Muffinki z czerwonej fasoli z porzeczkami

Muffinki z czerwonej fasoli z porzeczkami

Muffinki z czerwonej fasoli z porzeczkami

Przepis na : deser

1 puszka czerwonej fasoli* 2 eko jaja dojrzały banan 3 łyżki dobrego gorzkiego kakao 100 ml oleju rzepakowego 5 łyżek ksylitolu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia porzeczki  Odsączyć fasolę, wbić jajka i pokrojonego banana. Dodajemy resztę składników i blendujemy. Wrzucić garść czerwonych porzeczek i delikatnie przemieszać. Masę wylać do wyłożonych papilotek i wkładamy do formy na muffinki.  Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. *Zamiast fasoli można użyć mąki np. ryżowej pełnoziarnistej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.