Pyszna wyszła :) Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 słoik selera sałatkowego 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka ananasa w zalewie 1/2 pora 3 ogórki konserwowe 2-3 łyżki … Czytaj dalej Sałatka z kurczakiem i fasolą
czarrna od kuchniSkładniki: 1 ząbek czosnku, puszka czerwonej fasoli ( po odsączeniu 240g), 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka ziaren słonecznika, sól, pieprz, odrobina pieprzu cayenne, 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki mielonej, 1 łyżeczka tymianku. Przygotowanie: Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Smacznego
W kuchni u Monikiprosta i smakowa! Najważniejszą rzeczą jest tu dobra fasola. "Piękny Jaś" zasługuje na swoją nazwę i pasuje idealnie jeśli chcemy trzymać się tradycyjnej wersji. Równie dobrze sprawdzi się czerwona fasola, czy cieciorka. Składniki: fasola biała boczek wędzony ulubiona kiełbaska cebula ziele angielskie liście laurowe przecier pomidorowy sok pomidorowy sól, pieprz Przygotowanie: Składniki podałam
Karczma Honoriettymięsa drobiowego. Zamaist tradycyjnych kotletów spróbujcie wersji z fasolą, myślę że nie będziecie zawiedzeni :) Składniki: 70 dag filetu z kurczaka 2 jajka 1 czerstwa bułka pszenna 1 puszka czerwonej fasoli ok 1 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku olej do smażenia Filety zmielić w maszynce na dużych oczkach. Bułkę zalać wodą, gdy zmięknie
Delicious Titbitsmięsa mielonego wołowego 1 czerwona papryka 2 pomidory 400 g pieczarek 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 150 g żółtego sera (w plastrach) 200 g czerwonej fasoli 250 g warzyw na patelnię Hortex 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Przyprawy: Sól, Pieprz, Zioła prowansalskie, chili pieprz cayenne, słodka czerwona papryka Do dekoracji: pomidorki cherry, pietruszka, plastry cytryny Tortownica
VioletoweKucharzenieszkl mleka 1 szkl wody 3 łyżki oleju sól 2 łyżeczki cukru mąka sos 600 g mięsa (łopatka) 2 cebule 3 papryki pomidorowe 3 pomidory 1 puszka czerwonej fasoli sól pieprz 3 ząbki czosnku przyprawa Burito SKWORCU szczypta bazylii szczypta oregano tłuszcz do smażenia salsa 2 papryki pomidorowe 2 pomidory 1 mała cebulka czerwona 1 ząbek czosnku listki(...)Następnie dodać cebulę, paprykę pomidory i drobno posiekany czosnek. oraz przyprawy i dusić aż powstanie gęsty sos i mięso będzie miękkie. Nie podlewać niczym. Na koniec dodać fasolę z puszki i jeszcze chwilę pogotować. Sos wystudzić. Naleśniki nadziewać sporą łyżką sosu i składać w kopertę by nic nie wypływało. Opiekać w rozgrzanym grillu elektrycznym , lub na patelni grillowej, ewent zwykłej
Gotowanie jest łatweSkładniki: 800 ml bulionu wołowego 1 duża cebula 2,5 papryki czerwone 1 mała papryczka chilli sól Zioła Toskańskie olej rzepakowy 3 plastry salami Czerwona fasola, np JAMAR Wykonanie: Cebulę pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy - wrzuć cebulę i smaż, aż zmięknie. W tym czasie oczyść papryki z nasion, pokój w paski. Do cebuli dorzuć
kolorowotorcikowoinnego) 2 średnie cebule 4-5 ząbków czosnku 1 czerwona papryka papryczka chili (użyłam suszonej) słoik domowego przecieru pomidorowego (lub puszka pomidorów) puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli olej do smażenia po łyżeczce przypraw: kumin, słodka papryka, oregano, sól, chili cayene Cebulę siekamy dodajemy rozgnieciony czosnek i posiekaną papryczkę chili podsmażamy na oleju (ja robię(...)cebula się zeszkli, dodajemy przyprawy i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, krótko przesmażamy (ok 2 minut). Następnie dodajemy mięso i smażymy, gdy mięso przestanie być surowe dodajemy pomidory i ok 0,5 szklanki wody. Gotujemy to wszystko pod przykryciem przez ok 20 minut. Dodajemy odsączone z zalewy fasolę i kukurydzę, gotujemy jeszcze 5 minut. Ja zawsze na tym etapie
Cynamonowe szczęściefasoli czerwonej konserwowej 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki ostrej papryczki chili 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz olej do smażenia TACOS awokado marynowana cebulka – polecam przepis na czerwoną cebulkę marynowaną w winnym occie, miodzie i przyprawach jogurt świeża kolendra gotowe muszle tacos lub placki tortilla WYKONANIE Kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy
Tajemnice SmakuWspaniała, gęsta, treściwa i bardzo rozgrzewająca zupa pomidorowa z fasolą i ciecierzycą. Ideał na mroźne dni. Inspiracją do przygotowania dania byłą zupa kowbojska z fasoli z bloga Jadłonomia . Chciałam, by zupa była intensywniej pomidorowa i udało mi się to osiągnąć. Polecam :) około 10 porcji cebula czerwona cebula czosnkowa 3 łyżki oleju 1 łyżeczka mielonej papryki (ostrej lub łagodnej(...)kuminu 0/5 łyżeczki tymianku szczypta cynamonu puszka krojonych pomidorów 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego garść suszonych pomidorów (nie z oleju) 1,5 l bulionu warzywnego lub wody 3 puszki czerwonej fasoli (około 1200 g) słoik gotowanej ciecierzycy (około 550 g) sól i pieprz do smaku Cebulę drobno siekamy i w dużym garnku szklimy na oleju. Dodajemy wszystkie przyprawy oraz pomidory
Mienta blogporcji: 2 Hamburgery z boczniaków, kaszy i fasoli Hamburgery z boczniaków to najlepsze hamburgery wegetariańskie jakie dotąd jedliśmy. I nie tylko wegetariańskie. Grzybowe burgery z kaszą gryczaną i czerwoną fasolą są mięsiste, solidne, wyraziste w smaku. No po prostu kawał dobrego hamburgera. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 burgery Przepis na zdrowe burgery z pęczaku
Niedzielny kucharzzdrowe burgery! Hamburgery z boczniaków, kaszy i fasoli Hamburgery z boczniaków to najlepsze hamurgery wegetariańskie jakie dotąd jedliśmy. I nie tylko wegetariańskie. Grzybowe burgery z kaszą gryczaną i czerwoną fasolą są mięsiste, solidne, wyraziste w smaku. No po prostu kawał dobrego hamburgera. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 burgery Przepis na zdrowe burgery z pęczaku
Niedzielny kucharzdosłownie w kilka chwil. Wystarczy dobrze wypłukać fasolę (to bardzo ważne!) i zmiksować składniki. A potem już tylko poczekać na efekt Składniki: 1 średni dojrzały banan 1 puszka czerwonej fasoli (400 g puszka) 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka naturalnego kakao 2 łyżki ksylitolu (lub innego zdrowego „słodzidła”) Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
Słodkie okruszkiSkładniki: 250 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 3 pomidory 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 duży ziemniak 1 marchewka sól pieprz 1/3 łyżeczki mielonego ostrego chilli 1/3 łyżeczki papryki słodkiej natka pietruszki olej W rondelku szklimy na oleju cebulę, dodajemy mięso i drobno posiekany czosnek. Dusimy. Dodajemy pokrojoną w kostkę
MojaQchnia.pl