pyszne danie :-) Komosa ryżowa z warzywami KOMOSA RYŻOWA Z WARZYWAMI Składniki na ok 4 porcje: 150g komosy ryżowej 100g chorizo 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 2 duże pomidory 1 papryka czerwona pęczek szczypiorku sól himalajska świeżo mielony(...)pieprz bazylia oregano wędzona ostra papryka 2 łyżki oleju 1. Komosę porządnie płuczemy i gotujemy. 2. Fasolę odcedzamy i płuczemy, kukurydzę odcedzamy. Pomidory parzymy. Paprykę i szczypiorek drobno kroimy. 3. Chorizo obieramy ze skórki i drobno kroimy. Wrzucamy na rozgrzany olej i chwilę podsmażamy. 4. Dodajemy pokrojoną paprykę, mieszamy i podsmażamy
peggiwkuchnirozgrzewająca, kolorowa i zapewniam, że uśmiech pojawi się na Waszych twarzach. SKŁADNIKI: 600-700 dag. mielonej wołowiny 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku Bulion Puszka kukurydzy Puszka czerwonej fasoli 1-2 marchewki Papryczka chilli Papryka czerwona lub żółta 2 łyżki majeranku 1 łyżka ziół prowansalskich Papryka ostra Papryka słodka Koncentrat pomidorowy Troszkę oliwy PRZYGOTOWANIE: Do garnka(...)dlatego delikatnie podlewam wodą lub bulionem.Kiedy mięso się podsmaży, dodajmy marchew pokrojoną w kostką. Całość zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu 20 minut.. Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę oraz fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę. Przyprawiamy majerankiem, ziołami, papryką ostrą i słodką. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy (ponad pół słoiczka). Zupę najlepiej ugotować dzień wcześniej, żeby składniki mogły się przegryźć.Można
Kopystką po garachSkładniki (4-6 porcji): 1 czerwona papryka 1 por (tylko biała część) 7 pieczarek fasoli czerwonej konserwowej 1 papryczka chilli 1 cukinia bazylia, sól, pieprz, papryka ostra mielona, czosnek granulowany 250 ml wody 1 duża pierś z kurczaka Fasolę przekładamy wraz z zalewą do garnka w którym będziemy gotować gulasz. Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy
Moje-pitraszeniewszystkie składniki mamy w domu. Smacznego! Składniki : * pół szklanki kaszy kuskus * opakowanie Arla Apetina serek kremowy o smaku pesto i rukola * 2 czerwone papryki * pół szklanki czerwonej fasoli konserwowej * pół szklanki kukurydzy konserwowej * duża czerwona cebula * garść małych zielonych oliwek * 3 łyżki oliwy z oliwek * sól morska * świeżo mielony czarny pieprz * listki świeżego oregano(...)nasienne. Wrzucić na 10-15 minut do rozgrzanego piekarnika bądź zrumienić je na suchej patelni grillowej. Rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i przesmażamy razem z oliwkami. Dodajemy fasolę i kukurydzę oraz wcześniej przygotowaną kaszę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym farszem nadziewamy papryki, posypujemy listkami oregano i ozdabiamy cząstkami cytryny. To danie idealnie
Magiczne Życie Martymąki pszennej tortowej ok. 450 -500 ml. mocno ciepłego mleka 130 gramów masła 1 jajko szczypta soli Farsz 500 gramów mięsa mielonego wołowo - wieprzowego 1 puszka czerwonej fasoli wraz z zalewą 1 duża cebula może być czerwona około pół szklanki passaty pomidorowej sól ok pól łyżeczki kminu rzymskiego 1 płaska łyżeczka tymianku 1 łyżeczka słodkiej(...)papryki pieprz cayenne według uznania Farsz Fasolę wraz z zalewą zmiksować. Na patelni i odrobinie tłuszczu zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę następnie dodać mięso i przyprawy. Całość smażymy od czasu do czasu mieszając około 15 minut. Po tym czasie dodajemy zmiksowaną fasolę i passatę pomidorową. Wszystko mieszamy i gotujemy na małym ogniu jeszcze około 15- 20 minut
Andzia Pichcioszczędzić czas na zmywaniu? Zrobić jadalne miski. Tym razem w ulubionym stylu Rumcajsa: po meksykańsku. Świetny sposób, by zaskoczyć gości na imprezie. Składniki: 500g mielonej wieprzowiny 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka kukurydzy, 1 średnia cebula, 1 spora czerwona papryka, 3 ząbki czosnku 4-5 tortilli pszennych, tarty ser, kilka kropli tabasco Przyprawy: 1 łyżeczka: bazylii oregano, słodkiej(...)łyżeczki: pieprzu cayenne, granulowanego czosnku szczypta soli Przygotowanie: Przyprawy ugniatamy ze sobą w moździerzu, lub dokładnie mieszamy w miseczce i rozgniatamy łyżeczką. Cebule drobno siekamy, paprykę kroimy w paski. Fasolę i kukurydzę odlewamy z zalewy. Mielone mięso obsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszając, obsypujemy mieszanką przypraw. Smażymy kilka minut od czasu
Gotuj z Rumcajsemwydajna niż rzodkiewki. Zwykle kiszę ją jako kimczi lub libańskie pikle (zobacz przepis), ale błyskawiczna sałatka też jest super. Składniki: pół białej rzepy startej na tarce puszka czerwonej fasoli odsączonej pół ogórka szklarniowego pokrojonego w półplasterki i posolonego pół papryki czerwonej – oczyszczonej i pokrojonej na kawałki garść dowolnych kiełków np. lucerny, brokuła Jak przygotować sałatkę(...)warstwową z rzodkwią i fasolą? Składniki układamy warstwami w szklanej misce. Zaczynamy od rzodkwi. Potem idzie fasola przelana wodą, żeby nie barwiła innych warstw. Na to idzie ogórek i papryka. Całość dekorujemy kiełkami i podajemy od razu. Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Sałatka warstwowa z rzodkwią i fasolą pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiatanerodzinne obżarstwo :) Składniki: 300 g drobnego makaronu np. małe kolanka 1 czerwona papryka 3 kiszone ogórki 1 puszka kukurydzy 3 jajka 150 g szynki 1/2 puszki czerwonej fasoli kilka łyżek majonezu sól pieprz papryka słodka w proszku Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i przelewamy go zimną wodą. Wrzucamy do dużej miski. Jajka gotujemy na twardo(...)studzimy i obieramy. Kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy na sitku. Ogórki kroimy w kostkę. Czerwoną paprykę myjemy, wyjmujemy gniazdo nasienne i wraz z szynką i jajkami kroimy w kosteczkę. Do reszty składników dodajemy kukurydzę i fasolę. Całość dokładnie ze sobą mieszamy i dodajemy majonez, a także przyprawy (do smaku). Odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 30 minut
MyCookBook.plmnie to podstawa kuchni meksykańskiej. Składniki: 1 l bulionu (ja użyłam warzywnego) 600 g mięsa mielonego (ja użyłam wołowego) 2 puszki pomidorów w kawałkach 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula 1 czerwona papryka 3 ząbki czosnku 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki (lub więcej(...)kostkę, wrzucamy na patelnię z olejem, chwilę smażymy. Dorzucamy do nich mięso mielone, pokrojoną w kostkę paprykę, kmin rzymski, mieszamy i smażymy do zrumienienia. Następnie dodajemy do całości bulion, fasolę i kukurydzę (razem z zalewą), a także pomidory w puszce. Całość doprawiamy wszystkimi przyprawami i gotujemy około 30 minut (pod przykryciem) na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy porwane liście kolendry
KardamonovySkładniki ( 1 porcja): 1 duża tortilla 2 jaja 1 pomidor pół czerwonej cebuli sol z połowy cytryny 4 łyżki czerwonej fasoli z puszki pół białej cebuli 150 g boczku pół czerwonej papryki posiekany szczypiorek sól i pieprz olej Przygotowanie: na patelni rozgrzej łyżkę oleju i połóż na niej tortillę, lekko zrumień, przełóż na drugą stronę i także(...)patelni podsmaż posiekaną białą cebulą, a następnie dodaj fasolę, wszystko razem zblenduj na gładką pastę, posmaruj nią tortillę następnie na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek, tak by wytopił się z niego tłuszcz, przełóż na tortillę pomidora sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę, przełóż do miski, dodaj posiekaną drobno czerwoną cebulę, dodaj sok z cytryny, wymieszaj, wyłóż
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSkładniki: 4 pałki z kurczaka 1/4 selera 1 marchewka kawałek pora 100 g kukurydzy z puszki 100 g czerwonej fasoli z puszki ostra mieszanka przypraw czubryca czerwona sos chili Przygotowanie: … Czytaj dalej Pałki pieczone z warzywami
czarrna od kuchniSkładniki: 4 pałki z kurczaka 1/4 selera 1 marchewka kawałek pora 100 g kukurydzy z puszki 100 g czerwonej fasoli z puszki ostra mieszanka przypraw czubryca czerwona sos chili Przygotowanie: … Czytaj dalej Pałki pieczone z warzywami
czarrna od kuchniktórych byłam jakiś czas temu. Dokładniej z edycji z Katarzyną Błażejewską-Stuhr, która polecała na śniadanie zdrowy koktajl czekoladowy z fasolą i kaszą gryczaną. Składniki: 100 g czerwonej fasoli (ugotowanej lub z puszki) 3 łyżki kaszy gryczanej (ugotowanej) 100 ml mleka roślinnego 3 śliwki suszone pół szklanki malin łyżka kakao Pełny przepis: Lemoniada z aloesu Aloes możemy sobie wyhodować
Ugotowane pozamiataneananasem z dodatkiem żółtego sera i cebuli to wyjątkowo smaczna i niezwykle łatwa w przygotowaniu przekąska. składniki na 4 porcje 250 g żółtego sera 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w plastrach 2 czerwone cebule lub por 3-4 łyżki majonezu szczypta mielonej ostrej papryki czarny pieprz sól przepis Żółty ser kroimy w małą kosteczkę
Smakowite Daniadzisiaj polecamy Wam na Święta pyszny wigilijny barszcz czerwony z fasolą :) Jeżeli ktoś nie lubi uszek lub nie może ich jeść to fasola jest świetną alternatywą :) Składniki na barszcz czerwony: – 1 kg czerwonych buraków – 600 g fasoli – 2 marchewki – 1 pietruszka – 2 łodygi selera naciowego
Kuchenne Wariacjeneutralny, dzięki czemu poprzez dodawanie ulubionych sosów możemy zmieniać jego smak. Super nadaje się na kanapki albo jako zdrowe źródło nieprzetworzonych protein do obiadu. Składniki: 240 g ugotowanej fasoli czerwonej (lub 1 puszka) 240 g ugotowanej fasoli białej (lub 1 puszka) 1 szklanka gotowanego ryżu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka cebuli suszonej 1 łyżka cząbru 2 łyżeczki wędzonej
Lamarida.pltemu wegańska kaszanka jest jeszcze smakowitszym kąskiem. Ziemniaki faszerowane kaszanką zrobiłem z kaszy gryczanej niepalonej. Świetnie sprawdzi się również pęczak, jak i bulgur. Ważne, żeby kasza była gruba. Fasolę czerwoną natomiast możecie z powodzeniem zastąpić czarną fasolą lub soczewicą. Artykuł Ziemniaki faszerowane kaszanką pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanszybkie, smaczne, ilość miodu możemy modyfikować, możemy zastąpić go syropem klonowym lub cukrem trzcinowym. Orzechy świetnie pasują do tego ciasta, a fasola jest niewyczuwalna. Polecam mocno! 1 puszka czerwonej fasoli 1 banan 2 jajka 1 łyżka kakao 1 łyżka oleju rzepakowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki miodu 2 garście orzechów (ja użyłam mieszanki różnych orzechów
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieużyjemy do przygotowania śniadania, kolacji czy kanapek na wynos! Bardzo bardzo polecam! A może Wy już miksowaliście podobne? :) Składniki: 125 g fasoli borlotti konserwowej (Dobra Zielarnia) 125 g czerwonej fasoli konserwowej 2 łyżki oleju (użyłam arganowego) 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/3 łyżeczki pieprzy cayenne, czarnego, ziołowego 1/2 łyżeczki curry szczypta soli morskiej Dodatki: wafle kukurydziane (Dobra Zielarnia
Zdrowie na języku :Pwystudzeniu owoce miksujemy wraz z wodą, w której się moczyły. Proporcja na keksówkę 35 x 12 cm - 2 puszki odsączonej czarnej fasoli w zalewie ( robiłam ciasto również z czerwonej fasoli - będzie równie smaczne ) - 6 jajek - 3/4 szklanki oleju - powyższa pasta daktylowa - 3 pełne łyżki ciemnego prawdziwego kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia + 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2 łyżeczki mielonego
kawawszklancewpisują się tutaj rewelacyjnie :) Składniki: - 1 główka sałaty masłowej - 2 ogórki gruntowe - 2 pomidory - 2 papryki czerwone - 2 małe czerwone cebule - 1/2 puszki kukurydzy - 1/2 puszki fasoli czerwonej - 1 opakowanie sera feta - 2 suszone pomidory - 1 mały słoiczek czarnych oliwek sos: - 8 łyżek oliwy z oliwek - 2 łyżki octu winnego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 2 łyżeczki miodu
Zainspirowana w kuchni