Składniki: 1/2 kubka czerwonej fasoli 1/2 kubka cieciorki 1/2 kubka soczewicy 1/2 kubka grubej fasoli świeży szpinak – dużo pęczek kolendry pęczek pietruszki pęczek szczypiorku pęczek koperku pęczek mięty cebula 5 ząbków czosnku oliwa z oliwek kurkuma sól pieprz 250g makaronu (chyba najlepiej krajanki, ale może być tez połamane spaghetti) gęsta śmietana/gęsty jogurt/gęsta maślanka… (kashk
stajnia gołębie od kuchnijeszcze przedtem nie robiłam burgerów mieszanych, z mięsa i fasoli. Marokańskie burgery Składniki: na 9 burgerów 1 kg mielonej jagnięciny 400 g ugotowanej fasoli, u mnie mieszanka, białej fasoli, czerwonej i ciecierzycy 4 ząbki czosnku 2 łyżki drobno pokrojonej szalotki 200 ml greckiego jogurtu, 10% tłuszczu 1 łyżka soli 1 łyżeczka kajeńskiego pieprzu 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego(...)pietruszki 20 listków mięty pieprzowej Montowanie burgerów 9 bułek hamburgerowych, tutaj przepis sałata rzymska plastry pomidora i czerwonej cebuli grillowana cukinia sos z creme fraiche i sriracha frytki z batatów, tutaj przepis Zioła pokrój grubo i umieść w malakserze. Dodaj odcedzoną fasolę, obrany i pokrojony czosnek i zmiksuj na gruboziarnistą masę. Dodaj jagnięcinę, jogurt, sól, przyprawy i wymieszaj wszystko
codojedzeniaSAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLKI Dziś proponuję Wam prostą, szybką i kolorową sałatkę z czerwonej fasoli, kukurydzy i papryki. Możecie ją podać na przystawkę do obiadu lub do grilla. Dla 4 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 300 g czerwonej fasolki (z puszki) 200 g kukurydzy (z puszki) 100 g czerwonej papryki (świeżej lub z puszki
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskapierwszy, ale można ją robić przecież przez cały rok. Przepis z zeszytu mojej mamy. Składniki: 2 zupki chińskie AMINO "Rosół błyskawiczny" 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 2 ogórki 1 papryka czerwona sól pieprz majonez Sposób przygotowania: Kluski pokruszyć, dodać przyprawy z zupki. Paprykę i ogórka pokroić w kostkę, dodać do klusek. Dodać kukurydzę i fasolę. Dodać
Cukiernia Pychotkiprzygotowania. Mięso soczyste, kukurydza chrupiąca, danie pikantne-ogólnie, naprawdę smaczne i ekspresowe danie, które podałam z ryżem gotowanym z dodatkiem kurkumy. 500 g piersi z kurczaka 400 g czerwonej fasoli z puszki 400 g kukurydzy konserwowej z puszki 400 g pomidorów z puszki 200 g przecieru pomidorowego lub passaty (nie koncentratu) 2 cebule 2 czerwone papryki
Krylowa KuchniaSkładniki: - jaja - 2 szt. - mąka kukurydziana -20 g - tuńczyk w sosie własnym - 30 g - fasola czerwona - 30 g - masło klarowane - 1/2 łyżeczki - serek wiejski - 50 g - sól himalajska, pieprz cytrynowy Wykonanie: Jaja roztrzepać z mąką I przyprawami, dodać tuńczyka I fasolę, wymieszać. Smażyć na maśle klarowanym, pod przykryciem z obu stron. Podawać z serkiem wiejskim. 350,2 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasciasto z fasoli poszedł bez słowa do kuchni i… wrócił z dokładką Uznał, że skoro jest takie zdrowe to można sobie pozwolić na większą porcję. 1 puszka czerwonej fasoli 4 jajka (ew. 4 łyżki zmielonego siemienia lnianego + 8 łyżek ciepłej wody) 150 g migdałów (ok. 1 szklanki) 9 łyżek kakao 9 łyżek cukru pół szklanki oleju 1 łyżeczka proszku
Dieta bez mlekabardzo szybka sałatka, wystarczy mieć kilka puszek w domu i gotowe! Jest na każdą okazję, nawet największą! Składniki puszka kukurydzy słoik marchewka+groszek w zalewie-zalewę odlać czerwona fasola w puszce ogórki kiszone domowe puszka ciecierzycy, doskonale zastąpi ziemniaki jaja na twardo opcjonalnie jeśli macie czas na gotowanie słoik sosu tatarskiego + majonez 1 czerwona cebula sól do smaku
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 2 opakowania zupki chińskiej ostrej puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli pół litrowy słoik papryki konserwowej pół litrowy słoik ogórków konserwowych 4 - 5 jajek podwójna pierś drobiowa przyprawy: papryka ostra , przyprawa do gyrosa lub do czerwonego mięsa majonez Sposób wykonania: Makaron z zupek chińskich pokruszyłam na drobno, dodałam przyprawy ( znajdujące się w środku wraz z olejem ) wsypałam kukurydzę razem
Darcia w kuchnipostaci ciasta. Uwielbiam eksperymentować w kuchni niesamowite rzeczy. Tym razem upiekłam smaczne i szybkie ciasto z fasoli. Idealne wilgotne, aż rozpływa się w podniebieniu! Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej 2 jajka 1 łyżka mleka w proszku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyżka wiórek kokosowych aromat cytrynowy Sposób przygotowania: Fasolę płuczemy na sitku
Truskawkowa Fiestaostateczne pożegnanie zimowej/zimnej aury. Sycąca i bardzo szybka w przygotowaniu. Składniki: olej 1-2 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów 1 ostra papryczka lub papryka w proszku oregano sól, pieprz Drobno pokrój cebule, czosnek, ostrą papryczkę i podsmaż na oleju. Dodaj fasolę, pomidory, przyprawy i około 0,7 l wody
Qlinarnie i Qlinarniesycąca, z fasolą i kukurydzą Bonduelle oraz kiełbaskami Degustino. składniki: ok 1,5 l bulionu 4 opakowania mini kiełbasek Degustino 1 duża puszka kukurydzy 1 duża puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka białej fasoli 250 ml przecieru pomidorowego 1 duża cebula 3 listki laurowe 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki chili pieprz cayenne do smaku
Monia miesza i gotujesałatki... Ja osobiście nie nawiedzę selera, pietruszki i nie toleruje owoców wśród samych warzyw także w moich sałatkach nie znajdziecie tych rzeczy... Składniki: 1/2 szklanki groszku, kukurydzy i fasoli czerwonej biała część łodygi pora 5 jajek 3 czubate łyżki majonezu sól i pieprz można dodac 2 ogórki konserwowe 7 pomarańczy Wykonanie: Groszek, kukurydzę oraz fasolę wsypujemy do miseczki. Pora
NaKońcuJęzykaoraz kukurydziane nachosy. Szykuje się prawdziwa uczta! ¡Olé! * SKŁADNIKI na 4 porcje Chili: 500 g mielonej wołowiny 2 małe papryczki chili 1 słodka czerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula 3 ząbki czosnku 200 ml bulionu wołowego 500 ml pasty pomidorowej 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1 łyżeczka suszonego oregano(...)czynność. Wlej pastę pomidorową i doprowadź ją do wrzenia. Wrzuć czerwoną paprykę i papryczki chili. Danie przykryj pokrywką i duś na małym ogniu przez 20 minut. Dodaj pozostałe przyprawy: pieprz cayenne, oregano, cukier oraz sos Worcester i dokładnie wymieszaj. Wrzuć teraz fasolę, opłukaną z zalewy i gotuj jeszcze przez chwilę. Na koniec dopraw
Food SquareSzakszukę na moim blogu już wszyscy chyba znają i zajadają. Dziś przedstawię wersję z czerwoną fasolą i kiełbasą, jest pożywna, odżywcza i bardzo pyszna, polecam gorąco. Takie śniadanie czy obiad to raj dla brzucha, spróbujcie. Szakszuka z kiełbasą i fasolą. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieosób) - 1 puszka czerwonej fasoli - 1 duża garść endywii - 5 ogórków małosolnych - 0,5 pęczka koperku - 2 łyżki majonezu (lub jogurtu naturalnego) - 0,5 łyżeczki soli - 0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: fasolę płuczemy, wysypujemy do miski
Gocha gotuje!Syta i smaczna :) Składniki 1 szklanka drobnego makaronu 1 opakowanie kabanosów (120 g) 1 puszka czerwonej fasoli 1 mały por 4 jajka 2 papryki grillowane w zalewie 3 łyżki … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z kabanosem
czarrna od kuchniSmaczna zapiekanka na piątkowy obiad :) Składniki 1 opakowanie tortellini z farszem grzybowym 2 czerwone papryki 150 g pieczarek 1 duża cebula 1 papryczka chili 1 puszka czerwonej fasoli 3 … Czytaj dalej Zapiekane tortellini
czarrna od kuchni