jest sprawdzony i polecany przez moją rodzinę :) Składniki : 400 g piersi z kurczaka lub indyka główka kapusty pekińskiej 3 łyżki oliwy 100 g chudego boczku puszka czerwonej fasoli 6 ogórków kiszonych (lub więcej w zależności od wielkości) 1 średnia czerwona cebula sól pieprz Sos czerwony: 2/3 szklanki keczupu 1/3 szklanki majonezu 1/2 łyżki oregano suszonego(...)pół, a następnie na plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Fasolkę odsączyć z zalewy na sitku. Kapustę pokroić na paski. Przygotować dużą miskę. Umieścić w niej kapustę, mięso, boczek, fasolę, cebulę i ogórki. Wymieszać. Podawać polane wybranym sosem. Smacznego
Chocolate Muffin Blogsumie szybki i pyszny obiad. Zapraszam na tortille z burrito. Składniki: 1 pierś z kurczaka (podwójna) 1 puszka pomidorów w puszce (np. Develey ) 1 puszka czerwonej fasoli kilka plastrów ananasów z puszki pokrojone wg uznania puszka groszku zielonego 1 papryka czerwona pokrojona w kostkę 1 cebula pokrojona w kostkę koncentrat pomidorowy do smaku sól pieprz ulubione zioła(...)pokroić w kostkę, przyprawić wg uznania, podsmażyć na oliwie, w głębokim garnku, po chwili dodać cebulę, następnie paprykę, smażyć chwilę, po czym zalać zblendowanymi pomidorami, dorzucić odcedzoną i opłukaną fasolę, ananasy i groszek (można dodać odrobinę zalewy z groszku, żeby potem było z czego sos zrobić). Dusić ok 10-15 minut, na koniec przyprawić koncentratem, solą, pieprzem i ziołami. Podawać
Trufelkowonada się doskonale, bo jest szybka, sycąca i mimo swej prostoty bardzo smaczna. Składniki (na dużą miskę sałatki): 250g kolorowych świderków (u mnie Czaniecki, 1 opakowanie) 200g czerwonej fasoli z puszki 150g kukurydzy konserwowej 250g upieczonej w przyprawach piersi z kurczaka 1 mała papryka - u mnie czerwona 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu(...)pieprz kolorowy w młynku sól ziołowa Przygotowanie: Makaron ugotować al dente we wrzącej, osolonej wodzie. Pierś z kurczaka i paprykę pokroić w drobną kostkę. Fasolę i kukurydzę odsączyć na sitku. Wszystkie składniki wymieszać. Ząbki czosnku obrać i zmiksować z majonezem i jogurtem. Sos dodać do sałatki, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Ze smakiem i z pasjąZainteresowani? Zamiast majonezu, użyliśmy sosu salsa mexicana od Folwark . Składniki 4 ziemniaki 2 marchewki 2 jajka 300 g filetu z kurczaka 2 łyżki oleju rzepakowego 1 mała puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku 1 pęczek natki pietruszki 1 czerwona cebula 6 łyżek salsy mexicana od Folwark sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki i marchewki gotujemy(...)kostkę. W tym samym czasie (gotowania warzyw) filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Oprószamy solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę. Fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy. Natkę pietruszki siekamy. Cebulę siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy salsę i dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem wg własnego uznania
R'n'G Kitchenwyrazistym i pikantnym smaku. Idealna na sylwestra lub na świąteczny stół. Szybko, pysznie, kolorowo:) Dla 4-5 osób: 35 dkg mięsa z piersi kurczaka puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 15 dkg ostrego żółtego sera por ( jasna część) 1 papryka czerwona lub zielona 2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej + sól do smaku 4 łyżki(...)pozostałym tłuszczu i ostudzić. Por przekroić wzdłuż na połowę a następnie w piórka i sparzyć wrzątkiem. Odcedzić i ostudzić. Ser pokroić w drobną kostkę. Fasolę opłukać wodą. Paprykę pokroić w cienkie paseczki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć w naczyniu. Majonez wymieszać z ketchupem. Dodać do sałatki i wymieszać. Ewentualnie doprawić
Maślane ciasteczkosoczewicy 1 szklanka orzechów włoskich 4 ząbki czosnku Puszka całych pomidorów 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka kuminu 2 suszone papryczki chili 2 łyżki oleju Sól Sałatka 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 1 dojrzał pomidor pokrojony w kostkę 1/2 małej czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę Sok z cytryny Siekana zielenina Guacamole 1 dojrzałe awokado 1/2 małej(...)Smaż minutę, mieszając. Dodaj pomidory z zalewą. Wymieszaj. Dodaj kumin, pokruszone papryczki i oregano. Duś na wolnym ogniu 10 minut. Dopraw do smaku solą. Krok 3 Zrób sałatkę. Wymieszaj fasolę z kukurydzą, sokiem i cebulą oraz zieleniną. Dopraw solą i pieprzem. Krok 4 Zrób guacamole: wyjmij miąższ awokado ze skórki i rozgnieć widelcem. Dodaj sok z cytryny. Dopraw solą. Krok
Niedzielny kucharzczyli jedno z najbardziej popularnych dań jednogarnkowych. Syte, rozgrzewające i aromatyczne jest świetną propozycją na chłodne zimowe dni. Składniki (4 porcje) -500 g mielonej wołowiny -1 puszka czerwonej fasoli -1 puszka pomidorów -2 papryczki chilli -2 cebule -3 ząbki czosnku -1 czerwona papryka -2 łyżki oliwy z oliwek -100 ml bulionu lub wody -1 łyżeczka oregano(...)płomień. Dodać pokrojone w drobną kostkę papryczki chilli przypawić solą i cayenne. Dusić około 20 minut. Paprykę umyć, pokroić w kostkę ok 1x1cm. Dodać i dusić kolejne 5 minut. Fasolę odsączyć i przepłukać na sicie. Dodać do potrawy i dusić kolejne 5 minut od czasu do czasu mieszając. Podawać gorące z ryżem lub plackami tortilli. Wartość energetyczna (1 porcja
Zielona KuchniaNachosy z dipem 4 - warstwowym... Kremowa pasta z czerwonej fasoli. Warstwa lekko pikantnej pasty z awokado. Na to salsa pomidorowa z cebulą i jalapeno. Na wierzchu kwaśna śmietana oprószona słodką papryką. A do tego chrupiące nachosy. Pyszna meksykańska przekąska! Idelana na imprezę czy spotkanie ze znajomymi! Składniki: Puszka czerownej fasoli konserwowej; 1 miękkie awokado; Łyżka soku z cytryny(...)łyżeczka sosu tabasco; 1 ząbek czosnku; 2 średnie pomidory; 1 mała, czerwona cebula; 3 plasterki marynowanej, zielonej papryczki jalapeno; 200 g kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; 3/4 łyżeczki słodkiej papryki w proszku; 2 opakowania nachosów (waga 1 opakowania - około 175 g). Sposób przygotowania: Fasolę odsączyć z zalewy i zblendować na kremową pastę. Pastę fasolową równomiernie rozłożyć
Gospodyni MiejskaZainspirowani sałatkami Insalatissime z tuńczykiem wersją meksykańską postanowiliśmy przygotować tortillę, która smakuje obłędnie. Jest wyrazista i bardzo sycąca. SKŁADNIKI DO TORTILLI Z TUŃCZYKIEM: - 360g kukurydzy - 250g czerwonej fasoli - 1 cebula - około 210g tuńczyka w oleju (opcjonalnie w sosie własnym) -2 ząbki czosnku - połowa czerwonej papryki - kilka konserwowych papryczek jalapenio (ilość wedle uznania, wszystko zależy od tego(...)około 5 łyżek sosu meksykańskiego - 1 łyżka majonezu - przyprawy (pieprz, ostra papryka) - 6 sztuk tortilli - kilka plasterków ulubionego sera żółtego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA TORTILLI Z TUŃCZYKIEM: KROK 1: Kukurydzę, fasolę, tuńczyka odcedzamy. Cebulę, paprykę kroimy na drobne kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę. KROK 2: Składniki łączymy razem, dodajemy sos meksykański, majonez, przyprawy i dokładnie mieszamy. KROK 3: Na tortilli układamy
Związek na patelniwołowy z pieczarkami - przepis: 900 g wołowiny z łopatki 100 g mąki 2 średnie cebule 3 większe marchewki Puszka krojonych pomidorów (ok. 400g) 400 g pieczarek Puszka gotowanej czerwonej fasoli 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 5 ziarenek pieprzu 2 łyżeczki czerwonej papryki w proszku 1/2 łyżeczki płatków chilli Olej do smażenia Sól, pieprz Jak zrobić idealny(...)gotującego się gulaszu. Pieczarki kroimy w ćwiartki. Obsmażamy na oleju, na średnim ogniu, na złocisty kolor. Dodajemy do gotującego się dania. Do gulaszu dodajemy pomidory z puszki, fasolę z puszki, liście laurowe, ziele angielskie, ziarnka pieprzu, paprykę w proszku, płatki chilli. Garnek przykrywamy i gotujemy na najmniejszym ogniu przez ok. 3-3,5 godziny
Kuchnia Łukaszabyć szybko ) 0,5 kg mięsa mielonego 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula 1 puszka krojonych pomidorów 4 ząbki czosnku 2-3 strąki czerwonego świeżego chilli ( w zależności jak ostre chcecie ) 1 czerwona papryka – najlepiej spiczasta , ma cienki miąższ 2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki mielonej wędzonej papryki – słodkiej sól
Ogrodnik w podróżySkładniki: 100 g pęczaku 1 puszka czerwonej fasoli 150 g chudej wędliny 1/2 pora 2 ogórki konserwowe sos: 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu … Czytaj dalej Sałatka z pęczaku do lunchboxa
czarrna od kuchnipapryka zielona · 2 opakowania berlinek · Olej do smażenia · 240 g fasoli czerwonej w puszce · 200 g przecieru pomidorowego · 1 łyżka mąki pszennej · Szczypta
Kulinarna ChwilaMuffinki z białej fasoli to kolejny eksperyment z roślinnymi wypiekami :) Skoro były już takie z czerwonej fasoli, które bardzo lubię i zawsze wychodzą pyszne, to nadeszła pora i na takie z białej. Muffinki są wilgotne i miękkie oraz bardzo sycące. Smak fasoli jest niewyczuwalny, przebija się za to masło orzechowe, a czekoladowa polewa z daktyli świetnie uzupełnia całość
Healthy food explorerProsty i szybki pasztet warzywny? Nie ma problemu, dzielę się przepisem na pasztet z fasoli (czerwonej) ze słonecznikiem i pieczoną marchewką. Ten... The post Wegański pasztet z fasoli – prosty i sprawdzony przepis appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.com