fasola to już wpływy amerykańskie, ale nie skłamię, jeśli powiem, że to kwintesencja nowoczesnej kuchni białoruskiej. Oryginalnie owalne, ja uformowałem na bardziej ciekawy kształt. Składniki: - ziemniaki - jakaś mąka - czerwona fasola, ale są też z kaszą jaglaną lub ryżem Wykonanie: Ziemniaki gotujemy i ugniatamy. Dodajemy trochę mąki i ugniatamy na ciasto. Lepimy z nich jakieś kształty, które można nafaszerować fasolą
Kryzysowa Książka Kucharskaświątecznym stole nie może zabraknąć sałatek, dlatego spieszę do Was z kolejną propozycją. Składniki: - 3 pory - 1 puszka groszku - 1 puszka fasoli czerwonej - 8 jajek - 1 puszka kukurydzy - 2 puszki ananasa - majonez - sól i pieprz Przygotowanie: Pory myjemy, kroimy w półkrążki, solimy i odstawiamy aby zmiękły a następnie odciskamy. Groszek, fasolę, kukurydzę oraz ananasa odsączamy. Ananasa kroimy
Zainspirowana w kuchniDobrze przeczytaliście, to ciasto jest z fasoli czerwonej albo białej, takiej z puszki albo świeżo ugotowanej, to jest obojętne. Jest mega pyszne, mega czekoladowe, rozpływa się w ustach. Nikt nie zgadł że składnikiem głównym jest fasola, czyli sukces a do tego tak zdrowego ciasta dawno nie jadłam. Warto upiec na świąteczny stół, posmakuje gościom i domownikom. Mega czekoladowe ciasto
Moje Małe CzarowaniePyszna sałatka z tuńczykiem którego uwielbiam do tego fasola,papryka ,kukurydza,ogórki ... pycha-polecam! Składniki: puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej tuszka tuńczyka (w oleju lub sosie własnym-jak wolicie) czerwona lub zielona papryka średnia czerwona cebulka 3 ogórki kiszone(dla wyraźniejszego smaku można zamienić je na korniszony) 3-4 majonez 2 łyżki ketchupu słodka i ostra(...)papryka mielona sól,pieprz Przygotowanie: kukurydzę,fasolę i tuńczyka,odsączamy z zalewy, cebulkę,paprykę i ogórki kroimy w kostkę,mieszamy z majonezem i ketchupem i doprawiamy do smaku przyprawami Smacznego
Swojskie jedzonkofasola z kapustą Te proste i smaczne danie możemy potraktować, jako propozycję na lekki posiłek, lub jako nieco inny dodatek do obiadu. składniki dla czterech osób 250 g czerwonej fasoli 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 niewielkiej główki kapusty sól, pieprz szczypta cukru szczypta zmielonego kminku 1/3 pęczka szczypioru sposób przygotowania Fasolę
Miód i pieprzdacie mąkę kokosową czy ryżową, czy może zamiast jajka, zmielone nasiona lnu. Tutaj jest dowolność w tych ciasteczka :) Składniki na jedną blachę ciasteczek: 1 puszka białej lub czerwonej fasoli po odsączeniu 1 i 1/2 łyżek mąki kokosowej lub ryżowej 1 jajko lub 1 łyżka nasion lnu 50 g cukru lub ksylitolu 1 łyżka oleju kokosowego lub zwykłego 1 łyżeczka
Gotowanie...to proste !puszka pomidorów 1/2 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszka kukurydzy sól, pieprz, cukier do smaku 3 ząbki czosnku, chilli w proszku do smaku DODATKOWO(...)czosnkowy kapusta pekińska, poszatkowana kolendra lub natka pietruszki do posypania czerwona cebula pokrojona w talarki PRZYGOTOWANIE : Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy
Kulinarne Fantazje Mariolisłodko są jedne z moich ulubionych przekąsek. Ciasta, ciasteczka, a tym razem babeczki z daktylami. Zachęcam do wypróbowania, bo rozpływają się w ustach. Składniki: 1 puszka odsączonej czerwonej fasoli 2 banany 2 jajka 2 łyżki karobu lub kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 daktyle bez pestek aromat daktylowy Sposób przygotowania: Daktyle kroimy w kostkę i zalewamy wrzącą
Truskawkowa Fiestacały dzień dzisiaj ;) burger z domowej bułki z batatowymi falafelami, burakiem i majonezem z kalafiora (vegan) chleb na zakwasie z żurawiną cukinia faszerowana ryżem, fasolą czerwoną, kukurydzą posypane serem żółtym potrawka a'la chili con carne, ryż (vegan) dyniowy bulgur z brokułem, suszonymi pomidorami, potem pestkami dyni (i chyba jeszcze kurczakiem) kuskus(...)groszkiem, fasolą, brokułem i migdałami (vegan
More food, love and dreamsmnie wersja oryginalna niemiecka jest za mdła....;) dziś zmodyfikowana sałatka ziemniaczana więcej przypraw a co za tym idzie lepszy smak... Składniki: 5 ziemniaków sałatkowych 1/2 puszki fasoli czerwonej puszka kukurydzy 3 cebule dymki pęczek szczypiorku majonez keczup ostry chilli, pieprz, curry, sól 2 ząbki czosnku 1. Ziemniaki gotujemy kroimy w plasterki 2. W salaterce mieszamy kukurydze, fasole
NaKońcuJęzykapysznie :) Przygotowując czerwony sos (pomidorowy) do makaronu zwracam szczególną uwagę na użyte do niego przyprawy. Już jakiś czas temu odkryłam wyśmienite połączenie smaków: rozmaryn, imbir i szafran. Moim zdaniem cudownie podkreślają smak sosów pomidorowych, a nawet zupy pomidorowej. Spróbujcie :) Składniki: pół opakowania makaronu spaghetti 1 cukinia 3 plastry boczku lub kawałek boczku wędzonego pół puszki fasoli czerwonej ok. 400 gram przecieru pomidorowego pół cebuli (może być czerwona) 2 ząbki czosnku łyżka cukru łyżeczka rozmarynu łyżeczka imbiru szczypta szafranu sól, pieprz masło lub oliwa do smażenia cebulki Wykonanie: Cebulkę kroimy drobno i smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy wszystkie przyprawy, żeby wydobyć z nich cały aromat. Boczek kroimy w kosteczkę i wrzucamy na podsmażoną cebulkę
Pyza i SurówkaSkładniki: 3 tortille 30 cm 500 g mięsa mielonego 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 2 cebule ok. 3/4 szklanki sosu meksykańskiego ok. 1/4 szklanki sosu z sambalem sól, … Czytaj dalej Tortille meksykańskie
czarrna od kuchni