżeczki, chili do smaku, sol i pieprz do smaku, olej

kulinarne odsłony pati
Sałatka z tuńczykiem i fasolą 170

zaledwie kilka minut, do sałatki użyłam mix sałat Fit&Easy , mają teraz nowe bardziej czytelne opakowania. Składniki: 1 opakowanie mix sałat Cool Fit&Easy 1 puszka czerwonej fasoli 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 4 łyżki oleju lnianego Sól, pieprz 2 łyżki ziaren sezamu Sposób przygotowania: Tuńczyka i fasolę odsączamy

Bajeczna Kuchnia
ZUPA MEKSYKAŃSKA 105

ząbki czosnku  1 papryczka chilli  1 papryka czerwona 1 papryka zielona 3 świeże pomidory 400 ml pulpy pomidorowej  1 l bulionu  1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy  pół łyżeczki czerwonej papryki sól, pieprz  Przygotowanie  Czerwoną i białą cebulę oraz chilli drobno pokrój. Na rozgrzaną patelnie wyciśnij czosnek. Dodaj

Kukuleczki
PROSTE BROWNIES z fasolą bez mąki 297

fasolą, polecam…   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   PROSTE BROWNIES z fasolą bez mąki Składniki: Ciasto: 400g czerwonej fasoli z puszki 2 jajka 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 2/3 szklanki wody 25 suszonych daktyli 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/2 szklanki kakao

Mała Cukierenka
Sałatka Chińska 547

SAŁATKA CHIŃSKA 1 łagodna zupka chińska 1 ostra zupka chińska 2 podwójne piersi z kurczaka kapusta pekińska puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy słoik papryki konserwowej (600 ml) 3 jajka majonez sól pieprz Zupki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, jedynie zalać je mniejszą ilością wody . Ostudzić. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia dodać przyprawy(...)ostudzić. Kapustę pekińską drobno posiekać (można nie dawać jej całej). Fasolę i kukurydzę osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać majonez, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać

Moje Słodkie Piekiełko
Sałatka z kurczakiem, ryżem i fasolą 319

sprawia, że jest dość pożywna. Składniki 1,5 szkl ugotowanego na sypko ryżu 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 mała puszka białej fasoli firmy Bonduelle 1 mała puszka czerwonej fasoli firmy … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Burrito w pełnoziarnistej tortilli 144

chilli) i sos szczypiorkowo-czosnkowy.   'burrito w pełnoziarnistej tortilli' Składniki (na 10-12 porcji): - 300g mięsa mielonego wołowego - 200g mięsa mielonego drobiowego - puszka pomidorów bez skórki - puszka czerwonej fasoli - 1 duża papryczka chilli - 2 czerwone papryki (lub jedna czerwona i jedna żółta) - 1 duża cebula - oregano, bazylia, świeży czosnek, suszona papryka ostra i słodka, kminek mielony

CookYourself
Warsztaty "Kuchnia w parze ze zdrowiem" 199

fasoli z dodatkiem suszonych śliwek i jabłek zupa-krem z groszku z trawą cytrynową i mlekiem kokosowym pieczone wegetariańskie burgery z fasoli i batatów  ciasto czekoladowe z czerwoną fasolą koktajle z kukurydzy z pomarańczą i bananem Hitem dnia była aksamitna zupa krem z gotowanego na parze groszku, z dodatkiem pora, zielonej sałaty, mleczka kokosowego i orientalnych przypraw. Drugim

Kulinarne przygody Gatity
Wegańskie Chili con carne 114

Przepis na 2 porcje Składniki: – 100 g ryżu białego – cebula – 2 ząbki czosnku – 2 łyżki oliwy z oliwek – papryka czerwona – puszka pomidorów krojonych – puszka czerwonej fasoli – 5 suszonych pomidorów + przyprawy (sól, pieprz, chilli, majeranek, oregano, kmin rzymski, papryka wędzona) + sok z cytryny do smaku Dodatki: – świeża natka pietruszki, plasterek(...)Sposób przygotowania Na patelni podsmaż na oliwie pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Po chwili przypraw chilli, majerankiem, oregano, kminem rzymskim, papryką wędzoną i dodaj pokrojoną czerwoną paprykę, suszone pomidory, a także przepłukaną fasolę. Wszystko zalej pomidorami, wymieszaj i duś pod przykryciem przez kilka minut. Pod koniec gotowania dodaj do smaku sól, pieprz, skrop sokiem z cytryny i posyp świeżą

Mrs. Endorfina
Pikantne fasolowe chili z indykiem 140

taka miski, oczywiście z każdym dodatkiem po trochu, to pełnia szczęścia. Składniki (na 4 duże porcje): 500g mielonego mięsa z indyka puszka czerwonej fasoli puszka białej fasoli puszka kukurydzy puszka krojonych pomidorów 1 czerwona papryka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka mielonego kuminu płaska łyżeczka słodkiej czerwonej papryki łyżeczka siekanej marynowanej papryki jalapeno – można zastąpić(...)szczypior z dymki 2 łyżki tartego żółtego sera kilka plasterków papryczki jalapeno   Przygotowujemy warzywa – cebulę obieramy i drobno siekamy. Paprykę myjemy i kroimy w małą kostkę. Obie puszki fasoli odcedzamy na sito i opłukujemy wodą. Kukurydzę odcedzamy. Czosnek ścieramy na tarce.   Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Wrzucamy na nią cebulę i smażymy, od czasu do czasu mieszając, przez

Smaczna Strona
Fasolowe burgery z kukurydzą i papryką 146

kukurydzą, pysznie doprawione. Zdecydowanie do powtórki i to nie raz:) Łapcie przepis! Składniki (na 10-12 sztuk): 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (lekko rozgotowanej, nie sypkiej) 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy (dałam Bonduelle) 1 mała czerwona cebula 1 mała czerwona papryka  2 łyżki zmielonych płatków owsianych 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka wędzonej(...)łyżeczki kuminu 0,5 łyżeczki kolendry szczypta chili  3 łyżki oleju czarny pieprz sól 1 jajko (w wersji wegańskiej pominąć) 3 łyżki sezamu Cebulę pokroić w drobną kostkę. Fasolę i kukurydzę odcedzić. 2/3 fasoli zmiksować blenderem na pastę, wymieszać z kaszą jaglaną, cebulą, jajkiem. Dodać płatki owsiane, olej, koncentrat, przyprawy, posolić do smaku. Paprykę pokroić w kostkę. Pozostałą fasolę

Obiad gotowy
Burger po meksykańsku 183

burger, to tylko domowy. ;-) 1 bułka do hamburgera 125g mięsa mielonego 1 liść sałaty 3 plastry pomidora 3 plastry czerwonej cebuli 1 plaster żółtego sera garść czerwonej fasoli z puszki garść kukurydzy konserwowej 1/4 czerwonej papryki 1/2 papryczki chilli ketchup sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, kumin, papryka słodka, papryka ostra olej 1. Mięso mielone doprawiamy szczyptą soli(...)formujemy kształt kotleta. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Bułkę podgrzewamy na suchej patelni, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy ketchupem. Układamy kolejno: sałatę, kotlet, ketchup, ser, kukurydzę, fasolę, paprykę, pomidor, cebulę. Przykrywamy drugą częścią bułki, przebijamy patykiem od szaszłyka by burger zachował formę

Szefowa kuchni
Meksykańskie chili con carne z domowymi nachos 234

gorące. Składniki na chili con carne: - 500g mielonego mięsa wołowego (u mnie 400g wołowiny + 100g wieprzowiny) - 1 puszka krojonych pomidorów (400g) - 1 puszka kukurydzy (ok. 300g) - 1 puszka czerwonej fasoli (240g) - 125ml wody - 3 cebule - 1 czerwona papryka - 1 żółta papryka - 2 papryczki chili - 2 łyżki oleju  - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 3 ząbki czosnku - 2 łyżeczki sosu(...)pokrojone warzywa, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i doprawiamy solą, pieprzem. Następnie dorzucamy mielone mięso i dusimy 5-7 minut. Po tym czasie dodajemy wszystkie pozostałe składniki oprócz fasoli i gotujemy pod przykryciem 25-30 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dorzucamy fasolę i gotujemy 10 minut, nie zapominając o mieszaniu. Wyjmujemy liście laurowe. Podajemy posypane serem

Be Fit Be Strong
Sałatka meksykańska 340

puszka fasoli czerwonej 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz chilli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Paprykę czerwoną myjemy, usuwamy z niej gniazda nasienne, a następnie kroimy w kosteczkę. Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ser żółty kroimy w kosteczkę. Ananasa odsączamy z syropu i kroimy w kostkę. Kukurydzę oraz fasolę odsączamy z zalewy. Majonez

Przepiski.pl
Komosa ryżowa z warzywami 208

pyszne danie :-) Komosa ryżowa z warzywami KOMOSA RYŻOWA Z WARZYWAMI Składniki na ok 4 porcje:    150g komosy ryżowej    100g chorizo    1 puszka czerwonej fasoli    1 mała puszka kukurydzy    2 duże pomidory    1 papryka czerwona    pęczek szczypiorku    sól himalajska    świeżo mielony(...)pieprz    bazylia    oregano    wędzona ostra papryka    2 łyżki oleju 1. Komosę porządnie płuczemy i gotujemy. 2. Fasolę odcedzamy i płuczemy, kukurydzę odcedzamy. Pomidory parzymy. Paprykę i szczypiorek drobno kroimy. 3.  Chorizo obieramy ze skórki i drobno kroimy. Wrzucamy na rozgrzany olej i chwilę podsmażamy. 4. Dodajemy pokrojoną paprykę, mieszamy i podsmażamy

peggiwkuchni
Zupa meksykańska 211

rozgrzewająca, kolorowa i zapewniam, że uśmiech pojawi się na Waszych twarzach. SKŁADNIKI: 600-700 dag. mielonej wołowiny 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku Bulion Puszka kukurydzy Puszka czerwonej fasoli 1-2 marchewki Papryczka chilli Papryka czerwona lub żółta 2 łyżki majeranku 1 łyżka ziół prowansalskich Papryka ostra Papryka słodka Koncentrat pomidorowy Troszkę oliwy PRZYGOTOWANIE: Do garnka(...)dlatego delikatnie podlewam wodą lub bulionem.Kiedy mięso się podsmaży, dodajmy marchew pokrojoną w kostką. Całość zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu 20 minut.. Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę oraz fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę. Przyprawiamy majerankiem, ziołami, papryką ostrą i słodką. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy (ponad pół słoiczka). Zupę najlepiej ugotować dzień wcześniej, żeby składniki mogły się przegryźć.Można

Kopystką po garach
Gulasz drobiowy z warzywami. 302

Składniki (4-6 porcji): 1 czerwona papryka 1 por (tylko biała część) 7 pieczarek fasoli czerwonej konserwowej 1 papryczka chilli 1 cukinia bazylia, sól, pieprz, papryka ostra mielona, czosnek granulowany 250 ml wody 1 duża pierś z kurczaka  Fasolę przekładamy wraz z zalewą do garnka w którym będziemy gotować gulasz. Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy

Moje-pitraszenie
Papryka nadziewana serowym kuskusem 180

wszystkie składniki mamy w domu. Smacznego! Składniki : * pół szklanki kaszy kuskus * opakowanie Arla Apetina serek kremowy o smaku pesto i rukola * 2 czerwone papryki * pół szklanki czerwonej fasoli konserwowej * pół szklanki kukurydzy konserwowej  * duża czerwona cebula * garść małych zielonych oliwek  * 3 łyżki oliwy z oliwek * sól morska * świeżo mielony czarny pieprz * listki świeżego oregano(...)nasienne. Wrzucić na 10-15 minut do rozgrzanego piekarnika bądź zrumienić je na suchej patelni grillowej. Rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i przesmażamy razem z oliwkami. Dodajemy fasolę i kukurydzę oraz wcześniej przygotowaną kaszę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym farszem nadziewamy papryki, posypujemy listkami oregano i ozdabiamy cząstkami cytryny. To danie idealnie

Magiczne Życie Marty
Pieczone pierożki (empanadas) 127

mąki pszennej tortowej ok. 450 -500 ml. mocno ciepłego mleka 130  gramów masła 1 jajko szczypta soli Farsz 500 gramów mięsa  mielonego wołowo - wieprzowego 1 puszka czerwonej fasoli wraz z zalewą 1 duża cebula może być czerwona około pół szklanki passaty pomidorowej sól ok pól łyżeczki kminu rzymskiego 1 płaska łyżeczka  tymianku 1 łyżeczka słodkiej(...)papryki pieprz cayenne według uznania Farsz  Fasolę wraz z zalewą zmiksować. Na patelni i odrobinie tłuszczu  zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę następnie dodać mięso i przyprawy. Całość smażymy od czasu do czasu mieszając około 15 minut. Po tym czasie dodajemy zmiksowaną fasolę i passatę pomidorową. Wszystko mieszamy i gotujemy na małym ogniu jeszcze około 15- 20  minut

Andzia Pichci