Pikanta zupa paprykowa z fasolą i salami

Pikanta zupa paprykowa z fasolą i salami

Pikanta zupa paprykowa z fasolą i salami

Przepis na : obiad

Składniki:800 ml bulionu wołowego1 duża cebula2,5  papryki czerwone1 mała papryczka chilli sólZioła Toskańskieolej rzepakowy 3 plastry salamiCzerwona fasola, np JAMARWykonanie:Cebulę pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy - wrzuć cebulę i smaż, aż zmięknie.W tym czasie oczyść papryki z nasion, pokój w paski. Do cebuli dorzuć paprykę, smaż do czasu aż cebula lekko zbrązowieje ( NIE PRZYPALI SIĘ).Bulion na zupę zagotuj. Do gotującego się bulionu dodaj paprykę z cebulą. Gotuj pod przykryciem 5 min... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kolorowotorcikowo

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.