lodówki...i szybka sałatka..i oczywiście pyszna......Do tej sałatki wykorzystałam fasolę z puszki..a dokładniej to mieszankę składającą się z fasoli jaś, fasoli białej drobnej, ciecierzycy i fasoli czerwonej kidney.Mieszankę takiej włoskiej fasolki i nie tylko fasolki można kupić tutaj ..Mam nadzieję , że pamiętacie o zniżce na zakupy w Hurtowni Oliwy ..? 1 puszka fasoli 1 puszka kukurydzy
Moje domowe kucharzeniepapryka żółta, 1 papryka zielona, 1 średnia biała cebula, 3 ząbki czosnku, 15 pomidorków cherry, 1 puszka pomidorów krojonych 400 g, 100 g koncentratu pomidorowego, 1 puszka fasoli czerwonej, ½ puszki kukurydzy, przyprawy: 1 łyżeczka całego kminku rzymskiego, 4 ziela angielskie, 2 liście laurowe, 1 mini suszona papryczka chili lub ¼ świeżej papryki chili, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki(...)dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, cząber, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dusimy pod przykryciem jeszcze 10 min. Na sam koniec dodajemy odsączoną kukurydzę, fasolę i mieszamy. Smak ma być wyrazisty i ostry. Jeśli ktoś lubi bardzo ostre danie należy doprawić je na samym końcu, kiedy wszystkie smaki się połączą. Ryż gotujemy w lekko osolonej
Moniki Smakołykisłodkie, jak ktoś chce bardziej słodkie to można dodać więcej cukru czy miodu. Upieczcie, a zaskoczycie nim każdego. Bardzo polecam. Potrzebujemy: 2 puszki czerwonej fasoli 2 banany 4 jajka 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki cukru 2 łyżki miodu z mniszka lekarskiego ( może być miód prawdziwy ) 50 ml oleju 1 łyżeczka sody oczyszczonej Wykonanie
Izabelawkuchnifasoli to zawsze dobry pomysł na dodatek do chleba lub warzyw. Chętnie też dodaję ją do sosów, warzyw i makaronów. Najlepiej jednak smakuje na grzance. 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 pomarańczy 1-2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 5-6 łodyżek świeżego tymianku (bez zdrewniałych części) lub 1/4 łyżeczki suszonego ok. 20 g długo dojrzewającego owczego sera Pomarańczę
KucharzycaSyta i smaczna 🙂 Składniki 1 szklanka drobnego makaronu 1 opakowanie kabanosów (120 g) 1 puszka czerwonej fasoli 1 mały por 4 jajka 2 papryki grillowane w zalewie 3 łyżki … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z kabanosem
czarrna od kuchnifasoli i zasadę, że najwyżej będzie niesmaczne. I powiem szczerze, że rozczarowałam się bardzo pozytywnie 😊 Ciasto robi się 10 minut plus 45/50 minut pieczenia. Potrzebujemy: 1 puszkę czerwonej fasoli (ok 220/240 g po odsączeniu) 1 duży dojrzały banan 2 jajka 1 łyżka stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao naturalnego 1,5 łyżki oleju kokosowego Fasolę
Emskie Smakiuprażonych 2 łyżki orzeszków piniowych uprażonych 3 łyżeczki pesto bazyliowego 10 suszonych pomidorów z oleju 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów 2 pomidory 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka przyprawy suszone pomidory z bazylią Jak zrobić sałatkę włoską z kaszą: Suszone pomidory siekamy drobno. Pomidory kroimy w kostkę. Kukurydze i fasolę odsączamy
Dorota Smakujefasolę, warzywa i wyszło całkiem nieźle ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pikantna zupa z kurczakiem składniki: 400 g pomidorów z puszki 1 żółta papryka 1 mały por 200 g czerwonej fasoli z puszki 1/2 szklanki brązowego ryżu 2 duże udka z kurczaka Pikantna zupa z kurczakiem wykonanie: Kurczaka myjemy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy 4 liście laurowe
Delusional TrineSkładniki: 4 czerwone papryki 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo – wołowe) 1/3 łyżeczki wędzonej, mielonej papryki 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki ketchupu Premium Folwark olej sól pieprz 1 kulka mozzarelli Na patelnię wlewam olej. Dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek. Gdy cebula się(...)zeszkli dodaję mięso. Smażę. Dodaję sól, pieprz, wędzoną paprykę, fasolę i kukurydzę a także ketchup Premium Folwark – chwilę duszę. Dlaczego ketchup Premium Folwark? Jest mocno pomidorowy, a zarazem nadaje genialnej słodkości mięsu. Super się komponuje z czerwoną papryką. Z papryki wykrawam gniazda nasienne, nakładam mięso. Na wierzch układam plasterek mozzarelli. Pieke w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez
MojaQchnia.plintensywnym kakaowym kolorem. Jeśli ktoś jeszcze nie wierzy, że z fasoli można zrobić ciasto - niech spróbuje tego poniżej, a nie będzie żałował! Składniki: (na małą keksówkę) 2 puszki fasoli czerwonej 2 średniej wielkości banany(średnio dojrzałe) 4 łyżki kakao 4 jajka 3 łyżki miodu czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 3 łyżki oleju Przygotowanie: Fasolę bardzo dokładnie
Lena Gotujedodać jeden składnik, żeby sałatka nabrała nowego charakteru. Tak więc do naszej sprawdzonej pieczarkowej dodałam tortellini. Wyszła ciekawa w smaku, bardzo dobra i dość syta. Składniki: puszka fasoli czerwonej puszka kukurydzy szklanka tortellini (użyłam z nadzieniem "cztery sery") por (zielona część) 200 g pieczarek 4 jajka 2 łyżki majonezu mały kubeczek jogurtu naturalnego sól, pieprz Fasolę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamące. Fasola jest zupełnie niewyczuwalna a ciasto mogą jeść osoby na diecie bezglutenowej i dbające o linię :) Bez wyrzutów sumienia można sięgnąć po kolejny kawałek ;) 480 g ugotowanej czerwonej fasoli Cenos 2 duże banany 4 łyżki oleju rzepakowego 4 jajka 3 łyżki kakao 4 łyżki ksylitolu lub cukru brązowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl siekanych
Smakołyki AsiSkładniki: 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej 100ml mleka spożywczego 2% 2 łyżki miodu 1 łyżeczka żelatyny spożywczej 2 łyżki kakao figa (owoce mogą być dowolne) orzechy włoskie wiórka kokosowe Sposób przygotowania: Fasolę odcedzić z zalewy i przepłukać wodą. Mleko przelać do rondelka, dodać miód i podgrzać. Następnie do mleka i miodu dodać żelatynę. Mieszać, aż żelatyna się rozpuści
Prosto i Smacznie z Anetąkawałkach 2 łyżki zielonego groszku (50g) - u mnie młody groszek z Ojcowej działeczki ogrodniczej, który w sezonie zamrażam i przechowuję właśnie w takich celach 2 łyżki fasoli czerwonej z puszki (50g) 2 łyżki posiekanej cebuli czerwonej (20g) - posiekanej w drobną kosteczkę 1 ogórek kiszony (30g) - mały 1 łyżeczka oleju kukurydzianego BIOLEVITA w saszetce (dostępna m.in(...)sól, pieprz do smaku Groszek i fasolę odcedzić z wody/zalewy. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Tuńczyka odcedzić z sosu i ewentualnie podrobić jeśli w kawałku. Ogórka kiszonego pokroić w kostkę. W salaterce zmieszać tuńczyka z warzywami, olejem i przyprawami. Odstawić na co najmniej 15 min. żeby smaki się „przegryzły”. Jeść z kromką pieczywa chrupkiego. Smacznego
Grunt to przepis!fasoli, osób będących na diecie wegańskiej, ale dla wszystkich tych, którzy uwielbiają smalczyk i smaczne pasty do chleba. Ja mogłabym go jeść codziennie... Polecam! 1 szklanka ugotowanej/z puszki czerwonej fasoli (1 szklanka = 250 ml) 1 cebula (duża) sól, pieprz Dodatkowo: olej roślinny do smażenia Cebulę drobno posiekać oraz podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Natomiast fasolę należy zblendować
Di gotuje