dzisiaj polecamy Wam na Święta pyszny wigilijny barszcz czerwony z fasolą :) Jeżeli ktoś nie lubi uszek lub nie może ich jeść to fasola jest świetną alternatywą :) Składniki na barszcz czerwony: – 1 kg czerwonych buraków – 600 g fasoli – 2 marchewki – 1 pietruszka – 2 łodygi selera naciowego
Kuchenne Wariacjeneutralny, dzięki czemu poprzez dodawanie ulubionych sosów możemy zmieniać jego smak. Super nadaje się na kanapki albo jako zdrowe źródło nieprzetworzonych protein do obiadu. Składniki: 240 g ugotowanej fasoli czerwonej (lub 1 puszka) 240 g ugotowanej fasoli białej (lub 1 puszka) 1 szklanka gotowanego ryżu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka cebuli suszonej 1 łyżka cząbru 2 łyżeczki wędzonej
Lamarida.pltemu wegańska kaszanka jest jeszcze smakowitszym kąskiem. Ziemniaki faszerowane kaszanką zrobiłem z kaszy gryczanej niepalonej. Świetnie sprawdzi się również pęczak, jak i bulgur. Ważne, żeby kasza była gruba. Fasolę czerwoną natomiast możecie z powodzeniem zastąpić czarną fasolą lub soczewicą. Artykuł Ziemniaki faszerowane kaszanką pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanszybkie, smaczne, ilość miodu możemy modyfikować, możemy zastąpić go syropem klonowym lub cukrem trzcinowym. Orzechy świetnie pasują do tego ciasta, a fasola jest niewyczuwalna. Polecam mocno! 1 puszka czerwonej fasoli 1 banan 2 jajka 1 łyżka kakao 1 łyżka oleju rzepakowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki miodu 2 garście orzechów (ja użyłam mieszanki różnych orzechów
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieużyjemy do przygotowania śniadania, kolacji czy kanapek na wynos! Bardzo bardzo polecam! A może Wy już miksowaliście podobne? :) Składniki: 125 g fasoli borlotti konserwowej (Dobra Zielarnia) 125 g czerwonej fasoli konserwowej 2 łyżki oleju (użyłam arganowego) 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/3 łyżeczki pieprzy cayenne, czarnego, ziołowego 1/2 łyżeczki curry szczypta soli morskiej Dodatki: wafle kukurydziane (Dobra Zielarnia
Zdrowie na języku :Pwystudzeniu owoce miksujemy wraz z wodą, w której się moczyły. Proporcja na keksówkę 35 x 12 cm - 2 puszki odsączonej czarnej fasoli w zalewie ( robiłam ciasto również z czerwonej fasoli - będzie równie smaczne ) - 6 jajek - 3/4 szklanki oleju - powyższa pasta daktylowa - 3 pełne łyżki ciemnego prawdziwego kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia + 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2 łyżeczki mielonego
kawawszklancewpisują się tutaj rewelacyjnie :) Składniki: - 1 główka sałaty masłowej - 2 ogórki gruntowe - 2 pomidory - 2 papryki czerwone - 2 małe czerwone cebule - 1/2 puszki kukurydzy - 1/2 puszki fasoli czerwonej - 1 opakowanie sera feta - 2 suszone pomidory - 1 mały słoiczek czarnych oliwek sos: - 8 łyżek oliwy z oliwek - 2 łyżki octu winnego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 2 łyżeczki miodu
Zainspirowana w kuchnikurczaka lub pierś z kurczaka 1 łyżka oleju 2 ogórki kiszone z chilli 1 duży pomidor 1/2 średniej wielkości kapusta pekińska 1 puszka mieszanki meksykańskiej (kukurydza, groszek, marchewka, czerwona fasola) sól, pieprz przyprawa Gyros Kamis 1 czerwona cebula natka pietruszki i pomidorki koktajlowe do dekoracji Sposób przygotowania: Mięso z kurczaka luzujemy z kości i skóry, kroimy w kostkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjako dodatek do grillowanego mięsa. Mam nadzieję, że przepis na tą sałatkę przypadnie Wam do gustu!;-) Składniki: 2 garście rukoli, 1 pierś z kurczaka, przyprawa gyros, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka kukurydzy, 3 pomidory, 1 papryka czerwona, 30 dag sera żółtego, świeży ogórek duży lub 1 awokado, pół cebuli, 2 garści nachos kukurydzianych lub paprykowe (ostre(...)czosnku, pieprz, sól Przygotowanie: Rukolę myjemy, następnie osuszamy. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą gyros. Wykładamy na rozgrzany olej i smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. Fasolę i kukurydzę odsączamy. Wykładamy do salaterki. Pomidory myjemy, kroimy w kosteczkę dodajemy do fasoli i kukurydzy. Ogórka myjemy, obieramy ze skórki kroimy w kosteczkę dodajemy do pozostałych składników. Paprykę myjemy
Kuchnia Pełna Pasjitortillą meksykańską lub gotowanym ryżem. (2-3 porcje) 250g mięsa mielonego (najlepiej wołowego) 1 cebula (średnia) 1 puszka pomidorów (najlepiej krojonych, bez skórki) 1/2 puszki czerwonej fasoli (użyłam Bonduelle ) 1/2 puszki kukurydzy (użyłam Bonduelle ) 1 czerwona papryka (średnia) 1 papryczka chili 2-3 ząbki czosnku 100 ml wody lub bulionu Przyprawy: 3/4 łyżeczki oregano(...)wymieszać i doprawić do smaku (solą i pieprzem cayenne). Dusić pod przykryciem około 15-20 minut. Po tym czasie wrzucić pokrojoną (w kostkę) paprykę, a po kolejnych 5 minutach - fasolę z kukurydzą (bez zalewy). Delikatnie mieszając - podgotować następne kilka minut. Podawać z ryżem, tortillą lub świeżym pieczywem
Di gotujeSkładniki: 1 puszka czerwonej fasoli 400g 5 łyżek ketchupu 4 jajka 1 por 10 łyżek majonezu 6 ogórków konserwowych 1 słoik pieczarek marynowanych 280g 1 czerwona papryka 1/2 pęczka szczypiorku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Pora, ogórki, pieczarki, paprykę, jajka pokroić w kostkę. W szklanej misce ułożyć poszczególne warstwy sałatki. 1 fasola 2 ketchup 3 jajka
O kuchni z uczuciemTrzeba było coś dogotować do pozostałej części polenty Pikantne Meksykańskie Chilli con carne SKŁADNIKI: 250 g czerwonej fasoli i kukurydzy z puszki 500 g mięsa mielonego wołowego 2-3 czerwone papryczki chilli 1 czerwona papryka (pokrojona w kostkę) 1 cebula (pokrojona w kostkę) 1 lyżka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych(...)sól, pieprz, pieprz cayenne Mięso podsmażyć na oliwie z cebulą i czosnkiem, a następnie dodać z chilli i czerwoną papryka. Następnie dodać pomidory z puszki i gotować pod przykryciem jakieś 15-20 minut. Na koniec dodać fasole i kukurydze i pogotować jeszcze 2-3 minuty. Doprawić solą, oregano i pieprzem cayenne. Konsystencja powinna być dosyć gęsta
MarciochaKucharzySałatka jest lekka i według mnie bardzo smaczna, może i Wam przypadnie do gustu... Składniki: 3 mini główki sałaty rzymskiej lub główka lodowej opakowanie mozzarelli mini ok. szklanki czerwonej fasoli odsączonej z puszki opakowanie pomidorków koktajlowych pół czerwonej cebuli mały słoik zielonych oliwek (niekoniecznie) Sos: mały kubek jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sok i skórka starta z połowy(...)listki, dokładnie umyć i osuszyć. Pomidorki umyć i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w bardzo cienkie plasterki, a następnie przekroić na pół, rozdzielając warstwy. Mozzarellę, oliwki i fasolę odsączyć z zalewy, fasolę delikatnie przepłukać na sitku. Wszystkie składniki delikatnie przemieszać i polać sosem przed podaniem. Można również rozłożyć na talerzach lub dużym półmisku liście sałaty, a na nich
Czerwień i błękitryż brązowy, bo tamtego nie miałam. Jak ktoś wolałby wersję z mięsem, to spokojnie może dodać ;-) Miłego dnia :-) Składniki na około 6 porcji: 2 duże pomidory 1 puszka czerwonej fasoli 1 duży bakłażan 1 większa cukinia 2 cebule 2 większe czerwone papryki 300 g ryżu arborio lub brązowego 1 cała główka czosnku olej roślinny 1 litr wody(...)łyżki słodkie czerwonej papryki 2 - 3 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 1 gałązka rozmarynu sól pieprz około 400 g passaty pomidorowej 1. Warzywa kroimyy w niewielką kostkę, wielkość podobna do fasoli. Czosnek obieramy, przecieramy. W wysokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy do niej warzywne składniki. Doprawiamy solą, papryką, czosnkiem, pieprzem i mieszamy. 2. Gdy warzywa będą dość miękkie, wrzucamy
kruche babeczkimięso mielone. Szybka, łatwa do przygotowania, bardzo sycąca i rozgrzewająca potrawa idealna na chłodne dni. Składniki: 500 g mięsa wołowego zmielonego 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów 1/2 puszki kukurydzy 1 duża czerwona papryka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia oregano, cynamon słodka papryka, chilli(...)kmin rzymski mielony sól, pieprz dodatkowo 250 g makaronu Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka, paprykę kroimy w kostkę. Fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy. Cebulę wrzucamy na patelnię podsmażamy, dodajemy paprykę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, chwile smażymy. Dodajemy nasze mięso mielone, smażymy aż nabierze ładnego brązowego koloru. Dodajemy pomidory z puszki, pół szklanki wody, całość dokładnie mieszamy. Dorzucamy
magiczna kuchnia Kasi